Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les obres d'aquí que has de veure

Les obres d'aquí que has de veure

L'autoria catalana viu un autèntic boom a la cartellera: aquí tens les obres que marquen tendència

Pere Riera
© David Ruano
Per Andreu Gomila
Advertising

El teatre local està de moda. I la prova d'això la trobem a la cartellera, que ens ofereix cada dia obres escrites per dramaturgs catalans i interpretades per gent d'aquí que atrauen el públic. Tenim comèdies, obres èpiques, drames, peces romàntiques, experimentals. Teniu per triar i remenar.

NO T'HO PERDIS: Les millors obres de la cartellera

Teatre

La mort i la primavera

icon-location-pin Teatre Nacional de Catalunya, Fort Pienc
icon-calendar

Un estrany ritual assegura l’estabilitat d’un poble on els desitjos sexuals són sistemàticament reprimits amb tota mena de tortures. Anualment, s’hi sacrifica la vida d’un jove, que és llançat al riu per comprovar el bon estat del túnel subterrani que passa sota la vila. En el violent rigor d’aquest ordre ferri, sembla que qualsevol dissidència pugui provocar un cataclisme de conseqüències imprevisibles. Obra mestra de la narrativa catalana, aquesta novel·la publicada pòstumament està considerada el gran testament literari de Mercè Rodoreda.

La Rambla de les Floristes
© Joan Monfort
Teatre

La Rambla de les Floristes

icon-location-pin Teatre Nacional de Catalunya, Fort Pienc
icon-calendar

A la Rambla de les Flors, s’hi passegen amb tota promiscuïtat les múltiples facetes de la calidoscòpica realitat barcelonina. Testimoni d’excepció de les agitacions polítiques, la parada de l’Antònia ofereix perfums i colors a tothom que s’hi vol acostar, mentre resta fidel al passeig que l’ha vist créixer. I avui, vuit dècades després que Josep Maria de Sagarra escrivís la seva oda al carrer més emblemàtic de Barcelona, la Rambla continua vertebrant les confluències de la nostra realitat.

Advertising
Cúbit
© Justin P. Brown
Teatre

Cúbit

icon-location-pin Teatre Lliure: Montjuïc, El Poble-sec
icon-calendar

“Sovint se’ns remet a la nostra historia –personal, familiar o col·lectiva- per explicar i entendre qui som i les nostres circumstàncies actuals. Partint d’aquesta premissa, de quina manera i des de quin lloc construïm la memòria?” Aquesta es la pregunta que és va fer el dramaturg i director Josep Maria Miró i per buscar una resposta va escriure 'Cúbit'. No és nou que la memòria és una gran creadora de ficció i que qualsevol relat pot tenir, sol tenir, versions no només diferents sinó oposades.

Time Out diu
Teatre

La dona del 600

icon-location-pin Teatre Goya, El Raval
icon-calendar

En Tomàs és vidu, té més de setanta anys, viu sol, i el metge l’obliga a estar-se del cafè, la llet, la sal i dels greixos. Un bon dia, la seva filla Montse li du un regal inesperat: la maqueta d’un Seat 600. Ella, que és metgessa sense fronteres i es passa més temps lluny que no pas a prop, ha pensat que el regal mantindria en Tomàs entretingut; més encara, reconstruint una còpia a escala del vehicle que van tenir a casa durant tants i tants anys fins a convertir-se en un membre més de la família.

Advertising
This is Real Love
© Clàudia Serrahima
Teatre

This is real love

icon-location-pin Teatre Lliure: Gràcia, Vila de Gràcia
icon-calendar

"Aleshores, Elena i Max han trencat de veritat?" Elena (Martín) i Max (Grosse Majench) són/eren parella i formen part del Col·lectiu VVAA. En aquest dubte compartit per dos espectadors a la sortida del teatre es troba la fortalesa i la debilitat de 'This is real love', el seu últim projecte. Aquesta estimulant proposta (festa trapeton, ritual new-age, performance, coreografia participativa i Ted Talks) peca de certa característica generacional: no acabar de clavar dents i urpes en els importants temes que toca i denuncia.

Time Out diu
Guillem Clua
©Roberto Villalon
Teatre

Justícia

icon-location-pin Teatre Nacional de Catalunya, Fort Pienc
icon-calendar

Guillem Clua debuta a la Sala Gran del TNC amb una obra sobre les transformacions que durant les darreres dècades han alterat alguns imaginaris morals sobre els quals s’havien estructurat territoris importants de la identitat catalana. Després d’haver gaudit d’una carrera política brillant a les institucions catalanes, amb una vida pública immaculada, un destacat jutge s’enfronta als fantasmes que li turmenten secretament la consciència.

Advertising
Teatre

Reiseführer

icon-location-pin Teatre Lliure: Montjuïc, El Poble-sec
icon-calendar

En l’afany d’explorar altres teatralitats, La Ruta 40 i el director i dramaturg Ferran Dordal van de viatge a les distorsions socials del turisme global en la nostra societat líquida.

Posaré el meu cor en una safata
© Pablo Ricciardulli
Teatre

Posaré el meu cor en una safata

icon-location-pin Teatre Lliure: Montjuïc, El Poble-sec
icon-calendar

L'actriu, creadora, professora i educadora social Carla Rovira ha estat escollida artista resident d’aquesta temporada al Teatre Lliure. La seva proposta d’estudi tracta de la mort i de com ens hi enfrontem.

Més teatre
Advertising