Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Parc del Fòrum, Barcelona
ShutterstockParc del Fòrum, Barcelona

5 propostes tristes per gaudir del Blue Monday a Barcelona

El 18 de gener és el dia més trist de l’any i hem buscat plans i espais de la ciutat melancòlics que ens facin plorar a gust

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Un psicòleg de la Universitat de Cambridge, Cliff Arnal, va publicar l’any 2005 una fórmula força dubtosa segons la qual volia demostrar que el tercer dilluns de gener és el dia més trist de l’any. Una agència de comunicació va aprofitar la dada per fer diners: si voleu combatre la tristesa del Blue Monday, aprofiteu per comprar bitllets d’avió per a les properes vacances. O almenys il·lusioneu-vos amb la possibilitat. Nosaltres, en canvi, volem aprofitar la data per reivindicar la tristesa i la serietat com a estat d’ànim poderós, necessari i motor de canvi. D’aquí aquestes propostes.

NO T'HO PERDIS: Els millors plans gratis per fer a Barcelona

 • Llocs d'interès
 • Sant Martí

Què hi ha de més trist, urbanísticament parlant, que passejar sol pel Parc del Fòrum un dilluns d'hivern? El vent gelat sense aturador, el ciment gris per tot arreu, aquell mar que no ens hi vol, el record d'aquella cosa que va ser el Fórum de les Cultures, el mig any que encara falta perquè la zona s'ompli de música... Ai, aprofiteu per desitjar molt fort que amb el bon temps tornin els festivals de música a Barcelona!

Demanar menjar del Kuai Momos
 • Restaurants
 • Sud-asiàtica
 • Gràcia
 • preu 1 de 4

La pandèmia ens ha deixat una llarga llista de locals que han hagut de tancar definitivament. I això sí que és un veritable drama. Un d'ells serà l'adorat Kuai Momos, ambaixada gastronòmica d'Àsia a Gràcia, que farà el seu últim servei el dissabte 23 de gener. Acomiadeu-los com es mereixen: amb una de les seves meravelloses 'gyozas' a la boca i llàgrimes als ulls. Alceu els palets en senyal de respecte per tots aquests bars i restaurants que ja no tornaran aixecar la persiana.

Publicitat
Fer el transbordament de Passeig de Gràcia
 • Llocs d'interès
 • Eixample

253 metres de tristesa, resignació i humitat típicament barcelonina. Quan menys t'ho esperes, quan t'has jurat que mai tornaries a trepitjar-lo, t'hi tornes a trobar. Aquelles cares llargues, grogues, cansades. Aquell sostre baix. El subsòl de Barcelona en la seva expressió més lletjota. 

Llegir 'Cap altre amic que les muntanyes'
Foto: Raig Verd

4. Llegir 'Cap altre amic que les muntanyes'

L'odissea de l'escriptor kurd Behrouz Boochani per arribar a Austràlia des de l'Iran és, sens dubte, el llibre més corprenedor de l'any, ja que tenim al davant no només la història d'un de tants milers d'immigrants que busquen salvar la pell en un lloc millor, sinó el relat d'un poeta i filòsof que es pregunta com és possible que un país democràtic tracti d'una manera tan inhumana els éssers humans. Després de llegir-lo no podem mirar el món que ens envolta de la mateixa manera.


Recomanat
  També t'agradarà
   Publicitat