0 M'encanta
Guarda-ho

Les millors pizzeries de Girona

Ingredients frescos, massa fina, forn de llenya… no cal anar a Itàlia per menjar una bona pizza!

© yingko
Pizza

És el plat més famós d’Itàlia. Un autènic plaer rodó. Tant, que s’ha convertit en un autèntic ‘fast food’. Potser per això, els millors restaurants italians s’esforcen dia sí dia també en crear la pizza perfecta. Hem seleccionat algunes de les millors de Girona, però si creus que ens hem oblidat la teva pizzeria preferida, diga-ho en els comentaris! 

Cocolino

Ostenta l’honor de ser la pizzeria més antiga de Girona i, tot i que va obrir el 1986 al barri de l’Eixample, des del 1992 està ubicada a Pedret, segurament la porta d’entrada més bonica de la ciutat, resseguint la llera del Ter just quan el riu Onyar fa pocs metres que hi ha desembocat. A part de ser un restaurant de cuina casolana amb menú assequible de migdia entre setmana, la pizza és l’autèntic amo i senyor del local. Fetes artesanalment i amb preferència per matèries primeres autòctones, la pizzeria compta amb una extensa carta on fins i tot hi ha espai per una selecció de pizzes sense lactosa, a banda de les clàssiques i les més d’autor, i també serveixen pizzes aptes per a celíacs si es reserva amb antelació.

Llegir-ne més

La Piccola

Pizzes, pasta fresca i seca i risottos, el trio per excel·lència de qualsevol restaurant que es declari italià fins a la medula. A la Piccola de Girona ho trobareu tot. Ideal per a un d’aquells dies en què somies en una pasta ben feta. La voleu farcida? Doncs en tenen de bolets, de formatge provola i speck (pernil curat), de gorgonzola i nous, de carn, de ricotta i espinacs, de salmó i de peix. Ah! I no es descuiden de la lassanya, de carn o de verdures, ni dels canalons, de carn o d’espinacs. Pel que fa a la pasta seca, la podeu combinar amb infinitat de salses, com ara la bolonyesa, l’arrabiatta (sigueu atrevits!), la carbonara o als quatre formatges, entre d’altres. Parlem-ne de la llista llarga de pizzes fetes al forn de llenya que, si ho voleu, us podeu endur a casa! Sense oblidar-nos dels risottos tan sorprenents com el de crema de taronja. Sereu capaços d’escollir un sol plat?

Llegir-ne més

La Gioia

Viatge a Itàlia sense sortir de Girona! El restaurant Gioia, que va obrir les seves portes a finals de 2015, ofereix un bon assortiment de pizzes cuites en forn de llenya amb ingredients de qualitat i altres plats típics de la gastronomia italiana, com la pasta fresca o el rissotto. El plat estrella de la carta, però, són els postres artesanals. També podem trobar plats de cuina mediterrània.

Llegir-ne més
Advertising

La Pulcinella

Deixeu-vos d’aeroports i hores de vol. Voleu viatjar (gastronòmicament) a Sicilia? Aneu a la Pulcinella. En Mario, el cuiner sicilià, us farà sentir com si estiguéssiu en una autèntica trattoria. De fet, bona part dels clients més habituals d’aquesta petita pizzeria són italians afincats a Girona. Pizzes fetes al forn de llenya amb productes italians,  postres ‘made in’ Itàlia com el canneloni sicilliani i una focaccia per llepar-se’n els dits. És difícil triar, però no podeu marxar de la Pulcinella sense provar la pizza de burrata i trufa negra o la Etna. I, pels addictes al formatge, el provolone al tartufo. 

Llegir-ne més

La Tagliatella

Una franquicia en un reportatge de les millors pizzeries de Girona? Doncs sí. Perquè a la Tagliatella fan unes de les millors pizzes de la ciutat i, precisament per això, sempre hi ha cua. De dilluns a diumenge. Ingredients de qualitat, massa fina, cruixent i elaborada amb dues varietats de gra. Tot, evidentment, cuinat en un forn ‘made in Itàlia’. De fet, l’objectiu de La Tagliatella és apropar l’experiència de la cuina italiana (principalment la del Nord) a la resta del món. La filosofia? Autenticitat i qualitat, les bases de la cuina italiana. Si hi aneu, demaneu-vos la ‘Melanzana’ o la ‘Valpadana’. A la primera queixalada oblidareu que sou en una franquicia. 

Llegir-ne més

L'ora della Pizza

Voleu viatjar (gastronòmicament) a Nàpols? Aneu a la trattoria L’Ora della pizza. Creieu que en fem un gra massa? El cuiner, en Nunzio Giannetti, originari de la Regione Campania, elabora les pizzes tal i com va veure-ho fer a la seva àvia, la seva mare i al cuiner Demetrio Cittera. Una pizza tradicional, totalment artesana, sense additius i ingredients de qualitat. A més, disposen de dues mides diferents: mitjana i familiar. No podeu marxar sense provar la pizza ‘o sole mio’: ou, espàrrecs, pebrot, olives, tomàquet i, evidentment, la millor mozarella. De llagrimeta.

Llegir-ne més
Advertising

Dolce Vita

Desenganyeu-vos, ja podeu anar provant de coure pasta fresca a casa que difícilment aconseguireu un resultat com el del Dolce Vita. Abandoneu l’intent i dirigiu-vos cap allà. La pasta fresca és la seva especialitat. L’elaboren ells mateixos com les veritables mammes italianes. Preparen espaguetis, ravioli, raviolones, margarita, rigatone, tapiolini… Com a acompanyament podeu escollir entre una diversitat de salses com la carbonara, la putanesca o al gorgonzola. El plat estrella, però, es diu flors de foie amb mantega de trufa, apunteu-ho. Pel que fa a les pizzes, les que tenen més demanda són la de 5 formatges, la 4 estacions i la tartufona, amb sobrassada, formatge de cabra i mel. Pregunteu pels suggeriments del dia.

Llegir-ne més

Comentaris

0 comments