0 M'encanta
Guarda-ho

Els millors arrossos de la Costa Brava

De peix, carn, bolets, verdures… Us posareu les botes!

© Ayotography

Les comarques gironines tenen el privilegi de tocar mar i muntanya. Aquesta diversitat paisatgística queda reflectida també en un dels plats més típics de la cuina tradicional de la zona: l’arròs. Seguiu la nostra llista i tastareu els millors exemplars de l’espècie! Bon profit! 

Can Badó

Perquè per menjar arròs no cal ser arran de mar. A Can Badó demostren que a la capital altempordanesa, a mitja hora de la platja, també se’n fan de bons. És l’especialitat de la casa i la llista no té res a envejar altres restaurants de cuina marinera: arròs caldós de llagosta i sépia, o de nècores i ceps, de llamàntol, de cabra de mar, de sépia, ceps i vieira o la caldereta de llagosta. Alerta, perquè no s’acaba aquí. En fan de sec amb carxofes, sépia i ceps, o caldós amb conill, cargols i carxofes. També una variant estrangera: el risotto de verdures, Torta del Cassar i tòfona. Els fan per emportar a casa si us voleu estalviar de fer el dinar. Els migdies laborables ofereixen un menú de mercat molt arreglat i bé de preu.

Llegir-ne més

Can Flores

Menjar peix a Can Flores és una aposta assegurada. Gairebé podríem dir que el peix neda des del mar fins a casa seva. I és que el restaurant és a 100 metres de la llotja de Blanes, amb la qual cosa el producte que serveixen no pot ser més fresc. És un dels més mítics de peix a Blanes, obert des de 1958. La seva clientela és assídua, sobretot, a la paella marinera, però també als calamars a la romana i als plats de marisc que serveixen. La llista de peix, amb tot, no s’acaba mai a Can Flores: musclos, popets, tallarines, morralla, escamarlans, gambes, lluç i navalles entre molts altres productes de la cuina marinera. Si hi aneu per les festes de Santa Anna, patrona de Blanes, podreu veure els coneguts focs artificials des de l’esplanada de taules que munten a l’exterior. Tot un espectacle!

Llegir-ne més

Totsompops

Totsompops és un 3x1: hostal, restaurant i botiga de productes artesans. Al restaurant, l’arròs és el seu fort. En fan de cabra de mar, a la cassola, de ceps i salsitxes i de bacallà amb camagrocs. La qüestió és mesclar-lo amb els productes de temporada i surten combinacions d’allò més bons i originals. La resta de la carta és tradicional i catalana. El peix el porten de les confraries de Llançà i Port de la Selva i la carn també és de proximitat. Si ho encarregueu, preparen plats per emportar. Com a hostal, tenen 4 habitacions senzilles i acollidores i la botiga, és un petit rebost de productes elaborats a casa com ara sardines fumades, anxoves, verat en escabetx, conserves, melmelades, etc.

Llegir-ne més

El Jovent

Producte brut –com anomenen els francesos la matèria primera– i cocció al moment. La fórmula màgica del Jovent de Colera. Treballen amb ingredients frescos sense manipular i hi apliquen receptes casolanes. Són reconeguts pels seus arrossos, l’especialitat de la casa. La paella mixta és la de més requesta però també en fan de peix o de bolets amb bacallà. Salen ells mateixos les anxoves. Els calamars a la romana són casolans i, per al suquet de rap, segueixen el model antic d’afegir-hi picada i allioli. L’escalivada la fan amb foc de llenya i la carn la couen lentament, com en les galtes de porc a l’estil de l’àvia, amb panses i pinyons. Fan menús de temporada segons l’època de l’any. Hi podeu trobar civet de senglar, canalons de bolets, favetes amb anxoves i salsa d’ametlles… Pareu atenció a la carta extensa de vins de l’Empordà.

Llegir-ne més

Ca l'Herminda

A tots els pobles de costa, i més si és tan autèntic com El Port de la Selva, mai hi falta un restaurant mariner 'de tota la vida' situat ben arran de platja. El local, amb diferents nivells, antigament havia estat el celler d’una casa de pescadors on s’hi guardaven els estris de pesca. Des del 1963, però, i amb l’arribada dels primers turistes, els propietaris van tenir clar que valia més la pena posar taules i cadires allà on fins llavors hi havia xarxes apilades. No desaprofiteu l’ocasió de tastar-hi un dels arrossos de la casa: el caldós de cabra de mar i llobregant, la paella de marisc o l’arròs amb sèpia i escamarlans. Tot el peix i marisc és del Port de la Selva (gambes a la planxa, cargols de mar gratinats a l’all, escamarlanets saltejats, llagosta,...), exceptuant algun producte que no es troba a la zona, com és el cas de les ostres, que vénen de França.

Llegir-ne més

Els Pescadors

Els Pescadors era una antiga taverna del Port de Llançà fins que, fa 30 anys, la família Fernández-Punset la va transformar en un restaurant de cuina marinera creativa. Combinen el mar i la muntanya segons l’estacionalitat. En Lluís, el xef, aporta tot l’aprenentatge adquirit en diversos restaurants d’alta cuina del país, com el Celler de Can Roca, i de fora, a l’hora de renovar els plats mariners de tota la vida. Arròs de cabra de mar, caldereta de llagosta, espardenyes amb tripa de bacallà i botifarra negra, gratinat de llagostins amb bolets confitats, etc. A l’estiu, si sou dels que pareu el sol com llangardaixos, podeu endur-vos l’arròs dels Pescadors a la platja. En preparen per a picnics sobre la sorra!

Llegir-ne més

Sodemar

Marisc i vistes al mar, què més es pot demanar? Les marisqueries a la terrassa del Sodemar en ple estiu tenen tant de renom com les seves calderetes de llamàntol o llagosta. El peix és interminable a aquest restaurant. Tenen una peixera amb bous de mar, llagostes, ostres, cloïsses, garotes, etc. Ofereixen també tot tipus de peixos de la Llotja de Roses cuinats al gust del client: a la sal, al forn, a la donostiarra i a la planxa. Un lloc molt recomanable per fer un bon arròs a prop del mar. En fan de caldós amb llagosta, paella de gamba vermella de Roses o fideuà negra amb musselina d’all. A la carta no hi falta el tradicional suquet de peix. De postres, tenen taps de Cadaqués, un pa de pessic en forma de tap molt tradicional de la població i que heu de tastar sí o sí. Atents a la carta de mojitos i gintònics si voleu allargar la nit.

Llegir-ne més

Arròs i Peix

El menjar entra pels ulls. I això ho ho saben molt bé a l'Arròs i Peix. Un restaurant situat al bell mig del Barri Vell de Girona i a Platja d'Aro que consta d'un taulell ple de peix i marisc fresc,- com en una peixateria-, on el client escull, en directe, el producte que vol menjar. Tant el primer com el segon plat. L'encarregat del taulell et pesa el producte al davant i, a més, et proposa diferents maneres de preparar-lo. Si decidiu començar amb una mica de peix i marisc (els xipirons a l'andalusa paguen molt la pena i el tartar de salmó és exquisit) podeu optar per menjar-vos, de segon plat, l'altra gran pilar de la casa: els arrossos. Tenen diversos tipus de paella (mar i muntanya, bacallà i espàrrecs, peix i marisc, verdures…), arròs caldós (de peix i marisc, llagosta o pop) i arròs negre, amb o sense bacallà. És difícil quedar-se només amb un, però l'arròs caldós de peix i marisc és de categoria. A més, no cal que compartiu l'arròs entre dos: també serveixen racions individuals.  Si l'arròs tampoc us fa el pes, podeu optar per una fideuà (boníssima), un bon peix que us tallaran i serviran davant vostra, i fins i tot, carn. En tot cas, estem davant d'un molt bon restaurant de cuina de mercat on el més important és la qualitat del producte. Cuiden la presentació però l'objectiu sempre és que el producte,-sigui peix o marisc-, conservi el seu sabor i textura original. Tot acompanyat d'una bona carta de vins i d'una petita però interessant selecció de postres casolans. Un (altre) impresci

Llegir-ne més

Can Rafa

Can Rafa és el fill de dos clàssics de Cadaqués, el restaurant Casa Anita i el bar Meliton. No us costarà gaire trobar-lo ja que és l’únic restaurant de peix situat al passeig marítim del poble. A tocar de la platja, practiquen el mateix km0 mariner a la cuina, a base del que es pesca a la zona del Cap de Creus. Sense menú disponible i només tirant de la carta, si no teniu clar què escollir, us llepareu els dits amb els arrossos (sobretot el de cabra i el de gamba), el plat de tallarines del Golf de Roses, o les anxoves salades per ells mateixos durant vuit mesos i amb oli de collita pròpia. No es pot deixar passar per alt que els mateixos propietaris són també els artífexs del celler Martín Faixó, així que no us sorprengueu si a la carta de vins hi trobeu gairebé totes les seves referències vinícoles.

Llegir-ne més

Solimar

En una punta de la platja del Racó, just a la frontera entre els termes de Pals i Begur, t’espera el Solimar a primera línia de mar. És un lloc ideal per acabar d’arrodonir un assolellat dia de platja amb un bon arròs per dinar. Centrat en arrossos i peix, aquí es practica una cuina sense pretensions, de cara a barraca i amb preus ajustats per a totes les butxaques. L’ambient és familiar i a l’estiu no s’hi cap. Per tant, si no vols espatllar un fantàstic dia de platja, reserva-hi taula amb antelació. Tota l’oferta és a la carta i, tot i ser un restaurant de mar, curiosament l’arròs que més triomfa és a la cassola amb costelló i salsitxa, però també el de llamàntol i la paella de marisc. Quant a peix, una bona opció és el llobarro a la sal o al forn. I si ja ets el que se’n diu un client habitual, pots trucar uns dies abans i demanar el peix que voldràs menjar, encara que no estigui a la carta, perquè te’l cuinaran per encàrrec de la manera que vulguis.

Llegir-ne més

Comentaris

2 comments
Susanna M
Susanna M

A Can Pini de Tossa de mar he.menjat el pitjor arrós de la meva vida. I ha estat fa pocs dies. Insípid. Totalment.

Lidia Y
Lidia Y

Us heu deixat La selvatana a palamos i Ses Paelles de Cadaques!!