Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Trucs i consells per cuidar de les teves flors i plantes de casa

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Jardineria a casa
Foto: Shutterstock Jardineria a casa

Trucs i consells per cuidar de les teves flors i plantes de casa

Parlem amb els experts i us portem idees, adreces i consells per fer de casa vostra un oasi verd

Per Erica Aspas
Advertising

Les flors i plantes donen alegria a una casa, per no dir que algunes fins i tot et poden fer la vida més agradable. Si sempre heu volgut fer de la vostra llar un gran jardí –sense importar els metres quadrats– però no sabeu per on començar, aquí teniu una llista amb consells, trucs, tutorials i adreces que us ajudaran moltíssim. Com trasplantar amb garanties, com fer un hort urbà o un jardí vertical, quines plantes necessita casa vostra o com fer que durin. Preneu nota i gaudiu de la jardineria a casa vostra. 

NO T'HO PERDIS: Les millors floristeries de Barcelona.

 


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Espai Joliu
Foto: Espai Joliu

Primer de jardineria

Botigues Sant Martí

La Lucía López de l'Espai Joliu ens dona sis consells bàsics i fonamentals per tenir cura de les plantes. El primer, escull la planta segons la llum que tinguis a casa. El segon és que menys aigua és millor: toca la terra i no la reguis si no està seca. El tercer és que no s'ha de posar a prop de la calefacció ni de l'aire condicionat i, el quart que comprem a botigues de proximitat on sapiguem que les tracten bé. El cinquè és que no hem de tenir por a trasplantar. El sisè i potser el més important: estimeu-vos i observeu la planta i ella us dirà que necessita. 

Flors Navarro
© Irene Fernández

Comprar des de casa

Abastir-se de plantes i flors a cop de clic. Ens agrada visitar les floristeries, però també la comoditat i l'oferta de l'online. Per omplir casa vostra de plantes precioses, a Be Green en trobareu de tota mena –resistents, purificadores, exòtiques...– i també testos i accessoris maquíssims. Voleu flors?, teniu els infal·libles Flores Navarro, que no descansen mai i en saben molt del tema; i si són per a un esdeveniment especial, mireu què fan a Ohflor.

Advertising
Botiga de jardineria
Foto: Shutterstock

Grans espais

Els vivers i els centres de jardineria són un bon recurs per tenir sempre present, amb professionals que us assessoraran i on hi ha pràcticament de tot. A Barcelona, per exemple, teniu L'Hivernacle d'Horta, un centre de jardineria familiar menys massificat que altres però força complet, i les botigues Jarclos de Collserola i del carrer Escoles Pies, on podeu comprar plantes d'interior i exterior i també mobiliari per a terrasses i jardins. També podeu fer un tomb per garden amb botiga virtual Jardinitis.

Alblanc Atelier
Foto: Alblanc Atelier

Per als valents

Si ja teniu certs coneixements, us atreviu a anar un pas més enllà? L'Instagram d'Alblanc Atelier és com una escola virtual on comparteixen tutorials per aprendre a preparar les flors perquè us durin més, a fer rams, a propagar diferents tipus de plantes a partir d'esqueixos i fins i tot a fer una kokedama!

Advertising
Jardí vertical
Foto: Shutterstock

Cap amunt

No renunciïs a tenir un jardí per falta d'espai. Tens una paret? Doncs no et cal gaire més. Com a manual d'instruccions feu servir 'Cómo construir un jardín vertical', de Martin Staffler i publicat per Gustavo Gili, on us expliquen els materials que us caldran i les tècniques que heu d'utilitzar per tenir un petit jardí.

Jardineria
Foto: Shutterstock

Pas crític

Quantes vegades heu trasplantat una planta i la pobra no ha sobreviscut a l'operació? Les plantes necessiten espai per poder créixer i el canvi de test és fonamental. A l'Instagram de la botiga Marea Verde tenen un tutorial de com trasplantar bé i amb garanties d'èxit. Estris, trucs i un pas a pas la mar de didàctic.

Advertising
Keukenhof, Netherlands
Photograph: Shutterstock

El més gran del món

Notícies Curiositats fantàstiques

Per plaer o per agafar idees, què us sembla visitar el jardí de tulipes més gran del món? Es diu Keukenhof i està a Holanda –sorpresa!–i té més de 800 varietats de tulipes i una plantació que supera els set milions de bulbs. Visiteu-lo al seu canal de YouTube i al·lucinareu, és com una catifa enorme.

Hort urbà
Foto: Shutterstock

Autosuficients

No es tracta de ser pagès sinó de començar amb una cosa petita com un hort urbà. Els experts diuen que s'hi pot plantar de tot. Trieu el tipus de recipient de l'hort segons l'espai que teniu i el pressupost –una taula, una jardinera, un test...– i veureu quina emoció quan surten els primers brots.

Advertising
Planta de aloe vera
Foto: Shutterstock

Cas perdut?

No hi ha manera, sou la parca de la flora?, entreu en un viver i noteu com les plantes tremolen? Abans d'enviar-vos a la secció de flors de plàstic, intenteu-ho amb les més resistents. Apunteu: llengua de tigre –'aka' planta de la serp 'aka' llengua de sogra–, ficus, potus, àloe vera, tronc de Brasil...

App Picture This
Foto: Picture This

El Shazam de les plantes

Imagineu que aneu pel carrer, o per un parc, o visiteu un amic a casa seva i veieu una planta que us encanta i ningú sap el seu nom, ni en llatí ni en català ni en cap idioma. Poden començar les especulacions –"crec que és un potus", "té pinta de palmera..."– o treure el mòbil i aconseguir la resposta. Picture this vindria a ser com el Shazam de les plantes. Tu fotografies la planta en qüestió i l'app et diu el nom, l'origen i la descripció. És com porta una enciclopèdia botànica sempre a la butxaca. 

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising