Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Can Vilaró

Can Vilaró

Restaurants, Catalana Sant Antoni
3 de 5 estrelles
Can Vilaró, cervellets
© Maria Dias Can Vilaró

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

Menjars casolans. Ja són pocs els llocs que poden definir-se així, com Can Vilaró. Un històric, un clàssic, un autèntic. Ubicat davant el renovat i majestuós Mercat de Antoni, el Sisco i la Dolors reben diàriament com a casa tota una legió de clients fidels que ja saben què escollir. Pel calendari, es podria dir que és un autèntic lloc de cuina de mercat, però agrada més l’etiqueta, menys usada i més concreta, de menjars casolans.

Els dilluns hi ha cua, sobretot a l’hivern, per assaborir la seva escudella i carn d’olla, abundant plat únic. Els dimarts el client fidel s’inclina per uns fideus a la cassola gustosos, gelatinosos, i els dimecres són les llenties les grans protagonistes, amb xoriço i cocció al punt. L’arròs a la cubana, un altre plat en vies d’extinció, es pot gaudir els dijous i els divendres. La sessió es pot enriquir, ja sigui amb uns peus de porc gairebé màgics o les mandonguilles que broda en Sisco. I el sábado sabadete, un fricandó de faula. Podem tenir la sort de caure-hi un dia qualsevol i topar amb la tripa i les potetes de corder amb patates, un plat sublim, que aquí és un dels pocs llocs on ha perseverat i ha sobreviscut a tanta novetat culinària efímera. “Anem cuinant segons el que veiem que està bé de qualitat i de preu al mercat”, sintetitza en Sisco, mentre la Dolors prepara una taula per a vuit, que es disposa a dinar amb tot el temps necessari: són jubilats. Fora cau una suau pluja i el fred és humit. “Hi ha gent que ens demana cervells a la romana, o capipota amb cigrons, i daltres prefereixen la tripa i potetes quan n’hi ha”, destaca la Dolors.

El panorama és molt vast i són molt recomanables també el bacallà amb samfaina, el fetge a la planxa amb autèntiques patates fregides, les galtes al forn o, un plat molt desconegut, la tripa de porc al forn. Sobre la barra de marbre es pot esmorzar o dinar, amb un vi especialment embotellat per a la casa. El Sisco –un personatge amb arrels en l’entorn històric del barri i del mercat– va heretar Can Vilaró dels seus pares, que van obrir les portes d’aquest lloc tranquil, senzill, amb ànima de celler o taverna, l’any 1967.

Des de fa alguns anys, en Sisco i la Dolors mantenen la tradició i, sobretot, les receptes i la qualitat heretades dels fundadors. No és cap novetat: Can Vilaró és molt conegut i freqüentat. Però dóna gust recordar els bons llocs barcelonins que segueixen en peu, gràcies a l’esforç, tenacitat i honestedat dels qui els tiren endavant.

Per Marcelo Aparicio

Publicat

Detalls

Adreça Comte Borrell, 61
Eixample Esquerre
Barcelona
08015
Transport Sant Antoni (M: L2)
Contacte
Horaris De dl. a ds. de 8 a 16 h. Dg. tancat.
També t'agradarà
    Últimes notícies