Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Caves Freixenet Sant Sadurní d'Anoia
© Albert Miró

Alt Penedès: un dia a Sant Sadurní d’Anoia

A la Capital del Cava hi anirem a descobrir espais relacionats amb el vi escumós però també amb la xocolata

Escrit per
Xavier Amat
Publicitat

Us proposem una escapada a la comarca de l’Alt Penedès en la que no ens mourem d’una de les seves poblacions més conegudes i amb més atractius, Sant Sadurní d’Anoia. És una sortida ideal si no disposeu de vehicle privat o preferiu deixar el cotxe a casa i anar-hi amb transport públic, ja que per exemple podeu arribar-vos a la Capital del Cava amb tren, amb la línia R4 de Rodalies, baixar a l’estació de Sant Sadurní i desplaçar-vos d’un punt a l’altre a peu. Arranquem?

AMB LA COL·LABORACIÓ DE BARCELONA ÉS MOLT MÉS I LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA.

El CIC Fassina

El CIC Fassina

Per començar bé la jornada podem anar, només baixar del vagó, al Freixenet Cava Corner, situat sota un porxo de la façana modernista de les famoses caves. Hi esmorzarem i, si sou dels que penseu que no cal esperar cap dia especial per prendre una copa de cava, aquí en podreu demanar. Amb el primer àpat del dia endrapat, entrarem a conèixer aquestes instal·lacions, que tenen el seu origen l’any 1922. Hi ha diferents possibilitats de visita, fins i tot una que inclou una excursió amb Jeep 4x4 pels entorns; trieu la que més s’adapti als vostres desitjos, i el que de ben segur no hi mancarà en finalitzar serà una degustació de caves; als menuts de la família els serviran most.

Sense deixar el món dels vins escumosos, la següent aturada la farem al Centre d’Interpretació del Cava – CIC Fassina. Està situat en una antiga destil·leria d’esperit de vi construïda fa més de dos segles. Compta amb un seguit d’instal·lacions que fan servir les tecnologies més avançades i que permeten, per exemple, viure la Festa de la Fil·loxera en gran format o seguir tot el procés d’un cep.      

L’Espai Xocolata Simón Coll

L’Espai Xocolata Simón Coll

Havent dinat, els més llaminers xalaran amb la visita a l’Espai Xocolata Simón Coll. Es tracta d’un altre lloc emblemàtic i històric de Sant Sadurní, perquè aquí s’hi fa xocolata des de l’any 1840! Avui en dia tenim la sort de poder fer una visita guiada per les seves instal·lacions, on ens explicaran d’on surt el cacau o com s’elabora la xocolata, i també veurem una reproducció de l’obrador tradicional. A la botiga podreu triar entre més de 400 productes diferents de xocolata!

Si encara us queden forces i temps, podeu treure el nas a l’eno·botiga Cal Feru, fundada el 1934 i on venen vins i caves de referència de la població. També promouen la cultura del vi amb l’organització de tastos i activitats enoturístiques.

Recomanat

    Més de escapades

      També t'agradarà
      També t'agradarà
      Publicitat