Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Exposicions i activitats imprescindibles per a la Nit dels Museus 2019

Exposicions i activitats imprescindibles per a la Nit dels Museus 2019

Dissabte 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus, i les institucions obren fins la matinada per celebrar-ho amb diferents activitats

'Miralls, dins i fora de la realitat'
Foto: Cosmocaixa
Per Eugènia Sendra |
Advertising

El 18 de maig coincideixen el Dia i la Nit dels Museus! Per celebrar-ho els espais museístics fan portes obertes des del matí i fins a la matinada, i s'omplen d'activitats per a tots els públics. Enguany la proposta de la Nit dels Museus coincideix amb la diada establerta per l'ICOM que en la seva 41a edició reivindica "els museus com a centres culturals: el futur de la tradició". I per fer-ho encara més rodó, a les prop de 15 hores de centres culturals i expositius oberts gratis s'hi suma la lluna plena.

Podeu fer ruta per barris (Montjuïc, l'Hospitalet i el centre de la ciutat) o bé triar els centres segons les activitats que hi programin, però sense oblidar que és nit d'aglomeracions i cues a la majoria d'institucions. Aquesta és la nostra selecció per gaudir dels museus a la llum de la lluna.

No t'ho perdis: les millors exposicions de la cartellera.

Museus i institucions

CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

icon-location-pin El Raval

Què és? Al CCCB hi ha dues exposicions que parlen d'actualitat i de futur: d'una banda, la col·lecció de fotografies premiades al World Press Photo, una mirada sempre intensa i reflexiva (visites gratuïtes a partir de les 10 h). De l'altra, una exposició que ens descobreix nous horitzons de la mà de la física quàntica, revisitada per científics, artistes i divulgadors (portes obertes a partir de les 11h).

Per què hi heu d'anar? A més de les dues mostres s'hi fa el Poetry Slam, paraula i poesia en directe i interpretada de 21 a 23 h.

'Miralls, dins i fora de la realitat'
Foto: Cosmocaixa
Museus i institucions, Ciència i tecnologia

CosmoCaixa

icon-location-pin Sant Gervasi - La Bonanova

Què és? A més de l'exposició dedicada a la Lluna i també a Tintín, que es va avançar 17 anys a l'arribada de Neil Armstrong al satèl·lit, xalareu amb la mostra sobre miralls, una proposta per ficar-vos dins d'aquest objecte regit per lleis físiques i matemàtiques i entendre'l en clau empírica.

Per què hi heu d'anar? L'altre dels reclams per pujar al Cosmocaixa la nit dels Museus és la Lluna plena: s'ofereix una activitat dedicada a les fases de la Lluna (19, 20 i 21 h) i també podreu participar en una observació astronòmica, per mirar el cel amb prismàtics i telescopis quan es pongui el sol (de 20 a 1 h).

 

Advertising
Christian Marclay. Composicions
Foto: Miquel Coll
Art

Christian Marclay. Composicions

icon-location-pin Macba. Museu d'Art Contemporani de Barcelona, El Raval
icon-calendar

Què és? Aprofiteu per visitar la presentació de la permanent del MACBA, avui s'hi ofereixen visites guiades; i tampoc deixeu de veure l'exposició gràfica i sonora de Christian Marclay. El museu obre portes a les 10 h i fins a la 1h de la matinada.

Per què hi heu d'anar? EL MACBA convidat Marclay a interpretar alguna de les seves composicions, i ho farà amb l'artista vocal Shelley Hirsch. Sonaran 'Zoom Zoom' (19 h), una peça en procés des de 2007, i 'Manga Scroll' (21.30 h).

Time Out diu
Hospital de Sant Pau
© Olivia Rutherford / Time Out
Llocs d'interès

Recinte modernista de Sant Pau

icon-location-pin Eixample

Què és? L'hospital, obra de Domènech i Montaner, és Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, i està format per 20 pavellons amb adorns colorits bizantins, gòtics i moriscs que caracteritzen l'estil de l'arquitecte, i està enmig d'uns jardins que ocupen nou illes de la part nord-est de l'Eixample.

Per què hi heu d'anar? Per l'oferta musical que que animarà la vetllada: a les 19.30 h és el torn de Cafè Soul, amb temes propis i versions influenciats per la música negra. Els seguiran (21.30 h) Wax & Boogie, reconeguts pel seu blues, rhythm-and-blues i bugui-bugui. Tancaran la nit Aires de Rumba (22.3 h), reinterpretant temes de Peret, El Pescaílla i els Gipsy Kings.

Advertising
Museus i institucions

Museu Picasso

icon-location-pin Ciutat Vella

Què és? El Museu Picasso, un espai on descobrir els anys de formació del pintor malagueny, celebra els 100 anys del primer regal que l'artista va fer a la ciutat, el quadre de l'Arlequí.

Per què hi heu d'anar? Amb motiu d'aquesta efemèride s'ha creat l'espectacle 'L'arlequí ens visita', en què la figura surt del quadre i ho celebra amb altres personatges de la Commedia dell'arte (es faran passis a les 12, 13.30 i 22 h; es poden reservar entrades al web del museu a partir del 13 de maig).

Advertising