Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Parc del Fòrum, Barcelona
ShutterstockParc del Fòrum, Barcelona

5 propostes tristes per gaudir del Blue Monday a Barcelona

El 18 de gener és el dia més trist de l’any i hem buscat plans i espais de la ciutat melancòlics que ens facin plorar a gust

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Un psicòleg de la Universitat de Cambridge, Cliff Arnal, va publicar l’any 2005 una fórmula força dubtosa segons la qual volia demostrar que el tercer dilluns de gener és el dia més trist de l’any. Una agència de comunicació va aprofitar la dada per fer diners: si voleu combatre la tristesa del Blue Monday, aprofiteu per comprar bitllets d’avió per a les properes vacances. O almenys il·lusioneu-vos amb la possibilitat. Nosaltres, en canvi, volem aprofitar la data per reivindicar la tristesa i la serietat com a estat d’ànim poderós, necessari i motor de canvi. D’aquí aquestes propostes.

NO T'HO PERDIS: Els millors plans gratis per fer a Barcelona

 • Llocs d'interès
 • Sant Martí

Què hi ha de més trist, urbanísticament parlant, que passejar sol pel Parc del Fòrum un dilluns d'hivern? El vent gelat sense aturador, el ciment gris per tot arreu, aquell mar que no ens hi vol, el record d'aquella cosa que va ser el Fórum de les Cultures, el mig any que encara falta perquè la zona s'ompli de música... Ai, aprofiteu per desitjar molt fort que amb el bon temps tornin els festivals de música a Barcelona!

 • 3 de 5 estrelles
 • Restaurants
 • Vegetariana
 • La Bordeta
 • preu 1 de 4
 • Crítica de Time Out

La tristesa del món contemporani també està feta dels milers de kilos de menjar que es llencen diàriament sense ser aprofitats. Sobres Mestres és el primer restaurant català que fa menjar amb aliments que han estat a punt d’anar a les escombraries. La cafeteria de la Lleialtat Santsenca –un equipament gestionat per les entitats veïnals de Sants– fa gastroactivisme cada dia. Totes les fruites i verdures que fan servir són recuperades, o bé de supermercats o de petits productors. I els aliments que compren (olis, làctics, llegums, carn) són de qualitat, proximitat i temporada. 

Publicitat
 • Llocs d'interès
 • Eixample

253 metres de tristesa, resignació i humitat típicament barcelonina. Quan menys t'ho esperes, quan t'has jurat que mai tornaries a trepitjar-lo, t'hi tornes a trobar. Aquelles cares llargues, grogues, cansades. Aquell sostre baix. El subsòl de Barcelona en la seva expressió més lletjota. 

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat