Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Ticus

Ticus

Restaurants, Catalana Fora de Barcelona
Recomanat
4 de 5 estrelles
RestaurantCritica.jpg
Ticus

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

El caps de setmana, Sant Sadurní és motiu de peregrinacions de gent que va a la cerca de nous caves, comprats al celler, ja que així resulten més econòmics. Si hi aneu, val la pena que també visiteu el nou Centre d'Interpretació del Cava, la Fassina de Can Guineu. En una d'aquestes visites vam fer parada a cal Ticus, un restaurant de sempre, amb una cuina renovada i revolucionada amb encert per la Manu i el Joan, dos joves entusiastes.
En una primera visita vam gaudir d'una bona combinació de figues amb pernil ibèric, les exclusives patates braves, de diferent presentació i encertat amaniment, dos arrossos, un de sèpia i l'altre de galta, magnífics, i uns cargols amb costella que van ser més que comentats. La segona visita va ser en ocasió d'un maridatge amb vins gairebé desconeguts i magistralment combinats amb diferents platets molt originals que donen segell i distinció a aquest restaurant-botiga, que és punt de trobada de viticultors. En aquesta ocasió, un Brunello di Montalcino, el superb vi de la Toscana, va obrir la sessió, per acompanyar les figues amb pernil, una original truita de moniatos i les braves. A continuació, un Montsant, el Estrecho, va arribar a taula per acompanyar i realçar uns originals peus de porc amb hummus de cigrons, poma caramel·litzada i ceba confitada, i els cargols amb costella amb un suau toc picant. Després va arribar al tast el principal atractiu del maridatge, un rosat de sumoll i samsó espectacular, color pell de ceba, amb etiqueta trencadora de Martinex, elaborat al Garraf.
Vam acabar amb uns musclos amb gingebre, que van acompanyar amb mestria un bacallà amb la seva pell marcada, amb bolets, fumet de peix i un fals pil-pil, extraordinari. Va tancar la sessió el maridatge del germà gran del rosat anterior, de xarel·lo i viognier, amb un arròs boníssim de peus de porc, bolets i galta i un coll de xai marcat amb all, preparat en civet amb un vi merlot, que va servir per cobrir-lo amb una salsa morada fina i intensa. Després, una varietat de petites postres –va tancar la sessió un cava de Parés Baltá–. Cal Titus té un menú diari de 15 euros amb tres entrants i dos segons, més postres, pa, aigua o vi. –Marcelo Aparicio.

Publicat

Detalls

Adreça Raval, 28
Sant Sadurni d'Anoia
08770
Contacte
També t'agradarà
    Últimes notícies