Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les obres d'aquí que has de veure

Les obres d'aquí que has de veure

L'autoria catalana viu un autèntic boom a la cartellera: aquí tens les obres que marquen tendència

Pau Miró
Foto: Maria Dias Pau Miró
Per Andreu Gomila
Advertising

El teatre local està de moda. I la prova d'això la trobem a la cartellera, que ens ofereix cada dia obres escrites per dramaturgs catalans i interpretades per gent d'aquí que atrauen el públic. Tenim comèdies, obres èpiques, drames, peces romàntiques, experimentals. Teniu per triar i remenar.

NO T'HO PERDIS: Les millors obres de la cartellera

T'estimo si he begut
© David Ruano
Teatre

T'estimo si he begut

Teatre Poliorama, El Raval

Les companyies Dagoll Dagom, La Brutal i T de Teatre s'uneixen per portar als escenaris el primer espectacle teatral escrit per la periodista i escriptora Empar Moliner. Un musical amb cançons a partir dels relats de l’autora adaptats al teatre per ella mateixa. Històries esbojarrades, contradictòries i singulars protagonitzades per personatges no gens carismàtics, no gens agraciats, però molt còmics. El muntatge està dirigit per David Selvas i interpretat per les quatre actrius de T de Teatre Mamen Duch, Marta Pérez, Carme Pla i Àgata Roca, a les que s'uneixen David Bagés, Mercè Martínez i Ernest Villegas.

Teatre

El pequeño poni

La Villarroel, L'Antiga Esquerra de l'Eixample
4 de 5 estrelles

La crueltat dels nens a les escoles que deriva en l’anomenat 'bullying' és paradoxalment una qüestió educacional que, tot i la conscienciació imposada fa uns anys, segueix aportant casos terribles que poden acabar amb el suïcidi del menor assetjat. El dramaturg andalús Paco Bezerra aborda el tema a 'El pequeño poni', i ho fa a partir d’un fet real que va passar el 2015 a Carolina del Nord (EUA). No es tracta, però, d’un teatre documental i l’objectiu de l’autor diria que va més enllà del cas concret per plantejar una qüestió sistèmica de rebuig d’aquell que per ser gras, portar pantalons curts o el que sigui es converteix en víctima dels companys.

Més teatre
Advertising