Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Casals d'estiu artístics a Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Dibuix Violeta

Casals d'estiu artístics a Barcelona

Hem buscat els casals d'estiu que, a banda d'entretenir, puguin despertar la musa que hi ha dins de cada nen

Per Maria Junyent
Advertising

Una opció clàssica a l'hora de buscar un casal d'estiu pels més petits és la d'un casal esportiu o de muntanya. Però, i si el què volem és potenciar el vessant artístic dels nostres fills? No tot és esport i gimcanes: els més petits també poden gaudir de l'estiu alhora que desperten l'artista que porten a dins. Música, arquitectura, tecnologia, arts plàstiques, circ, teatre o ball, hi ha casals per a tots els gustos! I a banda de casals, també tenim una pila d'idees per anar de colònies

Fab/Punt Multimèdia
© JMBLANES

FAB Casal

Llocs d'interès Sants - Montjuïc

El FAB Casal és un casal d’estiu que forma part del programa de formació anual del FAB Punt Multimèdia; un espai de fabricació, creació i formació que està equipat amb diferents màquines de prototipatge i fabricació digital.

L'objectiu del FAB Casal –orientat a nens i nenes d'entre 11 i 14 anys– és treballar durant una setmana i de manera intensiva algunes de les eines i tecnologies que tracten al llarg de tot l’any, desde la impressió 3D, a la robòtica i a la programació en bloc, entre d’altres.

Aquest projecte està enfocat a la creació conjunta d’un circuit per drons. Durant la setmana, diferents equips desenvoluparan, crearan i muntaran les estructures que formaran part del recorregut del circuit, treballant amb conceptes de modelatge i impressió 3D, tall làser, programació bàsica i circuits electrònics bàsics.

Inscripcions presencials al centre. El FAB Casal es fa entre el 2 i el 5 de juliol, de 10 a 14 h. De 17 a 21.30 h, el centre continua obert per a qui vulgui seguir treballant en el projecte. 

Tallers infantils
© El Bombeto

Casals d'estiu creatius del Museu del Disseny

Museus i institucions El Parc i la Llacuna del Poblenou

El Museu del Disseny i Tantàgora – un espai de creació, producció, difusió i innovació de les formes de promoure la literatura– proposen quatre setmanes creatives al voltant de la literatura, la moda, la il·lustració, l'arquitectura i el disseny, entre altres arts. Cada setmana, un artista reconegut acompanyarà en el descobriment d'aquestes disciplines. 

Per una banda, hi ha els Casals Xup-Xup, dirigit a nens i nenes de 7 a 12 anys, en el qual cada setmana un creador coordina les activitats. L'il·lustrador Pere Ginard i la pedagoga Roser Ros emprendran amb els participants del taller un viatge literari que acabarà amb la realització d'un llibre-objecte (del 2 al 6 de juliol), el dissenyador de moda Josep Abril condueix un taller sobre creació de vestits que acabarà amb una desfilada (del 9 al 13 de juliol), i el col·lectiu d'arquitectes i educadors El globus vermell s'encarrega d'un taller d'exploració del museu i el seu entorn i a través del dibuix, l’escriptura i el collage en què cada participant treballarà al seva mirada creativa (del 16 al 20 de juliol i del 3 al 7 de setembre). 

Per als més grans, de 13 a 17 anys, han preparat el Casal ZIP; en què cada setmana comptarà amb la presència d'un artista que proposarà als participants un treball basat en el còmic o en la creació audiovisual per conèixer-ne les claus així com la manera d’abordar-ne la creació.

Advertising

DadàBarcelona: L'art de construïr

Què fer Espais per a celebracions El Poblenou

DadàBarcelona és una opció de lleure per als més petits, que confia en l'art com a eina de transformació social, i en la llibertat com a manera de fer. 'L'art de construir', el casal que proposen per aquest estiu i que va dirigit a nens i nenes de 5 a 11 anys, combina tallers d'art, arquitectura, dansa, literatura, música i disseny. 

DadàBarcelona treballa, en aquesta ocasió, amb la col·laboració de Marc Morro, de la ONG Foundawtion, ha treballat per construir mobles per escoles del Senegal. 

El casal es fa del 2 al 13 de juliol. 

Sónar Calling

Sónar Campus 2018

Bones notícies: el Sónar i la Fundació Pere Tarrés s'han al·liat per fer néixer junts el primer campus d'estiu d'innovació tecnològica i artística per a joves de 14 a 17 anys. Els participants viuran dues setmanes intensives on descobriran noves professions de futur, construiran entorns interactius i experimentaran amb la tecnologia aplicada a la música electrònica i les arts visuals. Una oportunitat on els professionals de l’art i la música avançada que han passat  pel Sónar acompanyaran als i les joves en el seu procés d’aprenentatge, mitjançant xerrades motivacionals i workshops.

El casal s'estructura en dues setmanes amb programació independent –del 2 al 6 de juliol i del 9 al 13– i no cal tenir cap coneixement previ específic per participar-hi. 

Més informació al 93 430 16 06 i a acciodigital@peretarres.org.

Advertising

La Colombina

Nens Barcelona

La Colombina és una escola de teatre, circ i manualitats. Al casal que preparen per a l'estiu –pensat per a nens i nenes de 3 a 6 anys i de 7 a 12– hi faran trapezi, teles, malabars, acrobàcies, salts i tombarelles. A més també programen esports aquàtics i muntaran excursions dos cops per setmana. Prepareu-vos per fer teatre però també kayak, body, per lliscar per tobogans aqüàtics i, fins i tot, patinar sobre gel. 

Del 27 de juny al 3 d'agost i del 27 d'agost al 3 de setembre. 

Més informació a mar.bassany@ciapasserell.es i al 620 95 80 41.

Casal d'estiu del MUHBA

Casal del MUHBA: Llegim la ciutat

El casal d’estiu 'Llegim la ciutat' –del 25 de juny al 6 de juliol– té l’objectiu d’educar la mirada i donar eines perquè els nens i nenes (de 8 a 12 anys) siguin capaços de llegir la ciutat amb la mirada ingènua del foraster, amb l’interès i la curiositat de qui la trepitja per primera vegada. Les activitats proposades pretenen explorar l’art d’itinerar la ciutat tot apropant-se a la història i el patrimoni de Barcelona. Durant una quinzena, nens i nenes de diferents procedències conviuran amb un únic objectiu: la lectura i l’apropiació de l’espai urbà per esdevenir ciutadans amb capacitat d’anàlisi i presa de decisions.

Més informació al MUHBA i al 93 551 17 68.

Advertising
Vernita
©Maria Dias

Casalet d'estiu de Vernita Studio&Shop

Botigues El Poblenou

Vernita, el taller, estudi i botiga especialitzada en roba i complements originals per a nens i nenes, celebra també aquest estiu el seu casal de costura creativa, del 25 de juny al 10 d'agost i del 27 d'agost al 7 de setembre. Els participants -recomanat de 6 a 16 anys– practicaran la costura i estampació, entre altres tècniques artesanals, mentre es diverteixen. 

Més informació al 625 09 23 41.

 

També t'agradarà

Advertising
Advertising
Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising