Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La nit del peix Kiwi

  • Teatre
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
  1. 'La nit del peix Kiwi'
    Foto: Sala Flyhard 'La nit del peix Kiwi'
  2. La nit del peix Kiwi
    Foto: Sala FlyhardLa nit del peix Kiwi
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Santi Ricart protagonitza un viatge trepidant per la vida d'un actor que toca fons

A Josep Julien li agrada la carretera. A 'Bonobo' (TNC) s'empescava una 'road movie' trepidant amb els atemptats de Barcelona com a rerefons per parlar-nos d'una crisi d'identitat. A 'La nit del peix kiwi' agafa un actor en hores baixíssimes (treballa a la grua municipal), que també fugirà en cotxe. Si aleshores el viatge era cap al sud, ara és cap al nord. En tots dos casos, a més, una noia de fora i en situació de perill acompanya el protagonista.

'La nit del peix kiwi', tot i coincidir formalment, té poc a veure amb 'Bonobo'. La que hi ha a la Flyhard és un retrat eixelebrat, i no per això menys veraç, d'algú que sap molt bé de què va això d'intentar tirar endavant com a actor a Barcelona. Julien ha estat en mil batalles i, com a dramaturg, no podia decebre'ns per aquest cantó quan es tracta de retratar algú de la seva generació que ha vist com el tren marxava sense ell.

Santi Ricart fa molt bé el paper de boig lúcid, a qui tot ja li és igual

Tot comença amb el nostre protagonista anant a comprar una peixera per a la seva nòvia. Ho fa perquè vol tenir-la contenta i perquè sembla que el vent bufa de cara (li han promès una feina en una telenovel·la de TV3). Però, de cop, es troba sense cap projecte de present ni de futur. I comença a odiar l'aquari i els cinc peixos kiwi que hi ha dins. Una nit, en què ella cuina i ell mira la tele, s'aixeca, pres d'una fiblada, i va directe a la peixera. Agafa un dels peixos i el deixa morir. Allà, en aquell moment, sap que ha fet un salt al buit. És l'inici del viatge.

Julien ha escrit i dirigit una peça original, un xic passada de voltes, no gaire comuna a la nostra cartellera, interpretada per un Santi Ricart excel·lent que fa molt bé el paper de boig lúcid, a qui tot ja li és igual. Algú que sap que fracassarà i que, mentrestant, s'aferra amb totes les forces a un present insensat. I ens ve a dir que, de vegades, perquè passin coses, has de perdre el cap.

No et perdis la llista de les obres recomanades que hi ha a la cartellera ara mateix, ni la dels millors musicals, ni tampoc la de les estrenes de teatre i dansa d'aquest mes.

Andreu Gomila
Escrit per
Andreu Gomila

Detalls

Adreça
Preu
Des de 18 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà