Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Menús de cap de setmana a Barcelona

Menús de cap de setmana a Barcelona

5 restaurants que us serviran menús deliciosos i a preus ajustats també dissabte i diumenge

Mabel The Granja
1/3
© Ivan GiménezMabel The Granja
Mabel The Granja
2/3
© Ivan GiménezMabel The Granja
Mabel The Granja
3/3
© Ivan GimenezMabel The Granja
Per Ricard Martín |
Advertising

Per què hem d'invertir un ronyó per menjar fora els dies de festa? Per què no es mantenen els menús de migdia també dissabtes i diumenges? Mentre algun geni intenta desvelar el misteri, afortunadament hi ha un grapat de restaurants que ens ofereixen uns menús de traca a preus assequibles.

Bar Andalucía
© Iván Moreno
Bars i pubs, Bars de tapes

Bar Andalucía

icon-location-pin El Poblenou

Això és un regal dels déus. Els 12,50 € eurets que us cobrarà l’Antonio Gutiérrez pel menú del dissabte al migdia són una fotesa, sobretot si tenim en compte l’amabilitat autèntica que desplega: una ampolla de moscatell amb el pastís de Santiago, un vi de taula excel·lent i sobretot un menú amb deu primers i deu segons on guisats i planxa només es fan amb el producte més fresc i més bo de la seva franja: les croquetes són dignes d’una casa burgesa i els llucets acaben d’arribar de la barca. Ho porta a la sang: si veu que us falta alguna cosa, l’Antonio pateix.

Menú: 12,5 €

Restaurants, Cuina creativa

Fonda Espanya

icon-location-pin El Raval

El xef Germán Espinosa ha assimilat al 200% la filosofia de Berasategui, la de mesclar l’avantguarda lúdica amb el sabor i la tradició. Els caps de setmana, migdia i nit, teniu dues opcions: un luxuriant menú de degustació amb al·lusions a la joia modernista que conté el restaurant  i un altre de més curt però no menys saborós, que passa per tres plats: un arròs de muntanya (botifarra de perol i ceps!), peix (bacallà amb crema de formatge fumat i espàrrecs amb vainilla) i carn (filet de porc amb cansalada ibèrica) més postres, petit fours i copa de vi. Jugada guanyadora.

Menú de 35,5 € i 65 €

Advertising
Restaurants

Atapa-it

Un menú de tapes en cap de setmana? Ara que la recta entre la plaça de Catalunya i Colom s’hauria de declarar zona catastròfica per a la ració, la idea fa venir ganes d’arrencar a córrer. Però del de l’Atapa-it ens en podem refiar: el cuiner Andreu Graupera (Hofmann, Lasarte, Saüc) proposa un recorregut a compartir on la bomba, les croquetes i la russa es valoren gastronòmicament, i culminen en plats molt elaborats com el xai estofat a baixa temperatura o un arròs diferent cada dissabte. Postres i ampolla de vi –molt ben escollit per la casa– inclosos. Aneu-hi amb gana.

Menú dues persones: 25 €

Lluis de les Moles
© Scott Chasserot
Restaurants, Mediterrània

Lluís de les Moles

icon-location-pin El Gòtic

Si us heu entestat a menjar al rovell de l’ou en dissabte, us convé no oblidar aquest clàssic modern, en excel·lent forma d’ençà del 2001. El xef Lluís Piera (Via Veneto, Jean Lic Figueras) ha establert, a recer dels guiris, una casa de menjars d’alta cuina on la carta agafa forma de menú, i on proposa deu primers i deu segons de fons català tradicional i forma moderna que no espanten. Delicadeses com el timbal d’ou ferrat amb patates de paella i suc de pernil de Jabugo i el fricandó amb moixernons i arròs basmati han resistit deu modes grastronòmiques seguides, com aquell que diu.    

Menú: 25 €

Advertising
Restaurants

Granja Mabel

icon-location-pin Sant Martí

Són elBulli dels menús de migdia. I esclar, de dilluns a divendres només hi trobareu una escletxa si hi aneu solets. Però els dissabtes podeu gaudir, molt més reposadament, d’aquests herois de l’alta cuina casolana. L’augment de preu és nimi –de 10,80 a 14,80 €– però recargolen la complexitat de les postres (lemon pie amb galeta d’ametlla i merenga italiana!) i estiren la qualitat del producte com el xiclet. I alerta, que per un extra de 2,50 € entra en joc un arròs  servit en paella individual.

Menú: 14,80 €

Advertising