0 M'encanta
Guarda-ho

Els restaurants més exòtics de Girona

La ruta per fer la volta al món de restaurant en restaurant

© holbox
Menjar mexicà

Girona no és, precisament, la ciutat amb més restaurants internacionals del país. Tenim una pila de restaurants i ens surten les estrelles Michelin per les orelles però per tastar plats exòtics (sovint) hem d'agafar el cotxe. Tot i així, fer la volta al món de restaurant en restaurant no és del tot missió impossible. Podem anar a Itàlia, al Japó, a Xile o Mèxic sense sortir de Girona. 

Umai

Una bona referència de cuina asiàtica a Girona. Quan va obrir les portes, a Girona hi havia poca oferta de restaurants d’aquest tipus. Aquesta és la història d’un cuiner d’origen mexicà i la seva dona, xinesa, que van decidir crear un restaurant de cuina oriental amb barra de sushi. El cuiner va tenir l’oportunitat de treballar en establiments de Tòquio durant 4 anys, on va aprendre a elaborar el millor sushi. A més del Japó, l’Umai fa un recorregut pel sud-est asiàtic, passant per l’Índia, Malàisia, Corea i Xina. Així, a la carta hi cap el sushi però també altres elaboracions menys conegudes com el yukhoe, tàrtar de vedella a l’estil coreà. Just al costat, connectats per la terrassa, hi tenen l’Izakaya, on ofereixen cuina més informal, com ara el robatayaki, cocció típica asiàtica a base de caliu de carbó. El menú del dia, molt bé de preu, permet escollir entre diverses opcions del seu ventall de cuina. També fan menús degustació.

Llegir-ne més

Copihue

Al bell mig del Barri Vell trobem, des de principis de 2015, el Copihue. O dit d'una altra manera: el resultat de la (perfecta) unió entre la cuina xilena i la catalana. Podem trobar des d'un cebiche típic (imprescindible) o una 'leche asada' fins a uns canelons amb carn de vedella o una empanada d'escalivada. Tot i que, si hi aneu, no podeu marxar sense tastar el cebiche dels amants, fet amb salmó, o l'empanada xilena, amb carn picada, panses i olives. Per cert, si sou vegetarians no patiu: també trobareu bones opcions sense carn. A més, fan nits de música en directe.

Llegir-ne més

Maguey

Maguey posa el punt picant just a la variada oferta gastronòmica del barri vell gironí. Plats clàssics com el guacamole, els tacos de bistec o la cochinita pibil, el característic guisat de porc yucateca, us faran sentir uns veritables mexicans, güey! Altres plats potser més sofisticats són el mole poblano, les enchiladas vermelles i verdes o les carnitas a la Michoacána, carn de porc fregida amb el seu propi greix. Caloria pura, vaja! Esperàveu els esperits? Tranquils, que en tenen una llista variada: cerveses mexicanes, tequil·les, mescals i aigües de sabors! Pregunteu per les especialitats del dia, amb una mica de sort tindran chilaquiles, un plat a base de totopos (més coneguts com a nachos en la versió tex-mex) que heu de tastar. Com a Mèxic però al bell mig de Girona, vaja!

Llegir-ne més

Focacceria Nonna Betty

Nonna Betty és tradició i innovació. Itàlia i Catalunya. Una focacceria que pren el relleu de l’Anticca Nonna Betty de Torí, creada fa més d’un segle per la besàvia de Federica, la copropietària i cuinera de l’establiment de Girona. Federica elabora cada dia i de manera totalment artesanal la massa de la focaccia. Utilitza la recepta de la nonna Elisabetta,-que no porta ou ni lactosa-, i hi afegeix ingredients frescos i de la terra. Bé, de les dues terres. L’objectiu? Reivindicar que aquesta mena de pa és un ‘fast good food’ de digestió ràpida i que pot ser (i ha acabat essent) la manera que molta mainada mengi verdura. També hi podem trobar focaccies integrals, aptes per a vegans, vegetarians, intolerants a la lactosa i fins i tot dolces. De fet, no podem marxar de la Focacceria sense tastar la de xocolata i melmelada de taronja. De llagrimeta! I per acabar, una bona notícia: Aviat ampliaran l’obrador i, fins i tot, és possible que s’aventurin en el món de la pasta fresca. 

Llegir-ne més

Mien

Fins fa poc, trobar un bol de ramen (la sopa de fideus japonesa) a Girona era difícil. Massa difícil. Les coses, per sort, comencen a canviar. Un dels restaurants on en podreu trobar és el Mien. Els responsables del Mien són, de fet, els mateixos de l'Umai (regentat, recordem, per un cuiner d'origen mexicà i la seva dona xinesa) amb una peculiaritat: està especialitzat en fideus i, evidentment, ramen. També podem trobar entrants, com les fantàstiques gyozas de gambes o pollastre, i unes postres per llepar-se'n els dits (no marxeu sense tastar el pastís de te verd!) però l'autèntic rei de la casa és, sense cap mena de dubte, el ramen. El brou és casolà i 100% xinès, els fideus estan fets a mà,-per l'entranyable avi de l'entrada, de fet-, i els 'toppings' són força variats: porc, ànec, vedella o llagostí a la tempura. En definitiva: un ramen que seria capaç de ressuscitar els morts. No us agrada la sopa? No patiu: també podeu demanar uns bons fideus picants. En trobareu amb bolets, peix o carn. Per llepar-se'n els dits!  

Llegir-ne més

Sushi Bar La Riba

Els que perdem el cap pel sashimi i ens alimentariem només a base de ramen, gairebé plorem de l’emoció al descobrir que aquest restaurant que, amb els anys ha aconseguit situar-se com un dels millors japonesos de Girona, també ofereix take-away. Amanides d’algues, ramen, udon, yakisobas o combinats de maki i nigiris. Són algunes de les delícies japoneses que podeu trobar per emportar al Sushi Bar. La seva matèria primera és fresca i el peix, que podreu veure vosaltres mateixos si entreu al restaurant, presenta un color extraordinari. La seva categoria culinària no deixarà ningú insatisfet. És difícil triar, però si hi aneu no podeu marxar sense tastar els Yaki Udon amb salsa de prunes i tonyina, l’amanida d’algues amb ruca i raves amb algues marinades, tonyina saltada amb sèsam i maionesa japonesa i, sobretot els takoyaki: uns bunyols de pop i gingebre vermell que, literalment, fan caure d’esquena. 

Llegir-ne més

La Vedette

Si dius que vas al carrer de la Barca nº17 pot ser que algun veí històric del Barri Vell et posi una cara més aviat curiosa. I és que, abans de la reconversió urbanística de l’anomenat “Barri Xino”, aquest local era un conegut mueblé de baixos fons i, en general, el carrer no convidava a passejar-s'hi de nit… Però ha plogut molt des de llavors i, actualment, són molts els que matarien per tenir un pis a aquesta bucòlica zona del Barri Vell. La Vedette és una creperia decorada amb aires cinèfils i especialitzada en galettes bretonnes, o el que és el mateix: creps bretones. A diferència de la resta, aquestes porten una massa de farina de fajol sense gluten i, per tant, apta per a celíacs. La crep més sol·licitada és “La Vedette”, amb formatge cabra, magret d’ànec amb chutney de poma, pera, raïm i panses, i reducció de vinagre de gerds. En segona posició hi ha la crep “Pastoret”, també amb formatge de cabra però incorpora xampinyons, ceba, bacó, crema de llet i julivert. A més a més, de la carta cal fer una menció especial a la fondue de formatges artesans importats directament de Suïssa.

Llegir-ne més

Can Kebab

Tot i que actualment (ja) ha passat a ser un fast food greixós i calòric més i encara corre la llegenda urbana sobre la dubtosa procedència de la carn, quan l'univers Kebab va aterrar a Catalunya el vam rebre amb autèntica devoció. A Girona el primer establiment de xauarmes i falàfels va néixer l'any 2002 sota el nom de Can Kebab. Aquest restaurant, situat al cor del Barri Vell, està especialitzat en cuina casolana núbia i de l'Orient Mitjà i encara manté la (merescuda) fama de fer els millors kebabs de la ciutat. La raó? Ho preparen tot ells, fins i tot la carn. A més, els ingredients són frescos i les salses casolanes. També podeu trobar-hi pastes dolces per llepar-se'n els dits. Un imprescindible: el kebab de pollastre. 

Llegir-ne més

La Piccola

Pizzes, pasta fresca i seca i risottos, el trio per excel·lència de qualsevol restaurant que es declari italià fins a la medula. A la Piccola de Girona ho trobareu tot. Ideal per a un d’aquells dies en què somies en una pasta ben feta. La voleu farcida? Doncs en tenen de bolets, de formatge provola i speck (pernil curat), de gorgonzola i nous, de carn, de ricotta i espinacs, de salmó i de peix. Ah! I no es descuiden de la lassanya, de carn o de verdures, ni dels canalons, de carn o d’espinacs. Pel que fa a la pasta seca, la podeu combinar amb infinitat de salses, com ara la bolonyesa, l’arrabiatta (sigueu atrevits!), la carbonara o als quatre formatges, entre d’altres. Parlem-ne de la llista llarga de pizzes fetes al forn de llenya que, si ho voleu, us podeu endur a casa! Sense oblidar-nos dels risottos tan sorprenents com el de crema de taronja. Sereu capaços d’escollir un sol plat?

Llegir-ne més

Comentaris

0 comments