Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les obres d'aquí que has de veure

Les obres d'aquí que has de veure

L'autoria catalana viu un autèntic boom a la cartellera: aquí tens les obres que marquen tendència

Pau Miró
Foto: Maria Dias Pau Miró
Per Andreu Gomila
Advertising

El teatre local està de moda. I la prova d'això la trobem a la cartellera, que ens ofereix cada dia obres escrites per dramaturgs catalans i interpretades per gent d'aquí que atrauen el públic. Tenim comèdies, obres èpiques, drames, peces romàntiques, experimentals. Teniu per triar i remenar.

NO T'HO PERDIS: Les millors obres de la cartellera

‘La morta’ de Pompeu Crehuet
© Kiku Piñol
Teatre

‘La morta’ de Pompeu Crehuet

Obrador Internacional de Dramatúrgia Sala Beckett, El Poblenou

El dramaturg Marc Crehuet, en plena crisi creativa després de l’èxit de la seva obra 'El rei borni', rep la visita de l’espectre del seu besavi, Pompeu Crehuet, que també era dramaturg. Pompeu li demana que dirigeixi la seva obra més reeixida perquè la gent el reconegui, per fi, com a un autor canònic de les lletres catalanes. En Marc intenta esquivar la proposta, però la determinació del seu besavi és molt forta i es veurà obligat a lluitar per aixecar una obra de principis del segle passat que sembla no interessar ningú, sota la supervisió constant del seu besavi mort.

T'estimo si he begut
© David Ruano
Teatre

T'estimo si he begut

Teatre Poliorama, El Raval

Les companyies Dagoll Dagom, La Brutal i T de Teatre s'uneixen per portar als escenaris el primer espectacle teatral escrit per la periodista i escriptora Empar Moliner. Un musical amb cançons a partir dels relats de l’autora adaptats al teatre per ella mateixa. Històries esbojarrades, contradictòries i singulars protagonitzades per personatges no gens carismàtics, no gens agraciats, però molt còmics. El muntatge està dirigit per David Selvas i interpretat per les quatre actrius de T de Teatre Mamen Duch, Marta Pérez, Carme Pla i Àgata Roca, a les que s'uneixen David Bagés, Mercè Martínez i Ernest Villegas.

Advertising
Teatre

El pequeño poni

La Villarroel, L'Antiga Esquerra de l'Eixample
4 de 5 estrelles

La crueltat dels nens a les escoles que deriva en l’anomenat 'bullying' és paradoxalment una qüestió educacional que, tot i la conscienciació imposada fa uns anys, segueix aportant casos terribles que poden acabar amb el suïcidi del menor assetjat. El dramaturg andalús Paco Bezerra aborda el tema a 'El pequeño poni', i ho fa a partir d’un fet real que va passar el 2015 a Carolina del Nord (EUA). No es tracta, però, d’un teatre documental i l’objectiu de l’autor diria que va més enllà del cas concret per plantejar una qüestió sistèmica de rebuig d’aquell que per ser gras, portar pantalons curts o el que sigui es converteix en víctima dels companys.

Més teatre
Advertising