Ikibana ha obert un gran local al Paral·lel, que se suma al ja existent al Born, i atansa Tòquio i São Paulo als bons paladars. Ho fa amb una oferta culinària barreja d’aquestes dues cultures tan dispars, la nipona i la brasilera, que van saber fondre’s a principis del segle XX, quan van arribar els primers immigrants japonesos al Brasil.Els ingredients que duien a les seves maletes aviat es van acabar, però ho van compensar amb un magnífic rebost natural de productes exòtics, que si bé no substituïen les seves matèries primeres, creaven una nova cuina. “Més de cent anys després, la tradició culinària nipobrasilera té fama mundial i una forta identitat pròpia”, destaca Ikibana als seus postulats. Per recórrer aquest panorama de bons gustos i particulars textures, Ikibana ha concebut un espai molt diferent, modern, americanitzat, d’una coloració intrèpida i molt original que aconsegueix una sensació de navegació.Una mostra de la genialitat d’aquesta simbiosi pot ser l’inici d’un gran àpat: un uramaki (el sushi amb l’arròs per fora) de llamàntol cruixent amb farofa (un acompanyament clàssic de la cuina brasilera) i maionesa picant, embolicat amb alvocat i tataki de tonyina, una barreja de sensacions i gustos intensos i diferents.Eles , caviar de trufa i fruita de la passió, podria haver sortit de la imaginació del gran escriptor de Bahia, gran coneixedor de la cuina local, Jorge Amado. El millor és que el passeig pot anar per diferents camins i és inevitable compartir entre els