Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Marc Angelet crea un joc perillós

'eGo' és una comèdia tecnològica que reflexiona sobre els límits entre tecnologia i llibertat

Publicitat

A Marc Angelet ('El biògraf', 'Voyager') el preocupa la relació que avui en dia tenen la tecnologia i la llibertat. La relació entre tots dos conceptes és contradictòria. Per una banda, la tecnologia ens permet assolir objectius que fa unes dècades eren impensables. Per una altra, ens sotmet a un control exhaustiu. Aquesta és la paradoxa: el mateix que ens allibera –o que ens fa creure’ns lliures– ens té atrapats.

Partint d’aquest raonament, Marc Angelet es proposa fer riure amb la seva nova obra: ‘eGo’. Perquè si bé el tema pot resultar tràgic, els protagonistes de la seva història – Nadina Campàs, Oriol Casals, Xavi Francès i Pablo Lammers– estan marcats per la comèdia.

Resulta que uns nois s’han tancat en un garaig de Sants (grans imperis tecnològics tenen el seu origen en un garaig, la Flyhard mateix podria ser-ne un) amb la idea de crear una aplicació per a mòbils al nivell d’eines com Google o Facebook. “Tots aquests imperis neixen amb grans ideals”, explica l’autor, “però quan s’enfroten al mercat comencen a patir canvis”. Això és el què passa en aquesta obra. ‘eGo’, la revolucionària aplicació que dóna títol a l’obra, treballa sobre els límits de la personalitat. Les pors, envejes, inseguritats, i altres cadenes ens impedeixen fer allò que volem. L’objectiu d’’eGo’ és trencar amb això. “El que passa és que aquesta llibertat et ve donada per una petita aplicació...que t’acabarà enganxant”, ens avisa.

El funcionament és aquest: ‘eGo’ crea un perfil d’usuari a partir de tota la informació que aplega al mòbil de cadascú. “Aquests aparells que portem a la butxaca s’han convertit en petites ànimes nostres que condensen tot el que som”, sentencia Marc Angelet. A partir d’aquest material coneix les teves aficions i relacions. Sap el què vols i el què no, i t’envia notificacions indican-te què has de fer per aconseguir allò que vols. Com no ha de resultar addictiu tenir una veu externa de la consciència?

Qui sap com acabarà, tot plegat. Sabem, de moment, que ‘eGo’ s’inicia amb la mort d’un personatge que resulta ser un dels creadors de l’aplicació. La investigació tot just ha començat.

També t'interessarà

Publicitat
Publicitat
Publicitat
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat