Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right 15 raons per anar a La Selva
Lloret de Mar
© LouieLea Lloret de Mar

15 raons per anar a La Selva

La Selva també existeix! I és impressionant. Us expliquem per què ens agrada tant

Advertising

Mai ens cansarem de dir-ho: La Selva també existeix i no només de l'Empordà viu la Costa Brava. Ens hem proposat reivindicar que Arbúcies, Hostalric, Blanes, Tossa o Lloret per exemple també són llocs fantàstics i per això hem creat aquesta llista de les 15 raons que ens fan tornar a La Selva. Hi esteu d'acord? 

Es Codolar
©Goran Bogicevic

11. Es Codolar

Llocs d'interès Platges

Aquesta cala, miraculosament preservada, ha tingut moltes vides. Ha estat port segur a redós de la tramuntana i el llevant, i també el somni –o el malson, pels qui hi estaven en contra- d’especuladors que volien convertir-la en port esportiu. En pocs indrets de la costa és tan visible la petja de la història com en aquesta petita platja de còdols d’uns 80 metres de llargada, encaixada als peus d’una de les torres de guaita del recinte medieval de la Vila Vella de Tossa de Mar, a la falda d’un penya-segat que es desploma uns 50 metres. A l’estiu val la pena anar-hi d’hora i marxar-ne al migdia, quan el sol enfilat al punt més alt del sud hi pega de valent. Com que per arribar-hi cal travessar el recinte emmurallat i davallar un bon reguitzell d’escales, les famílies sovint ni s’hi plantegen anar-hi i els matins d’agost esdevé un dels llocs favorits de la cadellada adolescent local i visitant. Les barquetes de pescadors, que hi acaben de donar el toc ideal, no són atrezzo encara que ho semblin, sinó propietat d’alguns vells llops de mar que encara surten de matinada a tirar l’art.

Sant Pere del Bosc
© Roger Gabarro

12. Sant Pere del Bosc

Bars i pubs La Selva

Aquest paratge és un indret perfecte per passejar fent-hi un recorregut boscà i admirar-hi una de les construccions més excèntriques de Puig i Cadafalch: Sant Pere del Bosc, que des de fa més de 1.000 anys ha estat monestir, asil, finca noble d'un indiano que es feia anomenar comte de Jaruco. Però alhora és el símbol del Lloret més chic que busca deixar enrere l'estigma de destinació de turisme barat. L'edifici allotja avui en dia un luxós hotel i un reputat restaurant de cuina d'avantguarda. Durant les nits d'estiu, també hi ha xiringuito al jardí. 

Advertising

13. Cala Vallpresona

Què fer Rutes i passejades Baix Empordà

Es tracta d’una platja simplement intocada i des d’on no s’hi albira cap construcció humana. Tan senzill i extraordinari com això. Per arribar-hi, cal conduir per la carretera endimoniada que enllaça Sant Feliu de Guíxols amb Tossa de Mar després de 360 revolts, i estar pendents d’un rètol que indica el trencant de baixada. No hi podrem accedir en cotxe, però es pot deixar fàcilment aparcat a la vora de la carretera. A partir d’aquí, haurem de baixar una bona estona a través del bosc: oblideu-vos de l’estil 'bohemian beach' i calceu-vos unes bones sabates per caminar per la muntanya. L’esforç, però, val molt la pena. A ple agost, hi podeu trobar dos o tres persones en una platja de còdols d’uns 200 metres. És nudista i tremendament estranya pel seu silenci, la manca total de referents humans i perquè, malgrat l’absència total de serveis, es manté prou neta, segurament perquè només gent amb força consciència mediambiental es pega la matada d’arribar-hi. Si tanta soledat us sembla excessiva, continueu un tros més en cotxe i hi trobareu la Cala del Senyor Ramon, que també està apartada però és de millor accés si dueu criatures o gent gran.

14. Parrufu

Restaurants Mediterrània

Si es vol menjar bon peix i marisc, normalment es pensa en algun restaurant de la costa però el Parrufu d’Hostalric és aquella excepció que confirma la regla. Nascut els anys trenta del segle passat com a bar de poble, va passar a ser un restaurant de menú de cuina tradicional els anys vuitanta. La seva predilecció per tenir sempre a la carta peix i marisc fresc del dia, procedent majoritàriament de la llotja de Blanes, va tenir tant d’èxit que, finalment, i des de fa ja un grapat d’anys, s’ha prescindit del menú diari i el restaurant s’ha especialitzat en una cuina senzilla a la carta partint majoritàriament de producte del mar fresc i de qualitat. Cal destacar els arrossos i, en general, qualsevol peix i marisc de temporada cuinat de manera senzilla, com popets saltejats amb all i julivert, musclos de roca al vapor, morralla fregida ben cruixent o peix salvatge -com turbot o llenguado- fet al forn o a la planxa. Quant a postres, no us perdeu el “Parrufet”, unes lioneses d’una pastisseria d’Hostalric de la mida d’un pilota de tennis, acompanyades de gelat artesà de vainilla, xocolata desfeta i nata muntada.

Advertising
Sa Boadella
© holbox

15. Sa Boadella

Què fer La Selva

Si parlem de Lloret i de les seves platges, sens dubte heu de conèixer Sa Boadella. Una cala nudista, també apta per als que fan servir banyador. És un indret gairebé verge, rodejats de penya-segats i roques granítiques. És de les poques platges que es conserva lliure d’edificacions. Aquesta platja està situada a la carretera que va de Blanes a Lloret, entre la platja de Santa Cristina i la de Fenals. Per accedir-hi, s’ha de recórrer un camí de terra d’uns 200 metres. La tranquil·litat, ja sabeu que té un preu.  

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising