sofà

Noves maneres de viatjar

Intercanvi de cases o dormir en sofàs: tothom pot fer vacances amb aquestes noves maneres de sortir de casa

Publicitat

La manera de planificar les vacances ha canviat molt els darrers anys. Les agències de viatge han quedat enrere i han nascut multitud de webs i aplicacions mòbils per fer-te la vida més fàcil. En aquesta guia us mostrem les darreres propostes en intercanvi de cases (house swapping), incloent-hi el fenomen del Couch Surfing, així com les noves opcions de turisme amb nadius, com el webs de lloguer d'habitacions o apartaments (airbnb) i els àpats cuinats per autòctons (eatwith). També us donem unes quantes eines i trucs per viatjar barat i us recuperem un altre clàssic de l'estiu, els camps de treballs.

Casa meva a canvi de casa teva

És un clàssic, ens cansem d’allò que tenim i busquem coses diferents, que ens facin la vida més divertida. Homeforhome és una pàgina gestionada pels propietaris d’InfoJobs i una de les plataformes d’intercanvi de cases més veteranes a internet. A més de les opcions més comunes, tenen un apartat especial per a aquells que volen viatjar per estudis, amb família nombrosa o per llargues estades.
www.homeforhome.com

Anuncia l'intercanvi per 89 €

Aquesta web per intercanviar casa demana una subscripció anual de 49 euros i permanent de 89 per pujar el teu anunci d’intercanvi. Tant els textos de presentació com el disseny de la pàgina són més aviat avorrits. Això sí, tenen ofertes de cases arreu del món i la pàgina està traduïda al francès, l’anglès, l’italià i l’espanyol. Ens queda clar quins països europeus són els que s’animen a l’experiència. www.intercambiodecasa.com

Publicitat

Couchsurfing: deixa el teu sofà

Aquesta és la millor opció per, a més d’intercanviar la casa, conèixer gent nova que vulgui compartir l’experiència de redescobrir la seva ciutat a través dels ulls dels seus habitants. La pàgina s’ha fet molt popular perquè té una comunitat amb més de 10 milions de persones que han provat l’experiència surfing, com ells l’anomenen, i perquè els promotors són joves ficats al món de les xarxes socials.
www.couchsurfing.org

Intercanvi permanent de casa

A més de l’intercanvi ocasional per vacances, existeixen algunes pàgines que posen en contacte els propietaris directament per tal de fer un canvi d’habitatges permanent; és a dir, al més pur estil primitiu de barata. Aquestes transaccions han d’estar supervisades per notari i advocats per tal de garantir-ne la transparència.
www.sepermuta.es
www.ofrezcoacambio.com

AIRBNB: lloga una habitació o l'apartament sencer

L’èxit rotund d’aquesta plataforma és resultat tant de la crisi com d’aquesta necessitat que tenim de fugir de maneres de viatjar impersonals. Airbnb s’ha posicionat com una pàgina jove i moderna on, a més de llogar o posar en lloguer, es busca un contacte directe amb les persones que intervenen en el tracte. Un bon hoste és aquell que a més de llogar es preocupa que els seus inquilins gaudeixin de tots els aspectes de la seva estada a la ciutat.
www.airbnb.com

EATWITH: els autòctons cuinen per tu

Menjar ha sigut des de sempre un acte social. Partint d’aquesta base, Eatwith converteix les taules de cases particulars en originals restaurants on no només és important el menjar sinó també conèixer la gent autòctona i compartir experiències de vida, com sempre s’ha fet a taula, vaja. Basat en la fórmula d’Airbnb, es tracta que el ‘cuiner’ sigui original i més que un plat ofereixi una experiència (alguns inclouen música o tallers culinaris). www.eatwith.com

Publicitat

TRIP4REAL: els millors guies locals

Tornant a agafar com a base el mateix concepte que les propostes anteriors, aquesta pàgina incentiva rutes turístiques alternatives portades a terme per persones que viuen al lloc en qüestió. Diferents usuaris fan la seva proposta de ruta i el viatger ‘compra’ el guia que més li convingui.
www.trip4real.com

THE TREASURES: els secrets de la ciutat

Propostes específiques per a gurmets que volen conèixer la ciutat que visiten a fons. Aquesta és la idea de The Treasures, descobrir al visitant llocs secrets enfocats a la moda, la gastronomia i l’oci, als quals només hi poden accedir les persones que hi viuen i tenen una ‘posició social rellevant’.
www.thetreasures.es

Escapa't volant

Aconseguir el bitllet d’avió més econòmic pot ser una quimera. L’antídot definitiu: comprar amb antel·lació. Les eines de combat: buscadors com Skyscanner, Trabber i Kayak. També podeu consultar les agències i companyies locals.
www.trabber.es
www.skyscanner.es
www.kayak.es

El secret de l'AVE

El gran secret de l’AVE es diu Tarifa Mesa, i consisteix en què un grup de quatre, asseguts compartint taula, s’estalvien fins un 60% del preu del trajecte. Si us falta quòrum, visiteu aquesta pàgina: www.compartetren.com

Publicitat

22 països en Interrail

Tot un clàssic dels aventurers. Tot i que hi ha diferents modalitats de bitllet en funció dels països i dels dies de viatge, optem pel Global Pass, que permet viat- jar en tren deu dies (no cal que siguin contigus), d’un total de 22. El preu és de 381 euros, i de 257 per menors de 26 anys. Amb aquest bitllet podreu rastrejar tot Europa amb la motxilla penjada de l’esquena.
www.interrail.eu

Al mar!

Els creuers cada cop tenen preus més sucosos. La companyia Royal Caribbean, per exemple, ofereix un creuer de 7 dies pel Mediterrani amb sortida des de Barcelona a partir de 555 euros. Després llegiu Algo supuestamente divertido que nunca volveré a hacer, de Foster Wallace, i compareu experiències.

Publicitat

Informa't als blogs

Res millor per informar-se de viatges que conèixer els consells d’algú que els ha viscut en primera persona, o bé de locals. A internet trobareu blogs de viatge que us facilitaran la vida.
www.spottedbylocals.com

Cercador de benzineres

Omplir el dipòsit del cotxe s’ha convertit en un luxe, però existeixen aplicacions per smartphones per trobar la benzinera més econòmica que tenim a prop. GasAll, per iPhone, és gratuïta.

Estades amb implicació personal

Ho deixen clar des del principi: un camp de treball no és una forma de viatge barata sinó d’una implicació personal en un projecte social. COCAT és una de les webs de referència quant a camps de treball perquè posa l’interessat en contacte amb les associacions d’arreu del món. Tingueu en compte que només gestiona la residència de persones que viuen a Catalunya.
www.cocat.org

Treballar per la pau

Aquesta és la millor opció per a aquells que tenen residència a Catalunya, el País Valencià o les Balears i volen apuntar-se a un camp de treball social que promogui la pau als països als quals treballen. És per això que se centren en països amb conflictes armats que incideixen sobre la seva població. A més de la gestió del voluntariat, fan seminaris i tallers per a la conscienciació dels problemes del món.
www.sci-cat.org

Publicitat

Cuidadors del medi ambient

Un grup d’advocats preocupats pel maltractament continuat al medi ambient van agafar l’obra de Ciceró per crear una organització sense ànim de lucre centrada en la conscienciació de l’entorn. El seus programes de camps de treball inclouen, a més d’accions en defensa de la natura i els animals, algunes accions artístiques arreu del món. En molts dels camps l’edat no està restringida. www.deamicitia.org/workcamps/

En un racó de Tailàndia

Un crit a l’escolarització i la formació dels joves dels pobles indígenes de Tailàndia que estan aïllats, amb escassos recursos i poques oportunitats de relacionar-se amb els països desenvolupats: aquesta és la missió de l’associació Udatama, especialitzada en el voluntariat a Tailàndia per a estades mitjanes i llargues. Busquen persones amb idiomes i amb ganes d’exercir de mestres.
www.udutama.org

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat