Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors bars de mercat

Els millors bars de mercat

Un passeig per les barres més delicioses dels mercats municipals de Barcelona
Bar Pinotxo
Bar Pinotxo
Per Ricard Martín |
Advertising

Lògica pura impepinable: dins d'un mercat s'hi menja molt bé. I encara que us faci certa mandra fregar-vos colzes i esquenes amb guiris per menjar a La Boqueria, cal dir que els bars del mercat major estan en plena forma i carregats de novetats. Però trobareu bona teca en qualsevol d'aquestes barres municipals.

Deu barres per recolzar-s'hi a cegues

Bar Trévol
©MariaDias
Restaurants, Bar d'entrepans

Bar Trèvol

icon-location-pin Vila de Gràcia

Conegut popularment com El Candi, El Trévol ofereix un menú diari per tot just 9 euros amb productes del mercat de l’Albaceria cuinats amb bona mà pel Candi i la seva dona, l’Anna. Alerta, que aquest no és un lloc de dieta sinó d’alegria: peus de porc, fricandó, macarrons i caldo gallec formen part d’un menú ideal per als qui treballen a la bastida.

Restaurants, Bar d'entrepans

Bar Joan

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Davant les peixateries del mercat de Santa Caterina sempre hi ha cua: el secret és la presència d'aquest bar de planxa eficient i plats de cullera inspirats. Hi podeu esmorzar un bon plat de capipota o un entrepà de cansalada deliciós i cruixent, per exemple. Però és al migdia quan els 'guiris' es disputen el torn amb els locals, per asseure's a taula i gaudir d'un menú de bona relació qualitat-preu. Paella, bacallà a la llauna, fricandó i postres casolanes són reclams infalibles pels 'bon vivants' del dia a dia.

Advertising
Restaurants

Bar Pinotxo

icon-location-pin El Raval

Els seus cigrons amb botifarra són deliciosos, però la simpatia del Juanito és la clau de la longevitat d'aquest restaurant breu, ànima de la Boqueria. Si hi aneu aviat, podeu fer un festival ben tranquils: mongetes de Santa Pau amb sepionets, guisat de conill amb bolets, el capipota ja mític...

La Barra del Ninot
©IreneFernández
Restaurants, Espanyola

La Barra del Ninot

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Ha reobert el mercat del Ninot i els barcelonins ens hem de felicitar per un mercat obert als ciutadans i una oferta culinària fantàstica. I vull parlar de La barra, també coneguda com La barra d’en Jorge. Hi afegeixes González, i ja saps com es diu el cuiner. Aquí hi ha un detall que recorda els antics mercats. Els clients poden comprar el peix fresc i en González i cia. el prepararan al seu gust. Però el més destacable són uns plats que, si no s’espatllen les ganes del seu creador, es convertiran en uns clàssics del barri. Per exemple, és molt destacable l’entrepà de calamars a la barcelonina, un homenatge al germà castís, però maridat amb una amanida de xató i tot atrapat dins d’un pa de mollete fet amb tinta de calamar que hi dóna un sabor molt particular. Un altre plat destacadíssim són les croquetes de calamar.

Time Out diu
Advertising
Restaurants, Catalana

Paella Bar

icon-location-pin El Raval

Ja no es pot dir que les paelles de la Rambla són infames: a la Boqueria, s’hi ha d’instaŀlar un gran especialista en arròs. Quim Marquès, d’El Suquet de l’Almirall, ha obert el Paella Bar Boqueria. Ubicat als porxos del mercat, ofereix esmorzars de forquilla i cullera, plats de temporada, alguns clàssics d’El Suquet de l’Almirall i sobretot una selecció de sis arrossos que és possible demanar en ració individual (menys l’arròs negre). I si Marquès ja va fer fortuna amb la instauració de la paella de la Barceloneta, a la potent i senzilla paella Boqueria (costella de porc, verdures i bolets) també hi veiem molt de recorregut per davant (encarà que caldrà tastar la gosadia no exempta d’humor de la paella de guiri, amb xoriço –això sí, Maldonado, de pura gla–). No cal ni dir que el Paella Bar, amb capacitat per a 40 comensals, entre interior i terrassa, compra el gènere als millors proveïdors dels voltants.

Restaurants

Bar Cafeteria El Mercat

icon-location-pin El Putget i Farró

És molt senzill trobar aquesta barra: la veureu sempre que entreu al mercat, en un punt estratègica. I tot i que tingui un aspecte humil i recollit, val la pena deixar-s'hi caure, sobretot si ets un pencaire de la zona. El cafè és la mar de bo i el seu entrepà de truita de patates s'ha guanyat una merescuda reputació al barri. No fan menú, però sí plats del dia molt bé de preu. Com per exemple, uns macarrons la mar de decents o unes mandonguilles a la jardinera, i les seves croquetes també són fiables. Amb bon temps, la seva terrassa és la més cobejada de la zona.

Advertising
Restaurants, Mediterrània

Kiosko Universal

icon-location-pin El Raval

La graella de peix més gran de Barcelona està a la Boqueria. Tots els peixos van, simplement, passats per la graella amb un raig d'oli d'oliva i amb un acompanyament de verdures o bolets. Anomeneu-ho i ho tenen, fresc i de qualitat: tonyina, llenguado, rap, cloïsses... I l'elusiva i mitificada gamba de Palamós.

Restaurants, Catalana

Quim de la Boqueria

icon-location-pin El Raval

La gastronomia d’un indret no és només el producte, la tècnica, les receptes... També hi influeixen els llocs on es desenvolupa i es cou, el seu soroll, les olors, el comportament de les persones. Planteu-vos a la Boqueria ben d’hora al matí i fiqueu-vos entre pit i esquena uns ous ferrats amb bolets, un capipota o un peixet fregit envoltats de gent que transporta carn, peix i verdures, i el caràcter animat d’en Quim Márquez i dels seus... I entendreu què és la Mediterrània. Després de 25 anys al peu del canó, encara sorprèn amb plats com el risotto amb cua de vaca. 

Advertising
Restaurants, Marisc

El Bisaura

icon-location-pin Les Corts

Si passeu pel mercat de Les Corts, aquest és el lloc per menjar: una parada especialitzada en marisc –són propietaris de parades de peix– on poder menjar incomparables peixos a la planxa, gambes i escamarlans. Els seus calamars a la romana també són superlatius, dels millors de la ciutat. És el més semblant a un restaurant "de carrer", amb una sala parcialment aïllada. Bona oferta de vins.

Time Out diu
Restaurants, Mediterrània

Casa Blanca

icon-location-pin Eixample

A l’entrada nord de la carpa provisional del mercat de Sant Antoni, on hi ha les parades d’aliments, hi ha el bar Casa Blanca. Serveixen peix fresc de mercat, fan esmorzars de forquilla i cada dia pengen un cartell amb les recomanacions: calamarsons a l’andalusa, calamars o sèpia a la planxa... A més de la barra, també tenen algunes taules i una terrassa, a la ronda de Sant Antoni. Mai millor dit, una cuina de mercat. I hi fan el millor entrepà de bacó amb formatge que mai us cruspireu per esmorzar.

More to explore

Advertising