4 botigues (i 2 restaurants) pels bojos de la xocolata a Girona

Les botigues de la ciutat de Girona on trobar la millor xocolata. Negra, blanca o amb llet?
xocolata
© beats1 xocolata
Advertising

Us encanta la xocolata? A nosaltres també. I aquesta és la nostra ruta més imprescindible, les botigues, pastisseries i restaurants que trepitgem quan tenim "mono" de xocolata. Nyam! 

Can Xapa
© Can Xapa
Botigues, Pastisseries

Pastisseria Can Xapa

icon-location-pin Baix Empordà

Can Xapa, a Bordils, és un secret molt ben guardat que mereix deixar de ser-ho. Instal·lada dins un castell del segle XIII, els amos us ensenyaran de gran l’obrador i el jardí interior de la pastisseria si hi aneu quan no tenen massa feina. Hi trobem una producció d’inspiració molt francesa, amb l’impressionant pastís Saint Honoré com a protagonista, i altres receptes més contemporànies, com un pastís de gintònic.  L’estrella de la casa, però, és la xocolata a granel. La fabriquen en teules d’un quilo i mig que s’esmicolen en trossets de cacau al 85% i fruits secs garapinyats. Anar-ne a buscar mereix un passeig en bicicleta des de Girona, i a més així en podreu menjar amb la consciència més tranquil·la, o sense cap mena de remordiment: a Can Xapa es comprometen a fer servir només el sucre mínim necessari en tots els seus productes. 

Pastisseria Bomboneria Reverter, Girona
© Reverter Facebook
Botigues, Pastisseries

Pastisseria Bomboneria Reverter

icon-location-pin Eixample

La Reverter és un bon exemple de pastisseria que prospera tot i la bogeria anticalories que assota la nostra, d’altra banda, molt ben alimentada societat. La botiga, situada al burgès Eixample gironí, conserva la màgia d’altres temps mentre exhibeix productes ben innovadors: unes sorprenents patates fregides dolces (són de xocolata blanca i negra) i el producte estrella, la Coca d’Ermessenda, inspirada en la figura de la primera abadessa de monestir de Sant Daniel. I és que l’obrador de la pastisseria està situat al costat d’aquest monument mil·lenari, a l’entrada de la Vall de Sant Daniel, un bosc on la ciutat s’hi endinsa sense avisar i que acull centenars de fonts i algunes de les herbes aromàtiques que Reverter fa servir en les seves receptes. A l’obrador hi han acabat posant un petit mostrador i una cafetera, doncs el tràfec de ciclistes i runners a la caça d’un croissant no para de créixer a cada cap de setmana que passa.  

Advertising
Botigues, Xocolata i dolçós

Xocopunt

icon-location-pin Centre

"Som una botiga de xocolata amb obrador propi i moltes idees" així es defineixen els de Xocopunt, una botiga nascuda d'una passió: la de la Mariona, una arquitecta reconvertida en xocolatera. Xocopunt, situada en plena Plaça Catalunya, és una botiga dedicada única i exclusivament a la xocolata on hi podem trobar xocolata a granel, flors i plantes de xocolata, bombons, piruletes, tauletes de diferents intensitats, caramels de xocolata i, fins i tot, xocolata personalitzada per a qualsevol ocasió: aniversaris, caps d'any, festes…   

Cronuts
© Martina Sweet Cakes
Botigues, Pastisseries

Martina Sweet Cakes

icon-location-pin Centre

La Marta Devesa, alma màter de Martina Sweet Cakes, era més de salat que de dolç. De fet, quan anava a un restaurant amb prou feines tastava les postres. El 10 d'abril del 2011, però, tot va canviar: Va néixer la seva primera filla Martina. No només es va veure envoltada de bolquers i biberons, va descobrir que els dolços li agradaven i molt. Durant l'embaràs, només teniu antull de cupcakes i macarons fins el punt que baixava única i exclusivament a Barcelona per menjar-ne! No va trigar gaire a adonar-se que el millor era fer-los ella mateixa. I, després de passar per l'escola Cakes Haute Couture de Sitges, els cursos de la coneguda Patricia Arribálzaga i la Hofmann de Barcelona, Martina Sweet Cakes va obrir les portes. Una petita botiga de colors pastels que sembla treta de Pinterest. El local, situat al bell mig del Barri Vell de Girona, ofereix un ampli ventall de cupcakes, pastissos, bundt cakes, pies, galetes, macarons i cronuts. Dos imprescindibles per llepar-se'n els dits: el cheesecake estil Nova York i els macarons de violeta i fruits vermells. Per cert: també tenen food truck, servei de càtering amb unes taules dolces al·lucinants i, fins i tot, serveixen a domicili. Ah! I no cal que us mengeu el cupcake pel camí: podeu seure a la meravellosa terrassa i esmorzar o berenar allà mateix.

Advertising
Restaurants, Catalana

El Racó d'en Pep

Si no sabeu dir que no a un bon dolç, no us podeu perdre el pastís de mousse de xocolata amb crema de llet i cacao. De ben segur que us farà salivar! De fet, el responsable d'aquesta petita joia xocolatera i propietari del restaurant, en Pep, ens admet que és l'únic pastís que no pot treure de la carta: és el preferit del seu fill! I de bona part de la clientela. 

Restaurants, Cuina creativa

Massana

icon-location-pin Eixample

Una idea, un plat. Així neix la cuina creativa al Massana, de la mà dels ingredients de temporada de més qualitat, vinguin d’on vinguin, però que permetin plasmar el concepte que es vol transmetre. Tota una declaració d’intencions mereixedora d’una estrella Michelin des del 2007. El pastís que ens ocupa avui, elaborat amb diferents textures de xocolata i avellana, també se la mereix. Ideal pels que perden el cap per la xocolata amb llet o la Nutella. Està per llepar-se'n els dits!

Advertising