Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Brunyol de xocolata del Divinum
X.FrontonsBrunyol de xocolata del Divinum

Les millors postres de Girona

De les més tradicionals a les més creatives. Guardeu lloc per a aquestes recomanacions de postres gironines!

Escrit per
Albert Riera
i
Dúnia Riera
Publicitat

Encara que haguem fet un gran tiberi, sempre queda un racó per a les postres! Deixeu-vos de remordiments i tasteu les que us recomanem a continuació!

Pilota de golf del Bo.Tic
  • Restaurants
  • Catalana
  • Baix Empordà

Un dels uniestrellats de les nostres terres. Al Bo.Tic gaudireu en majúscules durant hores del plaer de menjar cuina creativa, des del principi fins al final de qualsevol dels seus menús. Una de les postres que més ens flipen d’aquest restaurant, tant pel que fa al gust com visualment, és la pilota de golf, de xocolata blanca, gerds, festucs i violetes. Encertareu el forat si les demaneu!

Pastís de pastanaga de La Terra
  • Bars i pubs
  • Cafeteries
  • Centre
  • preu 1 de 4

Estem enganxats al pastís de pastanaga de la Terra, ho confessem! El preparen a Casa Moner amb una recepta que porta fruita seca i espècies que en realcen el sabor. La cobertura és de formatge fresc i té un toc àcid que fa pujar l’adrenalina. El podeu tastar també al Cafè Royal i al Cafè del Parc o bé el podeu comprar (fins i tot sencer!!) a les fleques-pastisseria de Casa Moner.

Publicitat
Conguito del Nu
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Centre

Una versió XL de les famoses xocolatines amb cacauet a l’interior que tothom ha tastat alguna vegada. Tanqueu els ulls mentre el tasteu i els sabors us transportaran a la infantesa!

Tiramisú de la Cocolino
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Pizza
  • Nord
  • preu 1 de 4

Les seves pizzes són de les més famoses de la ciutat. De fet, va ser un dels primers locals a fer-ne. El que potser no se sap tant és que tenen un dels millors tiramisús de Girona, elaborat amb cacau amargant! Faríeu bé de “deixar un forat”, després de la pizza, per tastar-lo!

Publicitat
  • Restaurants
  • Cuina creativa

Segurament heu sentit a parlar del famós carro de formatges del Divinum però la veritat és que el seu brunyol de xocolata li fa la competència directa. Feu-nos cas: poseu-vos-el a la boca i deixeu-hi explotar la xocolata calenta de l’interior. Només podem dir una cosa: uaaaaa!

Gelat de mascarpone amb escuma de gerds de l’Horta de Bellcaire
  • 5 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Baix Empordà
  • preu 2 de 4

L’Horta és un dels restaurants de cuina tradicional amb toc creatiu que cal tenir en compte a l’Empordà, també quant a postres. Tasteu-hi aquest gelat de mascarpone amb escuma de gerds que tenen a la carta. Evidentment, el gelat és casolà, i l’escuma és a base de polpa de gerds, pectina de poma i sucre, tot muntat en un sifó d’escumes a l’estil Ferran Adrià.

Publicitat
Pastís de pastanaga del B-12
  • Restaurants
  • vegana
  • Centre

El pastís de pastanaga del B-12 és tan bo que fins i tot va generar rebombori quan l’estiu del 2016 els propietaris d’aquest conegut restaurant vegà de Girona van decidir retirar-lo de la carta per renovar l’oferta de postres. La clientela va protestar i, al cap de pocs mesos, per petició popular es van veure d’alguna manera “obligats” a tornar-lo a oferir. A diferència del clàssic pastís de pastanaga a l’estil ianqui -en format pa de pessic i amb molt de sucre glacé-, el del B-12 és molt menys embafador de gust i més dens de textura.

Parrufet del Parrufu
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • preu 2 de 4

Si sou d’Hostalric o de la zona és molt probable que ja el coneixeu. El “Parrufet” són les postres clàssiques a demanar si aneu a menjar al Parrufu. Es tracta d’unes enormes lioneses artesanes fetes al forn-pastisseria Castanyer i Serra del poble, acompanyades d’unes boles de gelat artesà de vainilla, nata muntada i xocolata desfeta pel cim. Una bomba, però un autèntic plaer. El tenen a la carta des dels inicis. Com a curiositat, el primer “Parrufet” portava quatre lioneses i eren tant grans que, per petició popular, al cap d’uns anys també es va començar a servir el mig “Parrufet” i, més tard, el quart de “Parrufet”.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat