Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El top 6 de Fira Tàrrega

El top 6 de Fira Tàrrega

El festival de teatre al carrer torna a la càrrega més en forma que mai, amb un discurs potent i algunes estrenes que cal veure

The Blind
The Blind
Per Andreu Gomila
Advertising

Fira Tàrrega reuneix de l'11 al 14 de setembre el bo i millor de la creació contemporània local, continental i internacional. Són quatre dies frenètics on els carrers de Tàrrega s'aboquen en les arts escèniques, sense fronteres. Costa molt triar, però aquí ho tenim clar. Aquests sis espectacles valen molt la pena.

1. DESPISTATS
Poca broma amb la companyia de Toti Toronell, ja que tornen a casa després d'un estiu a Londres amb el seu xou Micro Shakespeare, produït pel festival Watch This Space del National Theatre. A Tàrrega, Toronell s'alia amb la pallassa Pepa Plana per oferir-nos un duet de clowns que, segur, faria tremolar Woody Allen.
Pl. dels Àlbers. Dv. 12, ds. 13 i dg. 14, 11 h. 5 €.

2. FUGIT
La companyia Kamchàtka s'ha fet un nom des de Tàrrega per haver sabut produir espectacles non-specific, és a dir, en llocs que no es fan servir com a teatre. Els seus xous són, literalment, experiències teatrals. Aquí us faran viatjar per la geografia de la capital de l'Urgell.
Urgell, 30. Dv. 12, ds. 13 i dg. 14, 11 i 19 h. Gratis.

3. GRAN RIFA D'UN FABULÓS VIATGE A MÈXIC
Les companyies Obskené (Catalunya) i Teatro Ojo (Mèxic) sortegen un viatge a Mèxic perquè un sol  espectador pugui recrear l'exili dels republicans de 1939. Els interessats a participar en la rifa han d'aportar un objecte a l'antiga seu de Càritas de Tàrrega (Martí, 19) abans del 7 de setembre.
E. Sinaia. Dv. 12, ds. 13, 12.30 i 17 h. Dg. 14, 20 h. Gratis.

4. RÉFUGIÉE POÉTIQUE
La ballarina Claire Ducreux, excol·laborador de Leandre Ribera i Toni Mira, estrena un espectacle de dansa-teatre d'alta intensitat que ens convida a capbussar-nos en la vida d'un rodamón amb moltes ganes d'inventar-se coses.
Teatre Ateneu. Dv. 12, 22 h. Ds. 13, 12.30 h. 15 €.

5. THANK YOU FOR DANCING
Les Filles Föllen són del més divertit i interessant que ha passat a Barcelona en els últims temps en el terreny de la dansa. Ara estrenen xou amb Barbara Wysoczanska on volen que el públic jugui amb ells com si fossin en un videojoc.
Pl. Major. Dv. 12, 17 h. Ds.  13, 12 h. Dg. 14, 11 h. Gratis.

6. THE BLIND
La companyia polonesa Teatr KTO, capitanejada per Jerzy Zon, és el plat fort de Fira Tàrrega. Van a l'Urgell amb l'adaptació de de la novel·la de Saramago Assaig sobre la ceguesa. Una obra al carrer de gran impacte visual i de caire multidisciplinar.
Pla del Dipòsit. Dj. 11, 21.30 h. Dv. 12, 21.30 h. Ds. 13, 23 h. Gratis.

També t'agradarà

Teatre

Setembre de 'revivals'

Les millors obres de teatre dels últims nays tornen a la cartellera per als despistats que se les van perdre o els que mai no en tenen prou Sou dels que encara no ha vist 'El crèdit', 'La ratonera' o 'T'estimo, ets perfecte... ja et canviaré'? Dels que no poden viure sense tenir a la cartellera 'La extraña pareja'? O dels que us vau assabentar tard que Carme Elias feia 'Al galop'? O fins i tot dels que voleu veure per tercer cop 'Mar i cel'? No passeu ànsia, que aquest setembre tindreu l'oportunitat de reviure els bons moments del passat, ja que les obres de més èxit dels últims anys omplen la cartellera de setembre! T'estimo, ets perfecte... ja et canviaré La parella, l’etern tema del teatre, del cinema, de la literatura. Sembla ser que els humans han nascut per aparellar-se, com tots els animals, però que la seva complexitat psicològica els porta a situacions molt més complicades, o divertides, o tendres, o tot alhora. El musical de Joe DiPrieto i Jimmy Roberts passa per ser un dels èxits més sonats del Broadway dels últims temps on va triomfar durant onze anys. També ho va aconseguir ara fa dotze en el mateix Poliorama. Probablement, l’èxit d’un espectacle que no deixa de ser un seguit de números sobre un tema únic, però vistos des d’angles diferents,  sigui el càsting, els intèrprets. La gran ilusión La revolució de la màgia és aquí i el seu artífex és Antonio Díaz. El seu número de teletransportació a Nova York en directe, des del plató de Buenafuente va deixar l’audiènc

Teatre, Musical

Invasió de musicals

La cartellera de Barcelona recupera el gènere més popular amb espectacles de petit i gran format per als amants del gènere T'estimo, ets perfecte... ja et canviaré La parella, l’etern tema del teatre, del cinema, de la literatura. Sembla ser que els humans han nascut per aparellar-se, com tots els animals, però que la seva complexitat psicològica els porta a situacions molt més complicades, o divertides, o tendres, o tot alhora. El musical de Joe DiPrieto i Jimmy Roberts passa per ser un dels èxits més sonats del Broadway dels últims temps on va triomfar durant onze anys. L'esbudellador de Whitechapel L’any 1888 a Whitechapel, el barri més marginal del Londres del moment, van començar a aparèixer cossos de prostitutes degollades i esbudellades. Tot i els esforços de la policia i de la gent del barri, l’assassí mai va ser descobert i encara ara es desconeixen els motius i la identitat del que fou el primer assassí en sèrie mediàtic de la història moderna. Fins ara. L’Esbudellador de Whitechapel reviu aquesta crònica negra de la mà de cinc dels protagonistes dels fets, acompanyats pels veïns que van viure en primera persona aquestes morts, per desvetllar-nos què va passar realment en aquell ball de secrets, pactes, amors i traïcions que ens transportaran directament al Londres del XIX. El intérprete La trobada entre Asier Etxeandia i Tao Gutiérrez ha fet néixer 'El Intérprete', un viatge musical a través d'aquelles cançons i intèrprets dramàtics i solitaris que avui formen part

Advertising
Teatre, Teatre contemporani

Les obres d'aquí que has de veure

L'autoria catalana viu un autèntic boom a la cartellera: aquí tens les obres que marquen tendència El teatre local està de moda. I la prova d'això la trobem a la cartellera, que ens ofereix cada dia obres escrites per dramaturgs catalans i interpretades per gent d'aquí que atrauen el públic. Tenim comèdies, obres èpiques, drames, peces romàntiques, experimentals. Teniu per triar i remenar. El crèdit Una 'comedy factory' d'èxit. En això s'ha convertit el Torneig de Dramatúrgia Catalana que Jordi Casanovas celebra des de 2011 al ring que instal·la a Temporada Alta. 'El crèdit' de Jordi Galceran va ser el guanyador de la primera edició. Vota i sentencia el públic. I ho ha fet durant tres anys amb força olfacte. Amb aquest inapel·lable aval es presenta aquesta comèdia sense matisos semàntics a la Villarroel. L'equip és una reunió de vells coneguts acostumats a l'èxit. Temps Un home acaba de saber que li queden 90 minuts de vida. Què pot fer? Res millor que experimentar una sensació d’absoluta llibertat, possiblement la més genuïna de tota la seva vida. Una obra de Quim Masferrer dirigida pel 'joglar' Ramon Fontserè. Desde Berlín (Lou Reed) Nova York, The Factory, Warhol, creació explosiva, molta poesia, realitat i irrealitat, molta ambigüitat i sobretot, molt Rock and Roll. Al voltant de tot aquest panorama, un músic, poeta, agitador, ciutadà de la seva ciutat i no d’una altra, hereu de la més pura tradició poètica urbana de Delmore Schwartz, Saul Below o Allen Ginsberg i algú q

Advertising