Guia de platges de la Costa Brava

Tothom a l'aigua! Una recopilació de les millors platges i cales del litoral gironí

Roques Planes
© Juan NovakoskyRoques Planes

Som gent de mar i, a més, pocs territoris poden comparar-se a la Costa Brava: tenim paisatges espectaculars, caletes petites i idíl·liques per relaxar-se, tresors ocults i grans platges on passar el dia en família. Per això hem optat per fer un recopilatori que anirem ampliant de totes les platges del litoral gironí: salvatges, massificades, secretes, íntimes... Bon bany! 

Les 13 millors platges de la Costa Brava
Què fer

Les 13 millors platges de la Costa Brava

Pocs territoris poden comparar-se a la Costa Brava pel que fa a indrets de bany idíl·lics a l’abast de la mà. A la costa gironina hi trobem platges sorprenentment verges, d’altres que equilibren delicadament urbanisme i paisatge i moltes de molt populars però mai tan massificades com per no poder-hi plantar la tovallola. Trieu-ne una o altra de la nostra llista segons els vents, si dueu nens o la distància a peu per arribar-s’hi. A partir d’aquí, només ens falta per dir que vigileu amb el sol.

Les 7 platges més íntimes de la Costa Brava
Què fer

Les 7 platges més íntimes de la Costa Brava

Una de les nostres converses de sobretaula preferides, sobretot durant l’hivern, consisteix en evocar els dies de platja d’estius passats. Què voleu fer-hi, som éssers fonamentalment solars i les generacions més recents –abans no: els nostres avis encara no entenien la nostra dèria d’anar cada dia a banyar a 'marc'– hem crescut entre onades i prenent el sol sense protecció en magnituds que algun dia ens passaran factura. Quan l’ambient és especialment íntim i la companyia grata, ens despullem emocionalment fins al punt de compartir el nostre més preciós secret: aquella cala o racó on anar-hi a perdre’s a mitjans agost amb la pràctica garantia de no trobar-hi ni un mussol. Sí, ja hem dit quines són les millors platges de la Costa Brava però aquestes són les més íntimes: racons on no és fàcil arribar-hi però que mereixen tot l’esforç, doncs el record d’aquell dia de sol ens ajudarà a mantenir-nos vius fins a la propera primavera. Preneu-ne nota perquè potser no us en parlem mai més.

Platges secretes de la Costa Brava
Què fer

Platges secretes de la Costa Brava

Cansats de les platges massificades? De les platges íntimes durant l'any fins que arriba l'agost? Hem fet una selecció de platges força innaccessibles i salvatges. Platges que fins i tot els que viuen a prop sovint no saben ni que existeixen. Gaudiu-les. I, sobretot, ajudem a conservar-les! 

Les millors platges del Cap de Creus
Què fer

Les millors platges del Cap de Creus

El Cap de Creus és un dels racons més al·lucinants de la Costa Brava. Un dels motius pels quals continuem enamorats de l'Empordà. I, a més de coves i camins que cal conèixer, també té una selecció de platges de postal. Cales envoltades de roques curioses, allunyades de la civilització o, potser, ben concorregudes a l'estiu. Però dignes de visitar. Hem fet una llista amb les nostres preferides. Gaudiu-les! 

Advertising

Les millors platges salvatges de la Costa Brava
Què fer

Les millors platges salvatges de la Costa Brava

No trobareu ‘xiringuitos’, ni dutxes ni venedors de cocos. Haureu de conduir força estona i caminar encara més. Potser no podreu prendre el sol perquè la platja està plena de pedres, però al·lucinareu i no podreu apartar els ulls del paisatge. Us presentem una selecció de les millors platges salvatges de la Costa Brava. Gaudiu-les!

6 platges de la Costa Brava per anar amb nens
Què fer

6 platges de la Costa Brava per anar amb nens

Hem parlat de platges salvatges, de platges secretes i de piscines naturals. Totes elles, però, tenen una cosa en comú: no són precisament fàcils per anar amb la mainada. Per això hem elaborat aquesta llista de platges on les aigües són poc fondes, on la majoria compten amb serveis com dutxes i lavabos i, evidentment, són de fàcil accés. Oblideu-vos de caminar durant dues hores ni baixar per un penya-segat. En aquestes cales (algunes més massificades que altres) només haureu de tenir en compte una cosa: portar protector solar i evitar el sol del migdia! 

Platges nudistes de la Costa Brava
Què fer

Platges nudistes de la Costa Brava

Fins als anys setanta, molts gironins es banyaven a pèl a les platges del sud de França i, des de la mort del dictador, el nudisme s’ha anat convertint a poc a poc en una tradició del litoral català. De fet, en tota Catalunya hi ha unes cinquanta platges de tradició nudista i, a la Costa Brava en trobem més d’una vintenta. Hem seleccionat les més íntimes. 

Platges de la Costa Brava per fer snorkel
Què fer

Platges de la Costa Brava per fer snorkel

Més enllà de les Illes Medes i les Illes Formigues, a la Costa Brava hi ha una pila de platges i petites cales ideals per practicar-hi snorkel. Petits paradisos des d’on podreu veure una flora i fauna marina de somni. Gaudiu-les! 

Advertising