0 M'encanta
Guarda-ho

15 raons per anar a La Selva

La Selva també existeix! I és impressionant. Us expliquem per què ens agrada tant

© LouieLea
Lloret de Mar

Mai ens cansarem de dir-ho: La Selva també existeix i no només de l'Empordà viu la Costa Brava. Ens hem proposat reivindicar que Arbúcies, Hostalric, Blanes, Tossa o Lloret per exemple també són llocs fantàstics i per això hem creat aquesta llista de les 15 raons que ens fan tornar a La Selva. Hi esteu d'acord? 

1

Mirador dels Cards Tossa

Si us apassiona la naturalesa aquest és el vostre mirador. A prop de la platja del Codolar,-poc més de mitja hora a peu-, trobem el Mirador dels Cards des d’on, totalment envoltats de naturalesa, podem contemplar la vella muralla medieval, el castell de Tossa de Mar i els penya-segats del voltant. El camí per accedir-hi, per cert, també paga molt la pena. 

Llegir-ne més
2

Vila Vella

El recinte medieval que conforma la part més antiga de Tossa de Mar és espectacular i ens trasllada de ple a uns temps d’històries i llegendes de batalles navals, pirates i bruixeria. Però allò que va definitivament va situar Tossa de Mar en el mapa mundial, és a dir a l’agenda de Frank Sinatra, va ser l’estada a la vila de l’actriu Ava Gardner, que a finals de la dècada dels 40 del segle passat hi va rodar Pandora y el holandés errante i alhora es va enamorar d’aquestes terres marítimes, salvatges i assolellades que continuaria visitant durant la resta de la seva vida. Una estàtua de la bella (i talentosa, què punyetes) intèrpret mirant a l’horitzó ens recorda aquest moment que significà l’inici de la Costa Brava com a terra d’acollida per a turistes d’arreu del món; i és una manera molt a mà de fer-se un selfie amb una estrella de Hollywood, encara que sigui feta de bronze. Si voleu caminar una mica més, el far està a uns cinc minuts de pujada i el petit museu que allotja val molt la pena. Les vistes des del bar també mereixen ser posades de fons en una foto d’un petó amb l’amor de la vostra vida, o d’aquell estiu. 

Llegir-ne més
3

El Romaní de Breda

Tot i que va obrir les portes no fa tants anys, el 1981, el Romaní de Breda és un clàssic de la gastronomia del Baix Montseny i la Selva, amb una oferta a base de cuina catalana però sempre amb un ull posat en la innovació. Nascut com a negoci familiar, actualment és la segona generació, de la mà de Sam Torres, qui està al capdavant dels fogons. Ell ha heretat les receptes mestre de la cuina catalana i, afegint una sòlida formació d’avantguarda, sedueix els comensals combinant tradició i modernitat, i un tracte familiar i afable. Com a plats de la carta cal destacar clàssics de la cuina catalana com els pebrots del piquillo, l’arròs a la cassola o els calamars farcits amb verdures. Com a trets distintius del Romaní, cada setmana hi podem trobar plats nous i, a la carta de vins, tenen protagonisme les referències del Montseny, especialment del celler Serrat de Monstoriu. Precisament des del restaurant es poden contemplar esplèndides vistes del Castell de Montsoriu, una de les mostres d’arquitectura medieval més importants de Catalunya.

Reserva ara Llegir-ne més
Advertising
4

Cafè Terrassans

El Cafè Terrassans, creat per Joan Bota i Pepeta Gibert l’any 1962, és un antic local social de caire popular que ostenta la justa fama de fer uns dels millors calamars a la romana de la Costa Brava. Un bar de poble de tota la vida que ha esdevingut tota una institució a Blanes i un autèntic punt de trobada. Si hi aneu, no us podeu perdre el vermut, els esmorzars de forquilla i, evidentment, els calamars.

Llegir-ne més
5

Jardí Botànic Marimurtra

Carl Faust va ser un industrial alemany que va dedicar la primera part de la seva vida a fer-se prou ric com per poder construir el seu jardí somiat a Blanes. Un segle més tard, aquest recinte, de cinc hectàrees i força desnivell salvat per multitud d'escales i corriols, és una de les grans atraccions de la ciutat i no només una atracció turística, sinó un important centre de recerca en botànica i biologia. L'entrada, que s'allotja a l'antiga casa de Faust, d'un lleuger estil tirolès, ja ens avisa que l'indret que visitarem no segueix cap regla predecible. En un maremàgnum de verds i colors que malgrat tot conté un rigorós ordre intern, per la vessant de la muntanya de Sant Francesc i fins els penya-segats de Sa Forcanera hi trobem plantes representatives de tots els climes del món, palmeres monumentals, flors inversemblants, insectes feliços immersos en una pol·linització de primera qualitat i passejants bocabadats contemplant l'obra d'un visionari. Si voleu gaudir de l'espai amb més calma, podeu assistir als sopars i els concerts que es fan durant les nits d'estiu o fins i tot llogar l'espai per a celebrar-hi un casament. 

Llegir-ne més
6

Les Magnòlies

La reinvenció de la cuina del Montseny té un nom i es diu Les Magnòlies. Instal·lats en una torre del 1871, la Roser i l’Isidre, juntament amb el seu equip, fa 20 anys que posen Arbúcies al mapa amb una cuina de proximitat mereixedora d’una estrella Michelin des de 2012, renovada el 2016. S’inspiren en la cuina catalana i hi afegeixen el seu toc personal. Cuiden molt els bolets però també altres productes originaris del seu entorn muntanyós. A la carta hi trobareu el llom de cèrvol amb salsafins –similar al nap– caramelitzats i l’empedrat de mongetes del ganxet d’Arbúcies. Però la comarca de la Selva també és mar i així ho deixen clar a la carta, amb la presència del peix arribat directament de la llotja de Blanes, a uns 50 km de casa seva.

Llegir-ne més
Advertising
7

Sa Lola

El rastre de la factoria Adrià s’escampa cada vegada més per tota la geografia a través dels locals que obren els seus deixebles criats a les cuines de l’Albert i en Ferran Adrià. És el cas del Sa Lola de Blanes i el seu concepte 'bar gastronòmic' com a paraigües d’una carta centrada en el món de la tapa creativa. És aquesta la influència que tant en Rafa Salinas (xef) com l’Albert Mir (cap de sala) han mamat del seu pas pel Tickets de Barcelona i que ara apliquen cada dia amb un ull posat a la sofisticació i l’altre a la diversió. De la tapa sobretot n’agafen el concepte de compartir perquè la resta és una bogeria: filipinos de foie, calamars penjats, musclos a la brasa, escamarlans al fum, llagostins corn-flakes o les olives esferificades d’anxova. Aquesta última, una clara picada d’ullet a l’univers Adrià.

Llegir-ne més
8

Cala Banys

Voleu passar hores i hores en una terrassa fent una copa? Aneu a Lloret de Mar. Voleu omplir l'Instagram de fotos plenes de likes? Aneu a Lloret de Mar. Voleu triomfar en la propera cita? Aneu a Lloret de Mar. Aneu a Cala Banys, el bar més bonic de tota la Costa Brava i un lloc ideal per executar-hi el tram final d’una seducció premeditada. Durant el dia podem gaudir de les vistes sobre un mar blavíssim i les roques de la Cala Banys sota els nostres peus. A la nit, l'indret esdevé íntim i romàntic i, malgrat estar a cinc minuts del centre de Lloret, només hi escoltarem el rumor de l'aigua i de les veus de les parelles enamorades. Un indret inoblidable i obligatori per descobrir l'altre Lloret. 

Llegir-ne més
9

Bosc de Castanyet

L’interior de la comarca de la Selva es coneix com La Comarca de l’Aigua i d’això, a Santa Coloma de Farners, no en falta. Només en visitar les fonts del Parc de Sant Salvador ja ens hi tiraríem el dia, però és als boscos de Castanyet on les déus i els hi ha dibuixat un bosc encantat on hi ha tants verds, tanta energia i tanta pau que fins i tot s’hi ha instal·lat un santuari budista on s’hi fan retirs de tres anys. La nostra proposta, tranquils, es pot fer en un sol dia. Amb una parada prèvia per a un esmorzar o un vermut a l’Hostal de Castanyet, una casa antiga amb taules parades amb estovalles de quadres i gossos simpàtics que us donaran la poteta a canvi d’un tros d’entrepà, ens podrem perdre després pel bosc o arribar fins a l’antic nucli de Castanyet, on encara s’alça una església romànica i alguns masos habitats ininterrompudament des de fa segles.

Llegir-ne més
Advertising
10

Rafa's

Ras i curt: peix a la planxa. Al Rafa’s no hi entenen ni de cartes ni de menús. Tot va segons mercat i sense elaboració, només planxa. És un mític del centre de Roses, a tocar de la plaça de l’Església. Es diu que per les seves taules –només cinc– hi han passat personatges de renom com Ferran Adrià i Juli Solé però en Rafa, qui regenta el local, assegura que ell continua treballant igual cada dia que obre. Gambes, escamralans, espardenyes, etc. provenen de la comarca: Llançà, Port de la Selva o Roses. Les navalles, del Delta de l’Ebre, les cloïsses, de Galícia i les ostres, de França. Tenen terrasseta a fora. Val la pena trucar per reservar.

Llegir-ne més
Mostra'n més

Comentaris

0 comments