Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Rioba

Rioba (TANCAT)

Restaurants, Argentina Barcelona
1/2
Maria DiasRioba Restaurant
2/2
Maria DiasRioba Restaurant

Time Out diu

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

Un restaurant que agafa el millor de l’Argentina, Catalunya i Euskadi i ho repensa amb molta traça.

Un restaurant sense categories, a seques, va obrir a finals del 2016 al Poble-sec, voluntàriament lluny de Blai. Els seus propietaris, el vitorià Ekaitz Sánez (sala) i l’argentí Eduardo Marchesi (cuina) tenen bones credencials: ells van obrir la molt recomanable taverna de pintxos Koska abans que Blai es convertís en el riu Estigi del pintxo momificat. Han tingut la sort i l’encert d’establir el Rioba –transposició de 'barrio' en 'lunfardo', argot tanguer– on havia existit el pioner thai Tivoli’s Bistrot, que va tancar fa anys i panys. I després d’un any i escaig de feina, la carta del Rioba es desplega en tota la seva entenedora i saborosa expressió. Ekaitz, un maître que té aquella qualitat alabesa, tan rara aquí, d’atendre amb eficàcia d’alta cuina i calidesa de fonda. D’aquest triangle en surten enunciats que fan salivar: lletons de vedella, xai amb trinxat, calamar farcit de cansalada...

Diuen que fan 'cuina de producte': una obvieta pertinent segons com ho argumenti i faci el xef. L’Eduardo –que ha passat per la meitat de les Michelin del País Basc– especifica que es tracta de tenir un producte molt bo, i de no manipular- lo perquè sí. El respecte al producte també és no tenir-lo aturat ni malgastar-lo: es tradueix en una carta curta, sis primers i sis segons, forn lent i brasa. El símil cinematogràfic seria una pel·li molt bona per a tots els públics. Pots reflexionar sobre els mecanismes d’un pop a la brasa amb salsa d’achiote i amarant negre o gaudir del contrast de colors i sabors. O deixar-te arrossegar pel triangle d’acció brutal d’un plat de cansalada amb ou cuit a baixa temperatura i carxofes de Tudela. Si t’agrada menjar, començar amb una truita de bacallà com la seva només et pot transmetre emoció pura i satisfacció directa.

Detalls

Adreça Magalhães, 35
Barcelona
08004
Transport Poble Sec (M: L3)
Preu 30-35€
Contacte
Horaris Dt. a dv. de 20 a 23 h. Ds. de 13 a 15.30 h i de 20 a 23.30 h. Dg. de 13 a 15.30 h.
També t'agradarà
    Últimes notícies