Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Rambla
© Maria Dias

Festa del Roser 2016: 5 motius per tornar a la Rambla

Recorrem la Rambla de punta a punta, buscant el millor de la festa i els llocs imperdibles d'aquest gran carrer. No hi deixeu manar els guiris!

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Molts barcelonins tenen (tenim) una relació d’amor-odi amb la Rambla, però sempre ens hi reconciliem perquè apostem per aquesta història d’amor. I de motius no ens en falten. Una bona opció per autoreafirmar- nos és durant la Festa del Roser, que se celebra del dv. 7 al dj. 13 amb un munt d’activitats. Aquí en destaquem un parell, però sobretot us animem a visitar botigues, restaurants i carrers amagats que us faran sentir molt més 'rambleros'.

Obren portes

Obren portes

Si una cosa tenen les festes majors, és que obren portes. Les de casa nostra, perquè ens mengem el carrer a la recerca de música, cultura popular i activitats per a tota la família, i les d’edificis emblemàtics de Barcelona que la resta de l’any costa més visitar. Aquests dies hi haurà jornades de portes obertesMuseu de Cera, Palau Güell (ds. i dg.), Teatre Poliorama (ds. i dg.) i Teatre Principal (dg. de 12 a 15 h)– i també visites guiadesBiblioteca del Gòtic Andreu Nin (dv. 19 h), Museu Marítim de Barcelona amb la visita a '7 vaixells, 7 històries' (dg. 11 h), Gran Teatre del Liceu (ds. 10 h), Palau Güell (ds. i dg. a les 12.30 i 17 h), Palau Moja (ds. 17 h) i Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (dl. 17 h)–. Si us engresca la idea, reserveu-hi prèviament, ja que les places són limitades.
Menjar i beure bé a la Rambla és possible
© Maria Dias

Menjar i beure bé a la Rambla és possible

Que aixequi la mà qui, en els darrers mesos, s'ha assegut a una terrassa o a un bar de la Rambla per dinar, sopar o prendre una cervesa. Imaginem que no seran gaires i és que, per desgràcia, els autòctons no ens sentim atrets per les sangries amb palletes de coloraines de metro i mig, o pels entrepans oliosos, el plat de peix suposadament fresc o les paelles de catàleg. Però no tot està perdut. Es pot menjar de conya a la Rambla! Hi tenim vells coneguts com la pastisseria Escribà (Rambla, 83), el Cafè de l’Òpera (Rambla, 74) o Can Culleretes (Quintana, 5), que encara que no estigui pròpiament a la Rambla l’hem d’incloure per ser el primer restaurant de Catalunya i per aguantar amb dignitat i bones receptes. Però des de fa uns mesos un món de fantasia ha ocupat una part del Liceu. Les creacions de conte del Rocambolesc de Girona ja tenen casa a Barcelona –per fi!–. Formen part de l’Òpera Samfaina, una aventura culinària comandada per Jordi Armengol que ofereix molt més que menjar. Entreu a les faldes de la geganta...
Publicitat
  • Botigues
  • Música i entreteniment
  • El Raval
No us la passeu de llarg! La seva entrada és petita i com que està arraconada i els ulls marxen cap a la Virreina, és possible que, despitats, no vegeu que teniu davant un dels tresors de la ciutat. La Casa Beethoven va obrir el 1880 i allà hi trobareu instruments, llibres, vinils, CDs i partitures, milers i milers de partitures. A mesura que aneu entrant a la botiga serà com retrocedir en el temps. Fusta vella, fotos groguenques, papers arrugats i l’atenta mirada del geni que li dóna nom a cada pas.
El carrer que no toca
Foto: Shutterstock

El carrer que no toca

En comptes d’entrar a la plaça Reial pel carrer de Ferran o pel de Colom, que és el més habitual, feu-ho pel passatge de Bacardí. Rere la reixa hi ha un carreró curt, amb claraboia i edificis a banda i banda que us recomanem que mireu amb deteniment. Us hi esperen façanes amb floritures, antics comerços i un pont que connecta els dos cantons que recorda el del carrer del Bisbe.
Publicitat
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat