Per arrencar a córrer

5 rutes per iniciar-vos al 'running' per Barcelona

0

Comentaris

comments.add +


Coneixes gent que surt a rodar i ho recomana, cada vegada hi ha més guies i llibres d'atletes que canten les virtuts de córrer i les curses populars guanyen adeptes. L'esport de moda és tan senzill de practicar com el propi gest de cordar-se les vambes, o això sembla. Si la cursa de la Mercè us enganxa freds però teniu ganes d'iniciar-vos al running, us proposem cinc rutes per a principiants.

Clàssic de clàssics, la Ciutadella
El campió del món de duatló, Roger Roca, ens aconsella un lloc pla per començar i alternar sèries caminades i sèries trotades. Busquem un indret verd -per no respirar massa diòxid de carboni- i cèntric i ens ve al cap el parc de la Ciutadella. Es tracta d'un circuit senzill, de poc més de dos quilòmetres, amb inici i final a l'entrada del passeig Picasso (no voreja el llac ni passa per davant del Parlament, però si us quedeu amb ganes de més quilòmetres podeu ampliar la ruta al vostre gust). Les fites verdes marquen un camí que és ple d'obstacles animats, si un es disposa a recorre'l un diumenge al migdia.

Montjuïc a peu pla
Memoritzem els circuits esportius de la ciutat que trobem a Internet i  com a segon repte ens proposem completar el circuit senzill de Montjuïc (s'hi pot accedir amb el telefèric o bé caminant, una bona manera d'escalfar abans de començar la marxa). La ruta fa 1,3 quilòmetres i transcorre a tocar del fossar del castell. Podem repetir-la diverses vegades o, per no avorrir-nos, provar sort amb l'itinerari llarg, que fa la volta al perímetre del castell i el museu, passant per la façana marítima i la parada del funicular. En total són 1.992 metres.   

Córrer pel 22@
Llegim el llibre 'Barcelona corre. Rutes per viure la ciutat amb bon ritme', una guia amb 23 rutes i consells pràctics per a corredors. Per proximitat escollim la número 5 (batejada com El Fòrum dels corredors pels autors Pere Bosch i Núria Blanco). La proposta equival als 2.600 metres de l'avinguda Diagonal, entre els carrers Badajoz i Josep Pla; s'han  d'esquivar bancs i bicicletes i segurament coincidirem amb altres runners que aposten per aquest terreny pla, asfaltat i còmode (obvieu el flat).  

Per als que treballen fins tard
Triem una altra escapada de les que suggereix el llibre i ens decantem per la noctuna, formada pels 5.200 metres que separen la carretera de Collblanc del metro de Joanic? Passarem per la Travessera de les Corts, la plaça Francesc Macià i finalitzarem la ruta a Gràcia, sempre transitant per carrers il·luminats i amb moltes fonts a l'abast.   

La carretera de les Aigües
El cap de setmana és quan es disposa de temps per fer l'excursió al passeig de les Aigües (la carretera de tota la vida), un destí amb vistes que comparteixen els fondistes més experts i els que s'hi inicien. Es pot començar o acabar al pla dels Maduixers o a la plaça Mireia (a Esplugues de Llobregat). Quan completeu el circuit sencer, que en total s'allarga 18 quilòmetres, considereu-vos preparats per córrer la Cursa de la Mercè (10 quilòmetres).    

Roca apunta que córrer en grup és el més recomanable d'entrada (també remarca que és convenient realitzar una prova d'esforç, abans d'iniciar l'exercici). Si us costa alternar respiració i gambades i a l'hora d'estirar els músculs us falten eines, sempre podeu afegiu-vos als grups que organitzen botigues d'atletisme com RunnersWorld i Bikila i alguns gimnasos. "Es tracta d'anar amb algú que et pugui orientar", afegeix Roca. Si us convenç la idea de circular com un estol d'atletes, haureu de deixar l'iPod a casa.


Els usuaris diuen

3 comments
Josep
Josep

Que sano debe ser correr por diagonal con la polución de los coches.. uuummmm… me encanta!!!

Xavi
Xavi

Diagonal fins Rambla del Poblenou i baixar la rambla fins el Passeig Marítim. I ara sí, platgeta fins a l'Hotel Vela. Són al voltant més de 10 kms, però si portes al Ipod la BSO de Rocky o de Carros de Foc es fa super amè.

Krupicka
Krupicka

Us oblideu una de les millors. La del Fòrum fins a l'Hotel Vela recorrent el passeig de la Barceloneta amb el mar al costat. El vent a vegades és un afegit, però l'aire està net.

Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques