Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
  1. Carretó Fab

    Desastres naturals com l'huracà Sandy als EUA el maig de 2013 van servir d’inspiració per desenvolupar un carretó fet d'un sol full de fusta contraxapada. La idea va sorgir com un experiment en la creació ràpida de prototips que fossin útils per a desastres naturals i que solucionessin diversos problemes pràctics relacionats amb l'ajuda humanitària.

    En primer lloc, els carretons fab estan fets d'una sola làmina de material, el qual es pot apilar com una baralla de cartes. En segon, proporciona la possibilitat de crear un carro de rodes exclusivament amb material laminar, quan normalment aquests carros requereixen un eix de metall, clavilles o cilindres de fusta. En tercer lloc, els carretons fab són respectuosos amb el medi ambient i 100% reciclables. Tampoc necessiten fixacions mecàniques de metall: amb una mica de cola i un martell de goma el carretó Fab ja està llest per ajudar tant en desastres naturals com en les tasques de transport ordinàries. El disseny, a més, es pot personalitzar fàcilment per a diferents usos o necessitats.

     

    Podeu comprar les entrades per al FAB 10 a través de Time Out

  2. Circuit Stickers

    Les Circuit Stickers constitueixen un nou mitjà per a la fabricació de dispositius electrònics. Aquests petits circuits, fins, lleugers, flexibles i enganxosos, ens permeten crear interactivitat electrònica en nous espais com llibres, roba, parets o fins i tot cossos humans.

     

    Podeu comprar les entrades per al FAB 10 a través de Time Out

  3. Growerbot

    Growerbot fa servir hardware i software de codi obert juntament amb tecnologia mòbil per  crear jardins més intel·ligents, permetent la producció de més aliments amb menys treball. Els sensors solars que mesuren la potència del sòl i els controladors de reg comparteixen dades a través de connexió wi-fi, cosa que permet els cultivadors controlar els aspectes més essencials per a les plantes. A mesura que més usuaris comparteixin dades, serem capaços d'ajudar a predir abans els brots de malalties als cultius, quantificar els beneficis de les pràctiques d'agricultura sostenible i, fonamentalment, avançar en la nostra comprensió de la millor manera de conrear aliments.

     Podeu comprar les entrades per al FAB 10 a través de Time Out

  4. Cadira de rodes Toowheels

    Toowheels és un projecte DIY (Do It Yourself) de codi obert d'una cadira de rodes per fer esport. Està feta amb eines i materials comuns i senzills, i es talla i munta utilitzant un manual descarregable i disponible per a tothom!

     Podeu comprar les entrades per al FAB 10 a través de Time Out

  5. Interfície d'humà a humà

    Aquesta interfície permet que l’activitat muscular d’una persona controli l’activitat muscular d’una altra. L’ús d’un amplificador electromiogràfic de codi obert junt amb un microcontrolador Arduino permet activar un estimulador nerviós transcutani elèctric. Quan una persona contrau un múscul, s’amplia l’activitat elèctrica del múscul, i aquesta activitat elèctrica s’utilitza per encendre l'estimulador muscular, de manera que els músculs de l’altra persona també es contrauen d'una manera similar.

     Podeu comprar les entrades per al FAB 10 a través de Time Out

  6. Mobles AtFAB CNC

    AtFAB és una línia de mobles que es poden personalitzar paramètricament, amb codi obert i fabricades amb CNC (control numèric personalitzat). Cada peça de mobiliari de la sèrie es compon exclusivament de peces planes que poden ser tallades en qualsevol material de xapa amb una màquina CNC. Els dissenys dels mobles comparteixen un sistema comú de dades, conjunts i estructures, així com la capacitat de ser fabricades tècnicament de manera senzilla, fàcil i intuïtiva. Des que es varen començar a distribuir els dissenys en codi obert el 2011, mils d’arxius han estat descarregats i tallats, demostrant que es poden construir mobles amb pocs recursos i energia.

    Podeu comprar les entrades per al FAB 10 a través de Time Out

  7. Pròtesis Robohand

    Robohand és un projecte internacional de disseny obert que ha permès desenvolupar pròtesis personalitzades en impressores 3D a un cost molt baix. El projecte, amb origen al Fab Lab de San Diego, va estar liderat per Gabriel Jacobs, un jove de 15 anys. La mà té dits articulats i la mida és adaptable. El projecte representa la possibilitat de reduir els elevats costos de l’ortopèdia.

    Podeu comprar les entrades per al FAB 10 a través de Time Out

  8. Sabatilles Kuluska

    Unes sabatilles fetes a Kamakura (Japó) es converteixen en dades. S’envien a Kènia, on es modifica el disseny per adaptar-lo millor a l’entorn local, i es comencen a produir. Les sabatilles Kuluska es van desenvolupar per permetre la fàcil creació de béns de primera necessitat. Les dades d’aquestes sabatilles de cuir són públiques i es poden crear fàcilment per qualsevol que tingui una talladora làser. A l’ARO Fab Lab de Majiwa (Kènia) ja les estan creant amb pell de peix, i es diu que fins i tot li van regalar unes a l’àvia de Barack Obama.

    Podeu comprar les entrades per al FAB 10 a través de Time Out

  9. Talladora Làser Risha

    Risha és una talladora làser de baixa potència de codi obert, portàtil i que funciona a través de la tauleta o el telèfon mòbil. Talla i grava tela, cuir o paper, i és perfecta per a artesans, artistes aficionats o petits negocis.

    Podeu comprar les entrades per al FAB 10 a través de Time Out

  10. Teler 3D

    Aquest teler de baix cost optimitza el 60% de la producció d’un teler tradicional, millorant l’eficiència tant a l’hora de produir els materials com a la d’instal·lar el mateix teler. Dissenyat a Amèrica del Sud, on el 80% de la població activa està vinculada a l’artesania i la petita indústria, el teler vol millorar la producció dels artesans, reduint el temps que dediquen a produir els seus béns. El projecte constitueix un pont entre la ancestral cultura tèxtil sud-americana i la tecnologia de fabricació digital.

    Podeu comprar les entrades per al FAB 10 a través de Time Out

Fab 10: 10 projectes finalistes

El futur ja és aquí. Sorpreneu-vos amb tot el que permet fer la fabricació digital amb 10 dels projectes finalistes del Global Fab Awards!

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat
Del 2 al 8 de juliol Barcelona es convertirà en el laboratori més gran del món gràcies al FAB10, la cita mundial sobre fabricació digital. L'esdeveniment portarà al Disseny Hub de la ciutat experts internacionals i empreses locals per compartir coneixements sobre aquest camp amb els barcelonins, a través de diàlegs, seminaris, tallers i activitats ben diverses. Un dels plats forts del certamen és el Global Fad Award, en què es premiaran alguns dels 30 projectes de fabricació digital d'arreu del món. Aquí en teniu 10 dels que més ens han agradat!

També t'agradarà

El futur arriba a Barcelona!
  • Què fer

El 5 i el 6 de juliol descobreix com la fabricació digital ens canviarà la vida a través de tallers, xerrades i conferències Sabeu què és la fabricació digital? Tranquils, no teniu per què saber-ho (encara). La fabricació digital significa dur al món dels objectes el que s'ha fet o dissenyat prèviament als ordinadors: passar dels bits als àtoms, del món digital al físic, sense necessitat de grans infraestructures industrials. Encara que a molts ens soni a xino, Barcelona és una ciutat capdavantera a Europa en aquest camp des que el 2007 s'instal·lés a la ciutat el primer laboratori de fabricació digital de tota la Unió Europea. Poc a poc anem veien com aquesta tecnologia s'aplica en més camps, des de l'àmbit professional fins al lúdic.Del 2 al 8 de juliol Barcelona es convertirà en el laboratori més gran del món gràcies al FAB10, la cita mundial sobre fabricació digital. L'esdeveniment portarà al Disseny Hub de la ciutat experts internacionals i empreses locals per compartir coneixements sobre aquest camp amb els barcelonins, a través de diàlegs, seminaris, tallers i activitats ben diverses.Tot i que una part de la fira està dirigida exclusivament a professionals, el cap de setmana del 5 i 6 de juliol el FAB10 s'obre a tota la ciutadania perquè els barcelonins puguem gaudir i experimentar en primera persona la fabricació digital a través d'algun dels 50 tallers programats. Aviat a cada casa hi haurà una impressora 3D i podrem fabricar des d'una tassa a, fins i tot, u

Les claus de l'emprenedor
  • Què fer

T'has plantejat crear una empresa? Tens una idea i vols comprobar si és viable? Us deixem amb uns quants consells perquè feu realitat els vostres projectes. Aprofiteu els bons propòsits d'any nou i llanceu-vos a la piscina! 1. De la idea al negoci.El primer pas per assegurar-te que el teu projecte empresarial tindrà èxit és analitzar la teva idea de negoci: sempre hi ha aspectes que es poden millorar. 2. Fer un pla d'empresa. El pla d'empresa és l'eina principal que has d'utilitzar per decidir si el teu projecte és prou sòlid, o bé si és necessari que en reconduieixis algun aspecte. També et permetrà analitzar la futura situació de l'empresa davant del mercat real i els seus competidors. 3. Aspectes legals i jurídics.Un cop has analitzat la viabilitat del projecte empresarial, és el moment de revisar quins són els passos necessaris que has de fer legalment i jurídicament per poder constituir el teu negoci. 4. Finançament i subvencions.Amb l'empresa constituïda, arriba el moment de buscar recursos econòmics per finançar-la: préstecs, crèdits, ajuts i subvencions, concursos i premis, incentius fiscals... Assessora't amb un professional per conèixer bé totes les opcions de què disposes. On em puc assessorar? Barcelona activa L’Ajuntament de Barcelona canalitza l’ajuda als emprenedors a través de Barcelona Activa. L’entitat acompanya cada any més de mil projectes empresarials i posa a l’abast dels emprenedors un ampli ventall de serveis i productes per fer realitat les seves id

Publicitat
La Barcelona més creativa
  • Què fer

La ciutat bull de propostes fetes aquí amb l'avantguarda al punt de mira Cuina, teatre, cocteleries, art, dansa, botigues, música... Barcelona sempre ha estat un pol de creació contemporània. Així ho demostra la nova enquesta del Barcelona Centre de Diseny, distribuida entre professionals de tot el món, on la capital catalana ha quedat al quart lloc entre les ciutats més creatives del món darrere de San Francisco, Londres i Nova York i davant de Tòquio, Berlín, Amsterdam o París. Aquí trobareu els racons i activitats que fan que la ciutat surti (tot i la crisi, les retallades i la mala maror general) als mapes de la creació d'avantguarda. Potser és una manera de fer (o de ser). El cert és que als museus, als bars, als tallers dels dissenyadors, als restaurants, sembla que la màxima circense d'el més difícil encara estigui gravada a la porta. Si voleu saber què és el risc i què és l'excel·lència feu un cop d'ull a les propostes dels barcelonins més agosarats... El més vist 5 coses per fer avui Aprofita el teu temps i troba el que necessites: el millor del dia al teu abast Japonisme. La fascinació per l'art japonès Que consti que en Pere Calders ja ens havia avisat: som víctimes d’una invasió subtil. Jo mateix em vaig criar amb la Heidi i el Marco, escoltava música d’un Walkman Sony i m’afarto de sushi. Qui no ha tingut una Playstation o ha jugat al Super Mario Bros? O rigut amb 'Humor amarillo'? Doncs aquest fenomen ja dura segle i mig, com bé demostra l’exposició 'Japonisme.

20 projectes fets a Bcn
  • Què fer

La ciutat és plena d'idees i gent valenta que s'atreveix amb tot! Buscàvem emprenedors. Volíem reivindicar el seu paper i el de totes aquelles persones que, trobant-se en una situació complicada, decideixen donar un cop sobre la taula i iniciar un projecte. Des d'aleshores hem rebut més de 250 correus electrònics amb moltes idees. I ben diverses. La tria ha sigut complicada. Ens heu fet arribar des de grans projectes que ja estan funcionant amb èxit i que han sigut capaços de reunir grans pressupostos, fins a petites, minúscules, propostes de gent amb pocs recursos que amb una sabata i una espardenya estan tirant endavant amb il·lusió i, sobretot, molt d'esforç. Són temps difícils, però ens heu deixat clar que Barcelona va plena de noves idees i de gent valenta que, com vosaltres, s'atreveix amb tot. Aquí teniu els 20 projectes que hem seleccionat. Zumzeig Cine-Bistrot L'Esteban Bernatas és un autèntic boig del cinema. I que està boig és una cosa que ha escoltat moltes vegades en els últims mesos. Li ha dit molta gent cada cop que parlava del seu gran projecte: el cine-bistrot Zumzeig (Béjar, 53), una nova sala de projecció i bar francès que ha obert fa menys d'un mes al districte de Sants, a cinc minuts a peu de la plaça d'Espanya. Pot haver-hi alguna cosa més a contracorrent que obrir un cinema dedicat a petites produccions independents? Bernatas, antic productor de documentals, ho té clar: "No sé si és el moment o no. Però no em podia quedar amb el dubte de n

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat