Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Azenhas do Mar (Portugal)
ShutterstockAzenhas do Mar (Portugal)

7 destins poc coneguts per una escapada perfecta a Portugal

Aprofitem els ponts que tenim per davant per recórrer Portugal a la recerca de llocs remots.

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

No calen moltes hores de vol per organitzar un petit viatge. I les escapades a Portugal són sinònim d'encert. El nostre veí, que repeteix com a millor destinació europea a la darrera edició dels Oscars del Turisme, és l'opció perfecta per a tota mena de viatge: des d'una escapada romàntica a una de cap de setmana, des d'una destinació a la vora del mar a un petit poble a la muntanya. Tot i la seva proximitat, molts dels racons de Portugal segueixen sent un misteri per a nosaltres. Comencem per aquests sis?

NO T'HO PERDIS: 50 llocs de Catalunya que has de visitar un cop a la vida

Monsanto
Shutterstock

1. Monsanto

Aquest poblat empedrat, literalment excavat a les roques, és digne de veure: és al bell mig del paisatge del batòlit granític de Penamacor (a 20 minuts a l’est de la ratlla amb Espanya, a Castelo Branco). I és una cosa com el perfecte exemple d’integració urbanística: les cases i fins i tot el castell (a 758 metres d’altitud) no esquiven les moles de granit, sinó que s’hi recolzen o fins i tot s’hi aixequen a sobre. Un lloc màgic i autèntic que presumeix de ser el llogaret més portuguès de Portugal des del 1938.

Bom Jesus do Morte
Shutterstock

2. Bom Jesus do Morte

És un dels llocs de pelegrinatge més populars de Portugal i, tot i això, la transcendència d’aquest santuari situat dalt d’un turó frondós als afores de Braga amb prou feines ha travessat la frontera (es troba a poc més d’una hora de Vigo). La imatge més cridanera és la de la seva escalinata costeruda, dividida en diversos trams que van en ascens fins a l’església neoclàssica. Les vistes des d’allà dalt són el millor al·licient per pujar-hi a peu; tot i això, qui no vulgui fer tant d’esforç pot fer servir el funicular.

Publicitat
Piodão
Shutterstock

3. Piodão

Remot, amagat entre muntanyes i només accessible per sinuoses carreteres. Potser per això Piodão, amb tot just 200 habitants i a la serra d’Açor (als peus del punt més alt del país, la Serra da Estrela), és encara un gran desconegut. Els seus carrers empedrats, les façanes de pissarra negra i el paisatge que dibuixen les cases disposades com en cascada sobre el turó, són l’estampa que el converteix en un d’aquells llocs pintorescos que ningú s’hauria de perdre (sigueu o no de perfil aventurer).

Carrasqueira
Shutterstock

4. Carrasqueira

La costa nord de l’Alentejo (la comarca més elegant i salvatge de Portugal) és molt més que Comporta (la destinació més chic). Entre bellíssimes platges que miren a l’Atlàntic s’amaguen construccions tan curioses com el port palafític de Carrasqueira. Un mar atrotinat de velles estaques de fusta a l’estuari del Sado (al sud de Setúbal) que sembla abandonat… fins que puja la marea i les embarcacions deixen de descansar sobre el fang per tornar a surar. Una cosa tan inaudita que no n’hi ha cap altra d’igual a la resta d’Europa. Voleu una foto idíl·lica? Aneu-hi al capvespre.

Publicitat
Carvoeiro
Shutterstock

5. Carvoeiro

Si hi ha un hype entre les destinacions de Portugal, és l’Algarve. I si ja coneixes Tavira, Olhao i Faro, és el moment de descobrir Carvoeiro. Aquest poblet de pescadors s’estén al llarg d’un precipici rocós amb nom propi: l’Algar Seco, un traçat serpentejant de coves, grutes i senders formats a la roca de manera natural. Arribar-hi no té pèrdua: només cal seguir les passarel·les de fusta des de la parròquia de la Mare de Déu de l’Encarnació. Això sí, trobar el xiringuito que hi ha amagat a l’Algar és de nota. Una pista? Es diu Boneca.

Caldas da Rainha
Shutterstock

6. Caldas da Rainha

Hi ha vida més enllà de l’Algarve i de l’Alentejo. A només una hora i mitja de Lisboa hi ha aquesta destinació única on s’amaga el primer hospital termal del món (1845), una joia de l’arquitectura ara en ruïnes. I no és l’únic secret: aquí hi ha la Fàbrica de Faianças, fundada per Bordalo Pinheiro, artista del costumisme del segle XIX, caricaturista de la vida quotidiana i màxim exponent de la ceràmica portuguesa. Avui la fàbrica és també museu i botiga (amb outlet de la marca a preus de ganga) dedicada a aquest mestre del sarcasme i de la pisa d’inspiració vegetal (seves són les icòniques enciameres en forma de col i les soperes de tomàquet). Si en voleu conèixer millor la història i el llegat, feu la ruta urbana per descobrir les obres de Bordalo que esquitxen la ciutat. 

Publicitat
Azenhas do Mar
Shutterstock

7. Azenhas do Mar

Suspès entre el cel i el mar, aquest poble pintoresc, que s'estén en terrasses al llarg del penya-segat, va ser destí de vacances de monarques lusitans. Avui és un escenari de postal, amb les cases penjades, en un efecte cascada, que desemboca a l'Atlàntic, i la badia on es va construir la piscina oceànica del restaurant Azenhas do Mar. A menys d'una hora de Lisboa amb cotxe, destaca també per les seves vinyes sobre sòl sorrenc. Els seus edificis de l'anomenat estil portuguès suau, és a dir, amb rajoles a les façanes, com és el cas de l'escola i la residència de professors, us deixaran amb la boca oberta.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat