A la Fonda Xesc treballen amb l’estacionalitat dels productes per elaborar plats de cuina catalana. En Francesc, el xef, va començar a aprendre de cuina amb la seva mare a la fonda. Alguns dels plats que ja feien en aquella època encara es mantenen més de 25 anys després, com l’imprescindible conill amb escamarlans. El mar i muntanya és, precisament, una de les seves especialitats. Fan també uns peus de porc amb sobrassada i espardenyes o uns pèsols i espàrrecs de marge amb el peix del dia i suc de rostit. Les premisses a l’hora d’elaborar la seva cuina són tres: poca cocció, feta al moment i plats poc carregats. Una fórmula, premiada des de 2009 amb una estrella Michelin, que apliquen també a altres creacions com ara l’arròs amb espinacs i tòfona, les carxofes amb cansalada, coriandre i alls tendres o, de postres, la xocolata negra amb regalèssia i eucaliptus (típic de la zona).
Arriba el bon temps i el nostre esport preferit: la caça d'una taula lliure en una terrassa. Ens agraden per fer unes canyes amb els amics, un cafè ràpid i, sobretot, per desconnectar de tot i gaudir d'un bon àpat. A la Costa Brava tenim una pila de bons restaurants que, a més d'un bon bon menú, ens ofereixen unes vistes espectaculars. Carregueu el mòbil, prepareu els hashtags i prepareu-vos per contemplar l'skyline empordanés.