Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les millors exposicions del Barcelona Gallery Weekend 2020

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Pedros Torres a Chiquita Room
Foto: Chiquita Room

Les millors exposicions del Barcelona Gallery Weekend 2020

Del 17 al 20 de setembre, una trentena d'exposicions obren la temporada artística a les galeries de la ciutat

Per Eugènia Sendra
Advertising

Sisena edició del Barcelona Gallery Weekend, la iniciativa d'Art Barcelona i el Gremi de Galeries d'Art de Catalunya que funciona com a tret de sortida del curs artístic a la ciutat. Enguany les galeries es reivindiquen com a espais segurs i necessaris per a la salut de l'escena cultural, tan tocada per la crisi sanitària. Hi participen 28 espais, que presentaran l'obra de 60 artistes, i hi haurà alguna activitat paral·lela però en el marc de cada galeria per tal de mantenir les mesures de control sanitari (enguany cau el programa Composicions). Del 17 al 20 de setembre també es faran visites virtuals a les mostres, que podeu seguir a través de les xarxes de la plataforma. I si us falta temps per veure-ho tot, no patiu que les exposicions s'allargaran encara uns dies; aquí us en proposem vuit.

 

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de la tardor

'Getting very close to my masculinity', de Margaret Harrison
Foto: ADN Galeria

Ella, l’ull, el dit, la mà

Què comparteixen les obres de Margaret Harrisson, María María Acha-Kutscher i Núria Güell? Tot i ser artistes de nacionalitats i generacions diferents, les seves pràctiques feministes combaten la narrativa hegemònica i denuncien la violència contra les dones. L'art com a eina de transformació social, l'art com a activisme.

ADN Galeria. De dj. a ds., de 10 a 20 h. Dg., de 10 a 15 h 

Escrits per a la pell vident
Foto: Bombon Projects

Escrits per a la pell vident

Anna Dot presenta la segona exposició a Bombón; creadora d'una obra subtil que juga amb la lectura i l'escriptura, aquí proposa una reflexió sobre la percepció, sobre com el disseny d'una exposició pot influir en la manera de percebre-la amb uns sentits (o amb uns altres) i relació amb els objectes, materials i formes que interpel·len més la pell que els ulls. Dot assaja respostes a 'Escrits per a la pell vident'. 

Bombon Projects. De dj. a ds., de 10 a 20 h. Dg., de 10 a 15 h

Advertising
From the past (Score -h), de Pedro Torres
Foto: Andrea Fernández-Vegal Avilés

Time Bends as We Come Closer

La galeria de Sant Antoni s'estrena al Barcelona Gallery Weekend de la mà de Pedro Torres i el seu projecte sobre la gravetat i com aquesta es fa present en la curvatura espai temps –una deformació provocada per la massa, segons la teoria de la relativitat–. La relació dels cossos i l'entorn i allò que ens modela són els temes que Torres explora a través de peces de so, neó, text, vídeo i instal·lació.

Chiquita Room. De dj. a ds., de 10 a 20 h. Dg., de 10 a 15 h

Artèria il·lustrada, de Jordi Marcet i Rosa Vila-Abadal
Foto: Jordi Marcet i Rosa Vila-Abadal

L'art del buit: ceramistes contemporanis

La mostra col·lectiva fa un repàs per artistes de la ceràmica, de Llorens Artigas a Caterina Roma, i la relació de la disciplina amb el buit, "company silenciós de la ceràmica". Les diferents generacions exploren amb diferents materials i comparteixen la curiositat pels recipients, els contenidors, on la forma de buit torna a fer-se present. 

Artur Ramon Art. De dj. a ds., de 10 a 20 h. Dg., de 10 a 15 h 

Advertising
'Però no tinc temps per a aquesta merda ara mateix...', de Guillermo Ros i Paco Chanivet
Foto: Espai Tactel Toormix

Però no tinc temps per a aquesta merda ara mateix (...)

La primera col·laboració de Paco Chanivet i Guillermo Ros per a la galeria Espai Tactel Toormix té un títol llarg i provocador: 'Però no tinc temps per a aquesta merda ara mateix, com si m'importessin els concursos de pixades...'. Reflexionen sobre l'escena artística i les peces que la conformen, tot amb la post-ironia que caracteritza els dos artistes, que també comparteixen el gust pels videojocs, els jocs de rol, la ciència ficció, el terror còsmic i el col·lapse, entre d'altres. 

Espai Tactel Toormix. De dj. a ds., de 10 a 20 h. Dg., de 10 a 15 h. 

El museu imaginari
Foto: ProjecteSD

El museu imaginari

Recuperant el títol de l'assaig d'André Malraux, la mostra col·lectiva connecta l'obra de diferents artistes de forma lliure i inspiradora; amb Patricia Dauder, Hans-Peter Feldmann, Dora García, Ana Jotta, Jochen Lempert, Marc Nagtzaam, Peter Piller i Xavier Ribas, representats per ProjecteSD, i els convidats Daan van Golden i Isidoro Valcárcel Medina. Una invitació a cercar relacions, o a sumar els imaginaris d'aquests artistes al vostre museu particular. 

ProjecteSD. De dj. a ds., de 10 a 20 h. Dg., de 10 a 15 h

Advertising
'Le Hasard Jamais', de Mar Arza
Foto: Mar Arza

Le Hazard Jamais

Mar Arza torna a jugar amb les paraules del poema i l'atzar; parteix de versos de Mallarmé i aprofitant el tomb brusc de les fulles soltes del poema, crea una nova lectura per a un relat en el qual els materials, les marques d'aigua i la fragilitat són protagonistes.

RocioSantaCruz Art. De dj. a ds., de 10 a 20 h. Dg., de 10 a 15 h

'Esmorteir l'esmorteït', d'Eulàlia Rovira
Foto: ProjecteSD

Esmorteir l'esmorteït

Eulàlia Rovira estudia en la seva pràctica artística les estructures i rectitud culturals, i com aquestes influeixen en els cossos i el llenguatge. A etHall observa com s'endreça el món inestable. Per què és més poderosa la mirada cenital, i per què tenir els peus a terra és sinònim d'estabilitat? Rovira traspassa la línia de terra, revelant-nos tot allò que explica el subsòl.

etHall. De dg. a ds., de 10 a 20 h. Dg., de 10 a 15 h

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising