Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Mercat de les Flors

  • Teatre
  • El Poble-sec
Mercat de les Flors
Mercat de les Flors
Publicitat

Time Out diu

Un espai cultural a Barcelona dedicat a la dansa contemporània i altres formes d'expressió artística, que fomenta la innovació i la creativitat

El Mercat de les Flors -conegut també com a casa de la Dansa- és una estructura pública d'arts escèniques a la plaça Margarida Xirgu, que neix com a teatre municipal el 1983, quan la llavors regidora de cultura, Maria Aurèlia Capmany, i l'alcalde de la ciutat, Pasqual Maragall, van impulsar la creació d'un espai escènic al Palau abandonat de l'Arquitectura. Amb l'estrena de 'La tragèdia de Carmen', de Peter Brook, el Mercat va iniciar l'exhibició d'espectacles de dansa de creadors internacionals i de la casa i es va inaugurar oficialment com a teatre el 1985. És un dels teatres més bonics de Barcelona i és bonic de visitar tant pel seu exterior com pel seu interior.

Quins espectacles es poden veure al Mercat de les Flors? 

El mercat de les Flors és un espai que acull, difon i impulsa projectes entorn la dansa, el cos i el moviment en tota la seva diversitat de creació contemporània. 

Durant l'any hi ha diverses propostes d'espectacles: La programació de temporada, amb espectacles durant tot l'any majoritàriament d'artistes contemporanis; la programació familiar, amb propostes per a compartir amb els més petits la màgia i el joc de la dansa escènica; les funcions relaxades, creades per i per a accessibilitats diverses, i els Cicles i Festivals.

3 obres importants dins del Mercat de les Flors

L'edifici acull 3 obres realitzades en diferents èpoques i per artistes diferents:

La gran cúpula de 12 metres de diàmetre i un pes de 2.400 kg que governa el vestíbul del Mercat és obra de Miquel Barceló

Les tres corbes de nivell, de Pere Jaume, són tapissos de mides diferents i simbolitzen les corbes de nivell dels 3 turons per on passejava Jacint Verdaguer inspirant-se amb les seves obres. Es troben al Foyer del mercat.

El mural de les olles de Federic Amat, situat a una de les façanes de fora, en recull 500 elaborades cadascuna d'una manera diferent. 

Quant val l'entrada?

Quan hi ha funcions, és possible entrar de manera gratuïta al hall per veure la cúpula i la seva obra des de sota. 

Les entrades per veure espectacles van entre els 8 i els 28 €. Hi ha diversos abonamentsdescomptes per a joves, veïns del barri, abonats, menors de 14 anys, titulars de la Targeta de discapacitat i carnet de família nombrosa/monoparental entre d'altres.

Escrit per
Jana Serra

Detalls

Adreça
Lleida, 59
Sants-Montjuïc
Barcelona
08004
Transport
Espanya (M: L1-L3-FGC), Poble Sec (M: L3)
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà