Trobes a faltar algun restaurant imprescindible de Gràcia? Ens ho pots dir als comentaris de sota. Somodó Nou nom i nova etapa a la cuina. Ha canviat el nom, l'oferta, però no la filosofia. Després de deu anys d'èxit a la vella fàbrica tèxtil convertida en càlid restaurant, Shojiro Ochi (amb el seu xef i amic Toshi Suzuki) explica amb saviesa zen: “Ens hem allunyat una mica del Japó i en hem posat més en l'alta cuina”. Per poder atendre amb bon servei i que la cuina respongui als nivells de qualitat, Somodó té una sèrie de claus que cal tenir en compte i respectar. Per a les reserves exigeixen exquisida puntualitat, ja que estan pensades de manera que els dos solitaris puguin donar un bon servei. Els ansiosos i gent amb pressa millor que se n'abstinguin. L'Eggs Paco Pérez, multiestrellat xef i punta de llança de la nova gastronomia catalana, ara té en l'ou el seu ingredient fetitxe. A l'Eggs el trobarem preparat en totes les seves variants: croquetes de rovell d'ou, ou a baixa temperatura amb salsitxes i espardenyes... Escudella amb ou! Amb formes clàssiques i modernes. Preus assequibles i bona cocteleria. Ipar-Txoko Aquí poden gaudir els amants de la bona cuina basca. Càlid restaurant de Gràcia. Els suggeriments són llegits en veu alta i amb l’accent basc pel seu propietari, Miguel. A destacar els 'chuletones', l’excel·lent 'cogote de merluza a la espalda', i un seguit d’entrants com ara cloïsses, calamarsons i una insuperable truita de bacallà. Roig Robí El Roig Robí, un d
Segons la tradició, Sant Medir era un pagès català que va viure a principis del segle IV a la serra de Collserola, a prop del que avui seria Sant Cugat del Vallès, i que va morir degollat pels romans per ajudar suposadament un bisbe. La tradició i el culte al sant es van perdre i oblidar gairebé del tot fins que, a partir del segle XIX, es va començar a recuperar pels veïns de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi, origen de les celebracions que es fan actualment cada 3 de març.
Les principals activitats de Sant Medir, que ja va tenir el tret de sortida el passat 16 de febrer, se celebren el cap de setmana de l'1 i el 2 de març i el del 8 i 9, sense oblidar dilluns 3, Sant Medir, que també hi ha activitats preparades. Aquí teniu l'agenda!
Dissabte 1 de març
18 h. Cercavila de Carnestoltes. Enguany el president de la Federació de Colles de Sant Medir serà el Rei Carnestoltes 2014 a la Vila de Gràcia, així que espereu un Carnestoltes més dolç que mai.
Diumenge 2 de març
8 h. Romiatge a Sant Medir. 30ª pujada a peu a l'Ermita de Sant Medir, organitzada per la Colla Monumental. Se surt des de la seu de la Colla, al carrer Sant Antoni, 8.
Dilluns 3 de març
Les celebracions de Sant Medir tenen lloc a Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi.
Gràcia
10 h. Cercavila pels carrers i les places del barri.
20 h. Desfilada de Sant Medir amb totes les colles de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi, encapçalada per la colla portadora de la bandera de la Federació i l'Orquestra Municipal de la Guàrdia Urbana. Comença al carrer Sant Salvador cantonada amb Escorial, passa per Nil i Fabra, Gran de Gràcia i acaba al Pla de Salmeron, on les colles saludaran a les autoritats presents.
Sarrià Sant Gervasi
10 h. Cercavila pels carrers i les places del barri
Diumenge 9 de març
10.30 h. Sant Medir a la Bordeta. Concentració de totes les colles en seguici al davant de la Parròquia de Sant Medir (Constitució, 17), preparats per sortir encapçalades per la Colla la Parròquia de Sant Medir i l'Orquestra Municipal de la Guàrdia Urbana Muntada. Un cop finalitza la cercavila, les colles es reuneixen amb les seves banderes a la Parròquia de Sant Medir de Sants i celebren una missa.
12 h. Diada castellera amb els castellers de la Vila de Gràcia, els de Sants i els de Sant Cugat. Enguany se celebra a la plaça de Sant Octavià, a Sant Cugat.