Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Carrer Mandri: bars i restaurants imprescindibles

Carrer Mandri: bars i restaurants imprescindibles

Mandri no fa mandra, al contrari, hi trobareu delícies de la Bonanova, locals imprescindibles per les vostres visites al barri

Lio de 4
© Irene Fernandez Lio de 4
Per Pau Roca |
Advertising

No es pot dir que el carrer de Mandri sigui el més bonic de Barcelona. Tampoc és que estigui a un barri amb gaire activitat social, però des de principis del segle XX, aquest carrer amb poc més de 600 metres de llargada s’ha anat convertint en un important nucli d’oci d’aquest barri de tradició burgesa que és la Bonanova.

Els de tota la vida

Restaurants

Claudia

“Amb el temps,la gent del barri ja no ha necessitat desplaçar-se a altres zones de la ciutat per menjar bé o prendre bones copes”, explica Jorge Perarnau, propietari i xef del Claudia. Aquest restaurant amb gairebé 30 anys d’antiguitat és un dels més famosos de la zona. Serveix uns cent àpats diaris, tot i que “el que més demana la gent és la carn a la pedra. Deliciosa!”.

El Claudia no està exactament al carrer de Mandri, però és un dels locals més concorreguts del barri, que en els darrers anys ha vist com es transformava gràcies a nous restaurants. Una rentada de cara que ha fet que a Mandri i al seu entorn –incloent-hi els carrers perpendiculars Bigai o Bisbe Sivilla– hi hagi més color i moviment que mai.

Bar Mandri
© Maria Dias
Bars i pubs, Bars de tapes

Bar Mandri

“Ara hi ha moltíssims restaurants bons a Mandri, i als voltants. Els que ja hi érem, i els nous, han fet que tot això hagi agafat molta força en els últims anys”. Qui insisteix en la mateixa idea és Joan Pujadó, propietari del Bar Mandri, que acaba de celebrar 50 anys d’existència. Diuen –i ep! ho podem corroborar!– que allà hi fan unes de les millors patates braves de la ciutat. La carxofa arrebossada també mereix un premi.

Time Out diu
Advertising
El Escocés
© Joan Puig / ElPeriódico

Més opcions clàssiques

I com el Mandri o el Claudia podem parlar d’un munt de restaurants de tota la vida, els clàssics, on encara es deixen veure aquelles senyores tremendament arreglades amb abric de bisó, i els seus marits amb vestit impol·lut, prenent l’històric assortiment de minihamburgueses del Montesquiu (Mandri, 56); o els peixets fregits més bons de la zona, que els trobareu al Pescadito de Mandri o al Bar Bero ( Mandri, 35), amb els seus biquinis i braves, i les canyes tan ben tirades; o a l’Escocés, genuí i anyenc bar obert des del 1955 i que conserva l’estètica –i les formes a l’hora de servir– més antigues. I no oblidem el Shanghai (Bisbe Sivilla, 48), un dels millors restaurants xinesos de Barcelona, meravellosament dirigit pel mestre José María Kao.

Els nouvinguts del carrer

Kao Dim Sum
©El Periódico/Josep Garcia
Restaurants, Xinesa

Kao Dim Sum

icon-location-pin El Putget i Farró

Trobarem locals que han renovat i ampliat l’oferta. El cas de la família Kao és un bon exemple de com s’ha transformat la zona i com els més joves han sabut donar la volta als negocis de sempre de Mandri. El senyor Kao dirigeix el Shanghai des del 1976. I les seves filles van obrir, just al costat, el Kao Dim Sum, especialitzat en aquests deliciosos saquets farcits de carn, peix o verdures. Així és com Mandri s’ha convertit en un espai gastronòmic per a totes les edats, gustos i butxaques.

Time Out diu
Restaurants, Cuina creativa

Lío de 4

icon-location-pin El Putget i Farró

“És important deslocalitzar l’oferta de Barcelona i poder-nos moure a altres barris on tradicionalment no hi havia cuina d’autor a preus raonables. Ara hi ha molta oferta, molta gent ve a Mandri expressament, no només gent del barri”. Ho diu la Carina Soler-Lluro, una de les quatre propietàries del Lío de 4. Aquest acollidor gastrobar va obrir ara fa just un any, i ha portat la cuina de mercat en clau gurmet a Mandri: una truita menorquina per llepar-se’n els dits, un brioix de cua de bou per plorar i les postres, fetes a la casa, valen moltíssim la pena. El xef és en José Miguel Manzanal, que abans havia estat cuiner de restaurants com el Cachitos, Dos Palillos i Koy Shunka. 'Al loro'!

Advertising
Chico
© Irene Fernandez
Restaurants, Cuina creativa

Chico

icon-location-pin Sant Gervasi - La Bonanova

En la mateixa línia gastronòmica tenim el Chico, que va ser la pastisseria Airó durant 70 anys. Allà hi trobareu tapes i platets, amb l’albergínia al forn i els llardons de pop com a plats estrella. En poc més d’un any, aquest restaurant dirigit per Gonzalo Ros i Joan Ferrer, ex director general i ex cuiner del Grup Tragaluz respectivament, s’ha convertit en un dels millors de la zona.

Once Upon A Time

Més opcions novíssimes

Però l’oferta de locals nous del carrer de Mandri no acaba aquí: hi ha un petit restaurant, el Once Upon A Time, amb la millor terrassa del carrer i un menú de migdia completíssim (amb fideus de carabassó i arròs de marisc inclosos!). Pujant una mica més trobareu el Café Dore, ideal per prendre les primeres copes de la nit; i als carrers perpendiculars teniu la Tremenda (Maó, 25), una diminuta pizzeria, amb unes pizzes de ceps i tòfona orgàstiques servides en porcions a pes; la Freiduria de Pauli, on els gallecs Mara i Paulino ofereixen unes escopinyes grans com cloïsses i sabroses com ostres, i el Masaya (Bisbe Sivilla, 42), un japonès que és l’exemple perfecte de ‘bo, bonic i barat’.

Advertising