Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Aquella nit
Foto: Lander LarrañagaAquella nit

Qui coi és David Greig?

És l'autor d''Aquella nit', l'obra musical que estrena David Selvas a La Villarroel

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

L'Helena i el Bob han passat la quarentena i ja no estan per històries. Ella (Marta Bayarri) té un amant i no sap si està embarassada. Ell (Ivan Massagué) volia ser escriptor i malviu de l'hampa. I, com ens diu el director d''Aquella nit', David Selvas, “han tocat fons”. Però una nit es troben, passen un cap de setmana junts, en el qual “canten, follen, riuen, mengen”, i les seves vides estan a punt de canviar. Com al 'Somni d'una nit d'estiu', de Shakespeare, on res no és el que sembla. No debades, el títol original de la peça de David Greig és 'Midsummer'.

NO T'HO PERDIS: Les estrenes de teatre de la setmana

Un autor comercial i artífex de grans històries
Foto: Lander Larrañaga

1. Un autor comercial i artífex de grans històries

Greig és un dels grans autors britànics del nostre temps, l'home de 'L'arquitecte' i d''Europa', una peça el 'revival' de la qual ha meravellat Londres aquesta temporada. “Té aquest punt intermig de ser un autor comercial i explicar alhora històries molt potents”, diu Selvas. 'Aquella nit' parla de la gent que té entre 30 i 40 anys, que els de La Brutal malden perquè tornin als teatres, de segones oportunitats i de vides que encara no s'han acabat. El director no s'està de comparar-la amb 'Jo, que noche' o 'Algo pasa con Mary', “però una mica més trash”.

Teatre amb cançons
Foto: Lander Larrañaga

2. Teatre amb cançons

En escena, a banda de Bayarri i Massagué, tindrem els TelemannRec. (Aurora Bauzà i Pere Jou), que interpretaran la desena de temes escrits per Gordon McIntyre, guitarrista de la banda indie escocesa Ballboy. Per a Selvas, l'obra de Greig es troba a prop del seu 'La importància de ser Frank', on la música acompanya, no fa avançar l'acció... De Greig, amb música, a Barcelona també hem vist 'Monster. A Edimburg, fa sis anys, va protagonitzar el 'hit' del festival amb 'The events', una peça en la qual hi participava un cor diferent cada nit.

Publicitat
Autor generacional
© Maria Dias

3. Autor generacional

“El Bob i l'Helena són dues persones que es troben en la crisi dels 40 i que han anat a contra-corrent, que no s'han menjat el rotllo de la felicitat”, apunta Selvas, que afegeix que entre els dos, el que aconsegueixen, no és canviar el seu destí, però sí “fer les paus amb els somnis no acomplerts”. 'Aquella nit' té el valor afegit que no és una altra obra generacional i punt. Greig va marcar els professionals del teatre que als anys 90 eren estudiants, gràcies a 'L'arquitecte', una obra que va estrenar Julio Manrique al Teatre Lliure fa una dècada i que contraposava els ideals a la trista realitat. Per altra banda, és el dramaturg del musical 'Charlie i la fàbrica de xocolata' i ha adaptat moltes altres obres, com 'Solaris'.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat