Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Agullers

 • Restaurants
 • La Barceloneta
 • preu 2 de 4
 • 5 de 5 estrelles
 • Crítica de Time Out
 1. Agullers (Born)
  Scott ChasserotAgullers (Born)
 2. Agullers (Born)
  Scott ChasserotAgullers (Born)
 3. Agullers (Born)
  Scott ChasserotAgullers (Born)
 4. Agullers (Born)
  Scott ChasserotAgullers (Born)
 5. Agullers (Born)
  Scott ChasserotAgullers (Born)
Publicitat

Time Out diu

5 de 5 estrelles

Arrecerat entre la Via Laietana i el Born, l'Agullers és una casa de menjars que va obrir el 1991 i que ha resistit tots aquests anys amb el mateix concepte: una barra amb una cuina i un menjador annex que irradien carisma i bonhomia. Cada dia, en Joan Pérez penja a l'entrada una quartilla amb uns 25 plats, tot producte fresc i de mercat, que cuina la Mercè Rosselló.

Agullers, un secret que passa inadvertit pels turistes

Més que un restaurant, és una extensió de la casa del client, que gaudeix de plats de cuina casolana catalana, molta qualitat i nul·la pretensió. El repertori és tradicional: sempre receptes clàssiques, com uns peus de porc excel·lents, o uns fideus a la cassola que omplen la sala, i sempre peix fresc a la planxa. Només carta: "No som de batalla. El client es gasta uns 18-20 euros, i per aquest preu menja molt bé", diu Pérez. De fet, l'Agullers és un petit miracle: un bar-restaurant al Born que passa inadvertit per als turistes, però que sempre és ple de locals. Com qui diu un bocí de Barcelona que ha restat verge de la massificació turística.   

Qui menja sol és inevitable que repassi la parròquia: gent tan fixa al menjador com els tamborets al terra del bar. "No treballo amb gent de pas. Home, esclar que hi treballo. Però conec la majoria dels clients, i és gent que ve expressament", diu satisfet Pérez. L'estratègia, a part dels plats fixos, és tenir sempre dos primers, dos segons de carn i peix i també de planxa de producte molt ben triat. I sempre hi ha una opció o dues per clavar-se un luxe a preus molt continguts. «La vedella és bona, i tot el peix és fresc», diu Pérez. Ho corroboro. 

L'Agullers és un petit enigma, però en té un de més gran just a davant: antigament, Agullers era la part estreta del carrer Ample, ocupat per herboristeries i freqüentat per espiritistes i curanderos. L'any 1935 fins i tot s'hi va arribar a registrar un cas d'aparicions espectrals al número 11, i fins i tot es va arribar a obrir denuncia al jutjat!

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Agullers, 8
Barcelona
08003
Contacte
932680361
Transport
M: Jaume I
Preu
€€
Horaris
De dilluns a divendres de 12:00 - 17:00 i dissabte de 12:00 a 16:00
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà