Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'alegria que passa

  • Teatre, Musical
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
  1. 'L'alegria que passa', Dagoll Dagom
    Foto: David Ruano'L'alegria que passa', Dagoll Dagom
  2. 'L'alegria que passa', Dagoll Dagom
    Foto: David Ruano'L'alegria que passa', Dagoll Dagom
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Àngels Gonyalons i Mariona Castillo resplandeixen en una brillant actualització musical del clàssic de Rusiñol en l'últim espectacle de Dagoll Dagom

Sorprenent. Això és el que han fet Marc Rosich, Andreu Gallén i Ariadna Peya al Poliorama, sota la supervisió d'Anna Rosa Cisquella, amb 'L'alegria que passa' de Santiago Rusiñol. Els Dagoll Dagom ja ens tenien acostumats a agafar clàssics catalans per convertir-los en un musical i donar-los la volta, però en el seu últim espectacle, envoltats d'artistes una o dues generacions més joves, han fet una cosa totalment inesperada amb la història d'aquest poble gris dirigit per un dictadoret que rep la visita d'una companyia teatral. I els ha sortit bé.

Res d'orquestra

D'entrada, converteixen una història fosca i poc actual, de tan gastada, en un musical que es deixa veure i escoltar. I el repte que tenia Gallén amb la música no era poc: només teclats, piano, samplers, una guitarra acústica i una d'elèctrica. Res més. Res d'orquestra. I amb uns músics que també són actors. Ha compost temes contemporanis, senzills en l'execució, però d'ampli espectre. I Rosich, el director i dramaturg, ha tractat aquest parany a la rauxa que es va empescar Rusiñol com si s'enfrontés a un 'Romeu i Julieta' tenebrós. Peya, la coreògrafa, acaba de completar un trio de primera.

Moments estel·lars

Però aquí, qui guanya la partida és Àngel Gonyalons, amb un paper de Jekyll i Hyde, ja que fa el paper d'alcalde autoritari i el de Clown, capità de la companyia. Té uns quants moments estel·lars, com en una escena en què interpreta els dos personatges a la vegada. I quan es tracta de cantar, sap pujar per sobre de tot i de tothom. El públic acaba als seus peus. Al costat hi té una Mariona Castillo (Zaira, la vedet) que no es queda enrere. I un Eloi Gómez que ja ens va sorprendre a 'Golfus de Roma' i aquí torna a fer-ho. 

No et perdis la llista de les obres recomanades que hi ha a la cartellera ara mateix, ni la dels millors musicals, ni tampoc la de les estrenes de teatre i dansa d'aquest mes.
Escrit per
Andreu Gomila

Detalls

Adreça
Preu
14-40 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà