Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Premis Time Out Barcelona 2016

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Premis Time Out 2016

Premis Time Out Barcelona 2016

Tots els premiats l'edició d'enguany: els artistes, els locals i la gent que han fet que Barcelona mereixi una bona festa

Per Maria Jose Gómez, Ricard Martín, Pau Roca, Marta Salicrú, Josep Lambies, Maria Junyent i Eugènia Sendra
Advertising

A principis del desembre us vam demanar que triéssiu els establiments, els creadors, els plats i els projectes amb més empenta d'aquest any. A excepció del Premi Time Out Barcelona, que atorga la publicació com a distinció a una trajectòria, tots els guanyadors de les diferents categories han estat escollits per vosaltres, mitjançant una votació popular a través d'internet que ha durat més de dues setmanes.

Aquests són els herois de la cultura i l'oci de Barcelona del 2016: músics, escriptors, restaurants, clubs...

Premi Time Out Barcelona

Armand de Fluvià, Emilio Ruiz, Sergi Cubell i Jordi Samsó, al Casal Lambda
Armand de Fluvià, Emilio Ruiz, Sergi Cubell i Jordi Samsó, al Casal Lambda
© Iván Moreno

Casal Lambda

El 1976 tot just feia un any que Arias Navarro havia dit allò d’“españoles-Franco-ha-muerto” i la moral nacional-catòlica ho empastifava tot. Però un grup de valents, entre els quals hi havia Armand de Fluvià –actual president honorífic del Casal Lambda–, va crear el FAGC, el Front d’Alliberament Gai de Catalunya, i l’Institut Lambda, dues eines fonamentals per esbrossar el camí cap a la visibilitat LGBTI. I hi havia tanta feina a fer... De Fluvià explica que, mitjançant la reivindicació –perquè “a ningú li regalen res: les minories han de lluitar pels seus drets”–, en aquests 40 anys s’ha aconseguit que no hi hagi discriminació legal. Entre moltes altres fites, el Lambda va ser l’impulsor de la llei contra l’homofòbia, aprovada pel Parlament el 2014. “Vam aconseguir canviar el discurs del govern i que una llei s’aprovés en 17 mesos!”, recorda el president de la institució, Emilio Ruiz. Però com que la legalitat i la realitat del carrer no van sempre de la mà, el sentit del Casal és, per a Sergi Cubell, coordinador de l’actiu grup de joves, “esdevenir un referent per a tots aquells gais, lesbianes i trans que no saben què fer ni amb qui parlar”. “Som activistes de trinxera, estem amb els problemes del carrer...”, resumeix Cubell.

El Casal dóna resposta a totes aquestes persones mitjançant un munt de serveis i activitats: els serveis d’acollida, d’assessorament jurídic i psicològic, grups de dones, de sords, de gent gran, de joves LGBTI amb disminució psíquica... I com remarca Jordi Samsó, vicepresident del Lambda, tot això no s’ha fet a cop de talonari sinó amb la feina desinteressada dels voluntaris i socis del Casal. “Les persones passen pel Casal i potser en marxen, però no se n’obliden”, conclou Samsó.

Sebastià Portell
Sebastià Portell
© Iván Moreno

Creador

Sebastiá Portell
Només té 24 anys, i ja és un escriptor solvent. D’aquest jove mallorquí, n’havíem llegit els contes de 'Maracaibo', el relat 'CONY' dins del tríptic 'La recerca del flamenc' i el llibret del musical 'L’endemà de Fedra', que li agrada cantar en públic quan  en troba ocasió. Aquesta tardor ha publicat la seva primera novel·la, 'El dia que va morir David Bowie', la gran sorpresa de la temporada.

Minyam
Minyam
© Maria Dias

Millor plat

El volcà d'arròs del Minyam

La cuina de l’Hug Pla –el xef de l’arròs fumat– va convertir el restaurant Kaiku en una figura icònica a la Barceloneta. Ara, en temps rècord, està a punt d’aconseguir el mateix al Poblenou amb el Minyam, que és casa pròpia. El volcà d’arròs –arròs negre amb una espectacular fumera que Pla administra amb una pistola de romaní i farigola– és una d’aquelles paelles que es recorden.
Advertising
Koku Kitchen Buns
Koku Kitchen Buns
© Maria Dias

Millor restaurant

Restaurants Sud-asiàtica
Koku Kitchen Buns, Gyoza and Ramen
El trio format per Mark Liston i Ross O’Doherty i el xef Robert Johansson ofereix un viatge de pujada i baixada al millor menjar del sud-est asiàtic a preus imbatibles. A dalt, buns substanciosos. A baix, ramen i gyoza noctàmbuls en un decorat de metro de Tòquio. Tot, tothora, tothom, que deia aquella.
Cocteleria El Paradiso
Cocteleria El Paradiso
© Irene Fernandez

Millor bar

Bars i pubs Cocteleries El Gòtic
Pastrami Bar / El Paradiso
Un dos per u irresistible: la façana l’ocupa un bar d’entrepans gurmet, l’únic lloc de Barcelona on podreu gaudir dels fumats de Rooftop Smokehouse. Rere la nevera, s’obre la immensitat d’una espaterrant cocteleria d’autor –hi mana Giacomo Gianotti, millor cocteler d’Espanya el 2014– que fa tragos divins a preus terrenals.
Advertising
TRANSforma la Salut
TRANSforma la Salut

Iniciativa ciutadana

TRANSforma la Salut
Aglutina associacions que lluiten per la despatologització de la transsexualitat i contra la transfòbia. Treballen, entre moltes altres coses, per un model sanitari que acompanyi les persones en la construcció de la seva identitat de gènere i que respecti sempre les seves decisions. Són, en definitiva, imprescindibles.

transformalasalut.wordpress.com
Terrats en Cultura
Terrats en Cultura
© Guillem Pacheco

Projecte innovador

Terrats en Cultura
Gràcies a ells hem descobert desenes de terrats particulars repartits per tota la ciutat mentre gaudim de concerts, obres de teatre i recitals de poesia amb una nova mirada, sense barreres entre artistes i públic. Es diuen Coincidències i són els impulsors de Terrats en Cultura, una de les millors iniciatives culturals dels últims anys.

www.coincidencies.com/terrats-en-cultura

Advertising
Moog
Moog
Iván Moreno

Millor club / festa

Música El Raval
Moog
És un dels clubs més petits de la ciutat, però els pesos pesats de l'electrònica que han passat per la seva cabina li han donat un caixet que ja voldrien altres sales més grans. Encara que a les grans nits es fa difícil conviure tan a prop amb la resta de públic, això és una part del seu encant. Té una pista central i una petita sala a dalt. Un dels seus atractius és el públic 'underground' que el freqüenta .
Maria Arnal i Marcel Bagès
Maria Arnal i Marcel Bagès
© Maria Dias

Millor obra

'Verbena' de Maria Arnal i Marcel Bagès
Embolcallat en un collage on conviuen Ovidi Montllor, peixateres i la miliciana Marina Ginestà, l’àlbum de debut de Maria Arnal i Marcel Bagès actualitza en clau 2.0 i de cultura lliure la tasca dels etnomusicòlegs. Rescaten dels arxius digitalitzats i l’oblit cançons populars i les traslladen al nostre temps amb el cant terrenal d’Arnal i la guitarra experimentadora de Bagès.
Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising