Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La dona fantasma

  • Teatre
  • 3 de 5 estrelles
Teatre Romea
Teatre RomeaTeatre Romea
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Les T de Teatre protagonitzen el seu espectacle més experimental de la mà de l'argentí Mariano Tenconi, però no acaba de rutllar del tot

Fins ara, podríem dir que les comèdies de situació han estat l'especialitat de les T de Teatre, almenys en l'última dècada, amb peces divertides, intel·ligents i feministes. 'La dona fantasma' suposa un gir, un canvi. D'entrada, perquè Mamen Duch, Marta Pérez, Carme Pla i Àgata Roca comparteixen molt pocs minuts juntes en escena. I, en segon lloc, perquè, al final, 'La dona fantasma' és un espectacle metateatral, que ens fa reflexionar sobre la ficció i el paper mateix del teatre en les nostres vides.

'La dona fantasma' és una raresa i potser un pas endavant

L'argentí Mariano Tenconi ha escrit quatre monòlegs protagonitzats per quatre mestres. I una escena final, a tall d'epíleg, en què les reuneix a les quatre per fer el que sabem fer tan bé les quatre actrius: treure ferro a les coses i fer-nos riure. El problema és que els quatre monòlegs s'assemblen molt i van a parar, més o menys, al mateix lloc: el poder transformador de la ficció. Això provoca que, al final del tercer, pensem que ja ho hem sentit tot.

Tanmateix, cal aplaudir la gosadia d'una companyia que, tot i portar més de 30 anys treballant, mai no s'ha donat per vençuda, que ha anat atrevint-se i investigant. Quan Alfredo Sanzol, per exemple, els va escriure 'Delicades', el madrileny no era, ni de lluny, l'autor consolidat que és ara (director del Centro Dramático Nacional). No han anat a buscar l'èxit segur, sinó que han volgut aprendre alguna cosa nova en cada espectacle. 'La dona fantasma' és una raresa i potser un pas endavant. El públic les estima a elles, facin el que facin.

No et perdis la llista de les obres recomanades que hi ha a la cartellera ara mateix, ni la dels millors musicals, ni tampoc la de les estrenes de teatre i dansa d'aquest mes.

Escrit per
Andreu Gomila

Detalls

Adreça
Preu
19-29 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà