Història
Can Ros és història viva de la Barceloneta. Oberta l’any 1908 com a taverna marinera, aquesta casa centenària va ser adquirida per Marta Cid i Albert Enrich, propietaris també del reconegut restaurant La Mar Salada, al mateix barri. Sense perdre de vista l’ànima tradicional del lloc, van saber insuflar-li una nova vida. Per fer-ho, van comptar amb el talent del xef Jordi Kevin Ballester (ex Gresca) i l’experiència a la sala de Guillem Faura. El resultat: una carta que ret homenatge al mar mediterrani amb receptes clàssiques, arrossos sublims a bon preu i peix fresc acabat d’arribar de la llotja.
L’any 2024 van fer un pas més portant la seva proposta al Time Out Market de Barcelona, envoltant la seva cuina marinera de l’ambient que li és més natural: el mar. Millor, impossible.
Menjar
La proposta de Can Ros al Time Out Market destaca per tres motius de pes. En primer lloc, és un dels pocs llocs de Barcelona on es pot gaudir d’un arròs individual servit en cassola. En segon, és el primer —i fins ara únic— restaurant especialitzat en paelles i arrossos mediterranis dins d’un Time Out Market a tot el món. I en tercer lloc: ofereixen un arròs saborós, amb el punt del gra clavat amb precisió i servit en només deu minuts des que t’asseus fins que arriba a taula.
Per assolir aquest nivell d’eficiència sense renunciar a la qualitat, han refinat la carta fins a deixar-hi només quatre arrossos magistrals: paella marinera, arròs de muntanya, arròs negre amb sípia i arròs de verdures escalivades. Menys és més.
Carta
– Entrants:
Pa de coca amb tomàquet i oli d’oliva
Bomba de la Barceloneta
Ensaladilla russa
Amanida verda
Amanida de temporada
– Arrossos:
Paella de marisc (gambes i musclos)
Arròs de muntanya (carn i bolets)
Arròs negre (peix, sípia i cloïsses)
Arròs de verdures al forn
Arròs de temporada (amb verdures de temporada)
– Postres:
Crema catalana
Postres del dia