Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right La Venta i El Mirador de la Venta

La Venta i El Mirador de la Venta

Restaurants, Cuina creativa Sarrià - Sant Gervasi
Recomanat
4 de 5 estrelles
1 de 5 estrelles
(1Comentari)
La Venta
La Venta

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Si bé va ser fundat en aquella època màgica, a mitjan anys 70, La Venta s’ha guanyat el mèrit de ser un lloc emblemàtic de la Barcelona de sempre, que podria ser l’enveja d’altres ciutats que manquen de llocs com aquest, llevat potser de la Casina Valadier de la Villa Borghese de Roma o el Pré-Catelán del Bois de Boulogne a París, per posar dos exemples. És molt agradable, sobretot ara, però també té el seu glamur en hiverns de boira i pluja fina. Des de fa alguns anys, el lloc s’ha vist enriquit en la planta superior amb El Mirador de la Venta, amb una vista excepcional, però sobretot amb una cuina més elaborada i al dia que porta en Víctor, amb un equip jove.

El de tota la vida

En la planta inferior, tan imponent i tan seva des de fa tants anys, es continua confirmant dia a dia la proposta d’una cuina de proximitat, entranyable, amb algunes picades d’ullet afrancesades que el seu públic fidel agraeix. Continuem parlant de la part inferior, la menys espectacular, però on el comensal pot delectar-se picant unes ostres ) o les garotes de mar gratinades per dedicar-se després a entrants com la coca de bonítol o l’arròs amb cloïsses. Entre els peixos figura un llenguado a la meunière de taronja i ceba tendra, un plat la presència del qual s’agraeix perquè ha desaparegut de la majoria de les cartes, empès al precipici per petites porcions de llenguado disfressades i transvestides amb escumes i melmelades. En el capítol de carns són molt famoses les seves galtes de vedella amb pastanaga, romaní i mel, les mandonguilles amb sèpia o la cua de bou amb parmentier. Un servei atent i un marc esplèndid fan la resta.

Vistes modernes

Però es viu un altre espectacle al Mirador de la Venta, a les altures de la ciutat, des d’on es domina la millor vista de la city. És emocionant asseure’s a qualsevol de les seves taules i assaborir la cuina d’en Víctor, els seus detalls abans de començar, amb els aperitius i les picades d’ullet al bon paladar. El dia de la nostra visita vam compartir un carpaccio de bou Wagyu amb brots i gelat de mostassa espectacular i una pasta fresca feta a casa amb anxoves i llimona, on va sobresortir potser massa el gust de l’anxova i va matar l’aportació que havia de fer la ratlladura de llimona. Un plat molt agradable, però. Com la tonyina amb sèsam, carxofes bretones i brou de gallina. En carns, destaca tota l’oferta. Vam poder tastar en petites porcions un garrí amb taronja, coco i sàlvia, un cilindre de magret amb puré de poma amb cardamom verd, els peus de porc cruixents amb escamarlans i herbes i unes costelles de xai amb chutney de pinya i curri. Aquest plat mereix una atenció especial, ja que les costelles estan molt ben fetes i el chutney és de qualitat extrema. Bravo, Víctor, que estàs a les altures.

Per Marcelo Aparicio

Publicat

Detalls

Adreça Pl. del Doctor Andreu, s/n
Sant Gervasi
Barcelona
08035
Contacte
Horaris 13,30 a 15,30 i de 21 a 23,30

Els usuaris diuen (1)

1 de 5 estrelles