Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mar Ulldemolins
© Maria Dias

Mar Ulldemolins, una mala dona

L'actriu ens explica com és és una paia sense escrúpols, el seu paper a ‘Bull’, en cartell a La Villarroel

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

Fa uns anys, Mike Bartlett, l’autor de 'Bull', va veure una corrida de toros i va al·lucinar, sobretot perquè el públic gaudia veient com es torturava un animal. I per això, el dramaturg anglès va escriure aquesta obra, “amb personatges poc empàtics, psicòpates, en definitiva, que gaudeixen fent mal als altres”. Això ens ho explica Mar Ulldemolins, que interpreta el rol d’Isobel en la versió d’aquesta obra que dirigeix Pau Roca amb la companyia Sixto Paz a La Villarroel. L’actriu acaba de fer 'Un cop l’any' al Poliorama, un dels èxits d’aquesta temporada, i confessa que una actriu no té gaires oportunitats de posar-se en la pell d’una Lady Macbeth contemporània; és a dir, d’una paia que és dolenta perquè ha triat ser dolenta.

Com un home
“La Isobel és una dona que ha adquirit el rol d’un home per estar a l’altura i que no se la mengin: fa servir els poders de dona amb el seu cap i amb els companys de feina juga a la puta i la Ramoneta, sempre actua segons els seus interessos”, dispara Ulldemolins. I és que 'Bull' va de tres companys de feina que esperen que el seu cap decideixi a qui acomiada. Si a 'El mètode Grönholm' els que esperen volen feina nova i són sotmesos a un test, aquí, simplement, es preparen per salvar el cul, una situació molt més dels temps postcrisi. Segons l’actriu, la pregunta que haurà de contestar el públic aquí és: “Toreges o et toregen?”.

Com la Trini
A 'L’inframón', la temporada passada, l’actriu ja feia de dolenta. Però a 'Bull', ens avisa, és diferent, ja que el seu personatge es diverteix. “Se suposa que els actors hem de ser empàtics, generosos, però no caure malament”, diu Ulldemolins. Ella, a la vida de cada dia, es veu més a prop de la Trini de la fantàstica 'Incerta glòria' que va dirigir Àlex Rigola al Teatre Nacional. “Tenia ganes de fer-la cada dia, vaig gaudir-la moltíssim i estic molt contenta d’haver tingut l’oportunitat de participar-hi”, comenta.

Estrena amb Sixto Paz
A 'Bull', Ulldemolins estarà envoltada de taurons, amb els noms de Joan Carreras, David Bagés i Marc Rodríguez. Tres homes que donaran vida a una peça que, segons ella, “és molt Mamet, amb uns diàlegs molt ràpids que fan que la cosa flueixi sola: tot està pautat”. De fet, l’obra dura una hora justeta, però camina com un tro. És la primera vegada que treballa amb els Sixto Paz, però no el primer cop, ni de lluny, que comparteix taules amb Pau Roca, tot i que s’estrena amb ell com a director.

Futur com a directora
És en la trentena i ja ha fet més de 30 obres, cosa que vol dir que es fa preguntes: no amaga que més d’una vegada li ha passat pel cap agafar les regnes d’una funció com a directora. “M’agradaria molt dirigir actors, alguna cosa senzilla, contemporània, amb personatges complexos, de sala petita”, avisa

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat