Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Cal Ticus

Cal Ticus

Restaurants, Mediterrània
3 de 5 estrelles
Cal Ticus
1/2
Cal Ticus
2/2
© Ivan GiménezCal Ticus

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Aquesta crònica ja fa temps que és a la recambra. L’oferta del Ticus, al centre del nucli antic de Sant Sadurní d’Anoia, està captivant una àmplia clientela. L’exceŀlent relació entre la qualitat dels plats i el compte final ha traslladat aquest èxit domèstic a altres fronteres. El boca-orella, els comentaris favorables i les xarxes socials s’han fet ressò del canvi que ha experimentat aquest restaurant familiar que fa més de deu anys van obrir en Joan i la Maria. I s’hi va incorporar com a xef la Manu, després de passar per algunes de les millors cuines internacionals i per les millors escoles de Barcelona.

Al migdia ofereix un menú de 13,25 euros, que varia diàriament, en què podem optar entre tres entrants, tres primers i dos segons (sempre un de carn i un de peix). Amb postres, pa, aigua o vi. Entre els primers sempre hi ha un arròs, que se serveix individualment i amb un gran encert en totes les seves variants. La Manu, influenciada pels seus orígens italians, introdueix també diàriament les pastes, un dels grans atractius de la seva saborosa i generosa oferta. Aprofitant el producte de temporada i proximitat, no es queden enrere plats inspirats en la cuina catalana, com el melós de porc (galtes), els peus de porc i el bombó de corder, tot això desossat, a més del bacallà en diverses preparacions. Menció a banda mereix la patata Tata, que va ser un dels platets més celebrats en les dues darreres edicions del Cavatast, festa anual de la capital mundial del cava, a principis d’octubre.

És el cava el que atrau un nombre més gran d’estrangers que visiten Sant Sadurní i els seus cellers, per després anar a dinar en l’ambient bufó i sense pretensions d’aquest restaurant botiga, atès pels seus propietaris. En Joan, que des de molt jove ha viscut el món del cava, disposa d’una molt bona oferta de caves i vins del Penedès. La cuina està concebuda per tal que plat i cava ressaltin combinats.

És un dels seus millors encerts.La cuina mediterrània regada amb un toc d'autor és la base dels plats de Cal Ticus, un restaurant de Sant Sadurní amb excel·lent relació qualitat-preu. Broquetes, arròs, xai o tonyina són algunes de les propostes que trobareu, cuinades amb originalitat i una excel·lent presentació. La seva carta de vins i caves és un altre al·licient, i si us agrada el que mengeu podreu fer-hi alguna compra, atès que el local també disposa de botiga.

Per Marcelo Aparicio

Publicat

Detalls

Adreça C/ Raval, 19
Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
08870
Preu 20 €.
Contacte
Horaris Obert tots els migdies i dj., dv. i ds. a la nit.

Els usuaris diuen