On menjar barat a Barcelona?

Llocs essencials per menjar bé de preu a la ciutat

© Ivan Gimenez

Us ajudem en l'èpica tasca de trobar llocs bons i barats on menjar a Barcelona amb aquesta selecció dels millors restaurants econòmics de la ciutat.

Cal Cuc

El Grup Mosquito, campions del menjat asiàtic i la cervesa artesana, ja han obert sis locals i ho han fet a l’inrevés: tingues cura de fer bon menjar a bons preus i la gent farà la resta. He dit sis? Set. En Giles (Jazz pels amics) Brown , britànic i cap d’aquest petit imperi inaugurat el 2003 amb el Mosquito, han obert Cal Cuc a Poblenou.

No fan cuina en sèrie: els ramen d’aquí (7,95 €) potser són més concentrats que els del Grasshopper (i s’hi pot afegir all cremat, més 'umami' i densitat) però els dos són molt bons. I el seu 'pho' potser és mes cítric que el del Mosquito. De moment arrenquen amb una carta de tapes, plats de cullera i wok on allò més car és un curri verd de calamar (7,45 €): suau, amablement picant, ret homenatge al platillo català per combinar els calamars amb mandonguilles flonges fetes amb les puntes del marisc. Menjar això de nit és un luxe: fer-ho al migdia, mitja vida. Cal Cuc no és l’única novetat: aprendreu els camins de la cuina del mosquit al Wo Kitchen (Comerç, 7), espai de cuina asiàtica.

Llegir-ne més
El Poblenou

Escairón

Recomanat

L'Escairón destaca sobretot pel seu entrecot provinent de Galícia i pel seu 'pote', el brou gallec. En Jorge i la Pilar atenen com si fos casa seva i la clientela es gairebé fixa. Els seus plats forts són l'entrecot o qualsevol de les seves carns a la brasa, però també els plats guisats, el 'lacón' i, sobretot, algunes postres com l'anomenada Escairón (crema catalana amb una mena de crocant gelat). Però immillorables i úniques són les patates fregides que acompanyen les carns, entre les quals també destaca l'escalopa milanesa.

Reserva ara Llegir-ne més
El Poble-sec
Advertising

Ofis

4 de 5 estrelles
Recomanat

Ofis és la versió diürna de la cocteleria veïna, Sifó. La fórmula del menú és de joc lliure. Sis plats, per triar-ne lliurement dos, sense restriccions de primer i segon, amb una copa de bon vi inclòs i postres impecables. Paisatge de fons italoargentí amb un primer plat creatiu que multiplica per dos una relació qualitat-preu collonuda. Sí, els molt animals podeu optar per pizza i tall que es pela –carn tendra, deliciosa–, però també per verduretes saltades amb soja i la clàssica vitel toné, el rosbif de vedella amb salsa tàrtara. I ja tocava: després de consolidar un dels millors menús de migdia de Barcelona, han fet un pas endavant i paren taula a les nits.

Llegir-ne més
El Raval

Gat Blau

Si la crisi ha tingut una cosa bona, és aquesta: el redescobriment del producte humil. O més que de redescobriment, seria més correcte parlar de reivindicar el material no noble. Partint des d'un "punt de vista radicalment ecològic, de temporada i de km 0", que és el que explica Pere Carrió que aplica al Gat Blau, els resultats poden ser meravellosos: "Una papada de porc ecològic costa 4 euros. Un quilo de cigrons eco, 3 euros. L'entrecot és car, però podem fer tàrtar de parts menys nobles". I a fe que ho aconsegueixen. Fan la petita gran pirueta d'un menú ecològic, tradicional i creatiu d'11,50 euros on sis de les vuit opcions són vegetarianes. I cada dia varia! La gamba de Palamós no es troba a faltar davant filigranes com un melós caneló de vedella embolcallat amb carbassó, o un coulant de patata emmascarada. A les nits, sopars d'alta cuina propera per 25 euros.

Llegir-ne més
Advertising

Bar Casi

El Xavi Montes és un taverner vocacional, d’aquells que són molt més amables que graciosos. I al Bar Casi, amb una façana de bareto de cigaló guerriller, és on desplega tot el seu encant natural. A la part costeruda i deserta de Gràcia, el Casi va obrir l’any 1978 (veureu la llicència amb la mirada d’orgull del seu pare emmarcada en un raconet). Quan passes per un barri desert i veus un bar a petar de gent, alguna cosa hi donen. Són sis taules escadusseres en un bar que no bruteja, però que no té res de l’altre món. Aparentment. Amaga un caliu i un dinamisme especial: Montes cada dia posa en joc esmorzars de forquilla i un menú a deu euros (generós, casolà, fora de sèrie) i el seu carisma. Aquí et diuen ‘rei’ i t’atenen des del primer dia com si en fes vint que hi vinguessis.

Llegir-ne més
Vila de Gràcia

Granja Mabel

Recomanat

Aquesta granja familiar, quan va passar de pares a fills, es va modernitzar, amb el resultat final d'oferir un dels millors menús de migdia de la zona de Marina. Per menys de deu euros, cada dia ofereix quatre primers i quatre segons de matèria humil però tractats amb gran saber fer i originalitat. Com els macarrons al revés, farcits de pollastre i beixamel. Tot un poder fàctic a la zona.

Llegir-ne més
Sant Martí
Advertising

La Taquería

Recomanat

Els seus propietaris, mexicans, diuen que fan "menjar de carrer mexicà". I el fan del bo: els seus 'tacos' –demaneu els clàssics de pastor– són fenomenals, i les 'quesadilles' artesanes, eviten el 'cheddar' industrial. Disposen de tot un repertori de delícies informals mexicanes, i els caps de setmana preparen receptes tradicionals com els 'aguachiles' o el pollastre amb 'mole'. La interacció de propietaris i clients també és un punt apart: mexicà modern i colorista.

Llegir-ne més
Eixample

Gelida

Un bar i restaurant dels que no en queden, amb plats per a pressupostos ajustats i bons paladars. L'esmorzar de forquilla és per llepar-se els dits. I a l'hora de dinar, prepareu-vos per a un àpat comunitari i uns primers i uns segons deliciosos, amb quasi trenta referències de plat a la carta. El capipota, el braó i el bacallà són excel·lents. Regueu-ho tot amb un bon vi de Gelida.

Llegir-ne més
La Nova Esquerra de l'Eixample
Advertising

Himali

Recomanat

L'entranyable nepalès que el porta des de fa gairebé una dècada no va canviar la decoració de l'antic propietari, i va pintar punts budistas als fronts dels retrats de Joan Manel Serrat, Salvador Dalí i Montserrat Caballé que estan dibuixats als vitralls. Una imatge surrealista que ja val la pena per si mateixa (és una forçada 'photo opportunity'), i que s'acompanya de curris suculents i de l'amabilitat dels cambrers. Si voleu una visió global de la cuina nepalesa, demaneu el menú 'tahli'.

Llegir-ne més
Vila de Gràcia

Les Truites

4 de 5 estrelles
Recomanat

Sóc un fanàtic de les truites. Rememorant la Princesa del Poble, per una truita mato, i si és bona, remato. A Barcelona hi ha un local que es diu Les Truites en què han fet de la vida una qüestió d’ous. Només cal entrar a la pàgina web del local per saber que ells ho tenen clar: abans va ser l’ou que la gallina. Per internet es pot consultar tot l’assortiment de truites que prepara en Joan Antoni Miró, i és tan enlluernador, que m’imagino aquest home anant a dormir i, en lloc de coixí, plantant el cap sobre una truita.

Llegir-ne més
Sarrià - Sant Gervasi
Advertising
Mostra'n més

Comentaris

20 comments
Silvia C

Si vols menjar com a casa la Bodega Manolo a gracia, Torrent de les flors 101, un menu diari per 10,50€ primer, segon, postre o café, beguda inclosa, peix fresc cada dia i patates naturals un plaer!!

Nuria P

Llista de restaurants barats durant una setmana per sopar. Dilluns a Gràcia "La Terreta", tots els plats els dilluns estan a 2€, teniu des de amanides, entrepans i fins i tot tapes, copa de cava a 1,5€, us pot sortir entre 6-8€ per persona. Dimarts a Paral·lel "Taco Taco", tots els tacos els dimarts estan a 1€, et gastes sobre 6-8€. Dimecres podeu anar a Gràcia  "Bar Bodega Quimet" demanat certes tapes i amb l'ampolla de vi-cava rosat de 4,5€ us deixareu uns 8€. Dijous repetim a Paral·lel, podeu anar a fer uns pintxos a carrer Blai desde 1€ i si no beveu massa us gastareu uns 8€. Divendres a la Barceloneta teniu l'opció d'anar a "Can Paixano", entrepans bons des de 1,75€ fins 3€ i copa de vi rosat espumós a 1,10€, això si, menjareu dempeus i els cambrers són uns bordes. Dissabte a Gràcia, a la plaça del Sol, teniu piadines i fan menú de 6,50€ per endur i menjar assegut al terra de la mateixa plaça. Si el diumenge esteu per la platja i voleu anar a fer una de pescaito, teniu aquest bar que l'ampolla de vi blanc de la casa surt 4,5€ i per ser peix fresc pagues algo més, però et pot sortir per 10€ a "Montolio Can Maño". Per últim un dinar entre setmana a plaça Catalunya-universitat, el menú de 5€ de Alt Heidelberg, salsitxes alemanyes. Us recordo que amb tan bons preus sempre està ple i és aconsellable anar d'hora a aquests llocs!

Jordi F

Menú a 6€!!

Barat i cassolà, menú de migdia 3 primers i 3 segons a elegir amb pa, postre i aigua, per 6€!!

El lloc és bar-restaurant de barri de tota la vida, molt familiar, sense luxes. El menjar és molt bo i el tracte amigable. Els postres són dignes de carta (dels q costen 5€ i se't queda cara de pocker,jajja) la crema catalana per llepar-se els dits.

Està al carrer comtes de bell-lloc 143, sobre la plaça del centre NOVA GALIZA (no són gallecs, el nom ve de lluny)

Molt recomanable.

jordi o

Hola, qui vulgui un lloc cassolà i en un entorn molt bonic, hi ha un petit petit restaurant a Guils de Cerdanya ( es l´unic restaurant d´aquest pintoresc poble ) i es menja molt be...serveixen 3 menus, de 17 - 21 i 26 €. Tracta esplèndid...un oasis ¡¡¡

Bea T

@jordi o barato lo q se dice barato, pues no es jeje, tienen q hacer muy bien de comer... en estos pueblos pequeños como hay poco donde ir a comer se pasan con los precios de los menús...

Carme F

Cal cercar més, a Barcelona es pot menjar més barat que les propostes que feu. En el meu barri hi ha el Restaurant Fausto que te un menú de 9 €, excelent.

Ade G

ostia 14€ barato, q cobrareu noiiis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! vaia tela aterreu al planeta de la plebe

Sandra

Per mi un ticket mitjà de 14 € ho sento però no es barat es un luxe que no em puc permetre... Vivim en societat cada vegada més pobre...

Patricia

No sé qué sueldos cobráis pero para gente como yo barato (y bueno, y sano, porque unos son pobres Y exigentes) podría ser por ejemplo el GOPAL dentro de la tienda vegana Verdia en carrer Cervantes. Solo sirven al mediodía entre semana. Vale mucho la pena, es una comida sana, bien hecha, en un sitio humilde y acogedor. Para cenar están las maravillosas pizzas de Messié Pizza en carrer Torent de l'Olla 65. Leéis nuestros comentarios para hacer evolucionar vuestros artículos? Estamos en la calle y podéis contar con nuestra opinión

Lyn

el Bouzou es carísimo. Después de pagar 60 euros para dos personas, tienes que ir a comerte un bocadillo a un bar cercano. El Taranná también es muy caro (y el servicio de pena). ¿Un cerveza más de 3 euros? Venga ya, que nos hemos vuelto tontos, todos.

Alba

També he de dir que no és gaire encertat dir que El Mosquito és barat, mínim 20 euros per cap si vols menjar i beure "normal". Salut!

Mercè

Dir que al LLuis de les Moles es menja barat és poc acertat, es menja molt bé, però no baixa mai dels 25 euros quan afegeixes cafe i beguda

Mercedes

En la C/Provença, 237 Hänsel Rest. Café para los que os gusta muchísimo el QUESO, hay una promoción de menú de noche a 6,25 € que consiste en una tabla de quesos con pan de coca o un surtido de embutidos ibéricos de bellota también con pan de coca a 7,25 € muy buena y exquisita la variedad y la cantidad.

Laia

Ole Mallorca genial, Bouzu també, Mosquito igual, el del wok ho trobo moooolt car per la poca varietat i quantitat sobretot, però provaré uns quants i, sobre aquest preu també hi és el bestiari, menú exquisit de 13 euros. Potser el nom més adient per l'article és "la millor relació qualitat preu" trobo que el preu dels que heu posat no és gens car comparat amb el que ofereixen.

Esther

El vostre concepte de "barat" s'hauria de revisar... El Lluís de les Moles té un menú de 17,90 euros beguda apart no és barat. I el menú mes econòmic del Bouzu surt per 8,50 però sense la beguda. I el Negro Carbón no és gens econòmic...

Lourdes Serra

No em sembla que cap d'aquests restaurants ho sigui massa, de barat. Ni tan sols el Wok to Walk, per 4,90 només hi ha la base (arròs, tallarins o verdures) i la salsa, tots el toppings van sumant, així que un sol plat sense beguda acaba sortint per més de 5 euros. Això és barat? Nois, sembla q aquest article només estigui escrit als upper Diagonal.

martina

aquí falta l'Ole Mallorca, a Mallorca,476 (amb Lepant)! Molt acollidor i boníssim

lluis

el negro carbon barat?

Jaume

Bouzu molt bo. Pero dir q es barat es una bestiesa.