0 M'encanta
Guarda-ho

Pizzeries de nova fornada

Una bona pizza és rodona, però aplaudim els llocs que, fent-ho molt bé, repensen fons i forma.

Massa Pizza

Sí, sobre la idea d'una pizza poca cosa es pot innovar, perquè aleshores ja la converteixes en una altra cosa (penso en la pizza congelada a cullerades del Dabiz Muñoz). Però a Barcelona hi ha una molt sana corrent que consisteix a obrir pizzeries amb idees i massa fresques: i això s'aplica tant al fons com a la forma.

Cinc noves pizzes rodones

Massa Pizza

Els propietaris de l’Oval i Blitz han aplicat el seu raser d’estil i qualitat a la pizza: tu tries la teva aventura. “El model on tries però pagues per respirar no ens agrada gens”, diu l’Eduard Minobis. Per 8,90 euros esculls una base de tres possibles, i hi afegeixes un condiment i tres ingredients. Amb la tarifa bàsica em queda una luxuriosa rodona curulla de vedella de Girona, ceba caramel·litzada i cirerols. La massa, de producció pròpia, té un perfecte equilibri entre allò torrat i esponjós. Ni goma ni galeta. I podeu menjar-hi com vegans o bàrbars (una de porc rostit!). El local és enorme, sobri i ben distribuït. I és que l’adreça té caixet: aquí hi havia el mític Caballito Blanco. Bona selecció d’indie-rock a volum civilitzat, i una carta breu, acurada i econòmica de vi, cervesa i postres de la casa.

Reserva ara Llegir-ne més
Eixample

Pizza d'Autore

Dos joves romans són els propietaris d’aquest local de pizza al tall –es cobra a pes– on les receptes van d’allò més normal a receptes barroques que, segons com, remeten als banquets papals d’antuvi: pizza al tall farcida de porchetta, taronja i mel! Fan alguna cosa que, ignorant de mi, no havia vist mai: pizzes d’amanida, com la de bolets amb enciam, crema de tòfona i olives negres. La massa fermenta 24 hores i és la plataforma, cruixent i lleugera, de bon producte fresc del mercat de la cantonada. Alta digestibilitat.

Llegir-ne més
Sant Antoni

Domino Bar

Aquesta cocteleria combina pizzes d'autor (la Japopizza, amb salmó, nous, i una vinagreta de soja i wasabi) amb còctels de creatius de vocació tropical. Us proposen maridatges, però també us donen llicència pèr fer el que us dongui la reial gana. És a dir, que aquí no hi ha cap combinació prohibida. Però si el que busques és el maridatge perfecte, també el trobaràs, amb còctels que han estar creats precisament per ser la mitja taronja d’algunes de les pizzes d’autor de la carta. Un exemple: la pizza Beso de Uva amb el còctel Grape Sensation (amb G-Vine, raïm, Sant Germain i suc de llimona dolça).

Llegir-ne més
Advertising

Mesié Sin Gluten

La prova de foc d'una pizzeria sense gluten és que la massa sigui bona, esclar. El gluten és allò que dóna l'elasticitat a la massa de la pizza, i si no s'hi troba el punt pot esdevenir una sóla de sabata. Ara bé, a Mesié Sin Gluten, una de les escasses pizzeries aptes per a celíacs (aquí no hi ha cap perill de contaminació creuada, tot és sense gluten) passen l'examen amb nota. El francès Eric Luthringer fa una massa amb arròs, blat de moro i tapioca que assoleix un punt exacte de finor i crocant que recorda una base de quiche: competeix sense cap problema amb una pizza estàndard, i encara més si la carta va plena de receptes imaginatives amb prodcute de temporada. Com per exemple, una delicisa pizza de moniato amb ceba caramel·litzada i xampinyons, subtil i lleugera.

Llegir-ne més
Vila de Gràcia

Parking Pizza

Sembla una cafeteria d'especialitat (un espai diàfan, amb taules compartides, gairebé d'autoservei) però en realitat és una pizzeria equipada amb forn de llenya i cuina a la vista: hi podeu menjar, asseguts de manera molt informal, una tria d'entre unes deu pizzes artesanes de massa tirant a fina i preparació excel·lent, i quatre entrants per fer boca (focaccia, guacamole, hummus i bressaola). Per beure, una cervesa (aretsana o no). Els sabors són frescos, plens d'herbes mediterrànies, i les receptes poden ser senzilles o fregant el luxe (com la pizza amb tòfona negra).

Llegir-ne més
L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Comentaris

0 comments