La Nicoletta Acerbi i el Toni Pol són una parella de gastrònoms de mena que sempre coneixen aquell petit proveïdor ubicat a qualsevol racó de Catalunya, aquell productor que tot just comença, compromesos amb el producte de proximitat i de temporada. Ella ve del periodisme gastronòmic i ell del món de la restauració i, després de molts anys d'aprenentatge sobre el terreny, van decidir obrir un restaurant i encarregar al jove xef italià Paolo Mangianti que creés "una cuina d'arrel mediterrània amb tocs italians, amb productes d'aquí i també productes italians que jo mateixa porto d'allà", explica la Nicoletta, orgullosa del certificat Slow Food del seu local. Qui busqui plats de pasta o pizza ha de tenir clar que Due Spaghi no és el lloc: "potser un mes hi ha espaguetis de cacao amb gamba vermella, mató i col, però també tenim segons com ara el bacallà o el rap", diu el xef.
Sepúlveda, 151.
93 503 19 30.
Ara que la gastronomia és el nou futbol i que fins i tot aquell que no passava de l'ou ferrat parla d'esferificacions, ara, paradoxalment, és més difícil que mai obrir un restaurant d'autor. Si no ets Albert Adrià o Xavier Pellicer, no tens cap grup rere teu i només et mouen les ganes, l'idealisme i la creativitat, ho tindràs complicat per a convèncer una possible clientela cada cop més informada que reservi taula a casa teva. I no solament perquè sabem més de gastronomia i l'oferta és infinita, sinó també perquè la crisi ens ha obligat a ser més primmirats que mai amb el que consumim. Tot i les circumstàncies adverses, el talent ha brillat a la Barcelona de la crisi en forma de nous xefs, que han conquerit els paladars més exigents amb una cuina d'autor allunyada de l'univers Michelin.