I Buoni Amici Aquest superb restaurant del xef friülès Daviano Neri acaba de complir deu anys. Ho han celebrat amb magnificència amb un festival basat en la tòfona blanca, que en Daviano obté directament des d’Itàlia i proclama que els restaurants haurien de mostrar la seva certificació d’origen. En Daviano procedeix de la regió italiana del Friül, Venècia Giulia, a la frontera amb Eslovènia i Àustria, i amb la Montse es van instal·lar a Barcelona el 1982, quan va obrir el seu primer restaurant, Il Doce, més enllà del pont de Vallcarca, del qual els seguidors de la cuina italiana tenim excel·lents records. Mandi Mandi 'Mandi mandi' és la salutació típica del Friül, d'on són originaris en Miki, el xef, i la Noemí, l'encarregada de la sala, que porten aquest restaurant de gran calidesa i excel·lent acollida, en el qual es pot gaudir del menjar d'aquesta zona privilegiada del nord d'Itàlia. Els friülans són gent que en saben molt, de la bona taula, i que són molt exigents amb la beguda. Una manera pràctica de confirmar-ho és visitant aquest petit local i encertar amb la polenta o qualssevol de les pastes que prepara en Miki. En el camp de la polenta, el plat estrella és el 'frico', un menjar d'origen camperol preparat amb patates i enriquit amb formatge Montàsio i mantega. Bacaro No és un restaurant italià. No és, tampoc, una trattoria italiana. És una taverna veneciana i porta el nom amb què anomenen aquests llocs a la ciutat dels canals, Bacaro. Els venecians són diferents de
Hi ha molts tipus d''afterworks' però, quants s'organitzen en cases exclusives i combinen les icones del disseny italià amb el descobriment d'un nou còctel? Aquest és precisament el concepte de Casa Campari, una experiència que tindrà lloc a cinc espais privats de Barcelona que obriran portes de forma extraordinària a un aforament limitat i a amfitrions ben coneguts de l'escena estatal.
Durant els 'afterworks', els aficionats al disseny tindran l'oportunitat de veure reunides 20 autèntiques icones del disseny italià des de la dècada dels 50 fins a l'actualitat: en total, una selecció de 100 objectes repartits per les cinc cases. Així mateix, els assistents podran assaborir el Campari tónic, un refrescant còctel elaborat amb una part de Campari, quatre parts de tònica i una rodanxa de llima, servit en una copa baló.
Una altra de les sorpreses dels 'afterworks' Casa Campari és que comptaran amb amfitrions d'excepció que rebran personalment a tots els convidats. Ben aviat es revelaran els seus noms!
Si vols assistir a un dels 'afterworks', entra a la pàgina Facebook de Campari i podràs aconseguir una invitació per a tu i els teus amics (hi ha invitacions per a tres i quatre persones). El primer 'afterwork' tindrà lloc el 5 de juny. Recorda que les places són limitades, així que no et despistis i demana les invitacions el més aviat possible!
Pots seguir les notícies i novetats relacionades amb Casa Campari tant a Twitter com a Facebook: utilitza l'etiqueta #casacampari!