Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Jo Faig el Carrer (Joan Colom)
©Joan ColomJo Faig el Carrer

Fotografia a Barcelona: guia completa per a aficionats

Jornades, tallers, exposicions i botigues de fotografia a la ciutat

Publicitat

Barcelona i la fotografia van de la mà. En aquesta guia, els aficionats hi trobareu les principals activitats, tallers, exposicions i jornades sobre fotografia que es fan a la ciutat, com per exemple Objectiu Bcn, que es fa a 12 centres cívics de Barcelona i que oferirà lliçons magistrals a càrrec de fotògrafs de l'Agencia Magnum Abbas (2 d'abril), Cristina García Rodero (29 i 30 de maig) i Davd Airob i Joan Guerrero (19 de junio). A més, si voleu renovar la vostra càmera o donar-li una oportunitat a la Polaroid, també us recomanem les principals botigues de fotografia de Barcelona. 

Exposicions de fotografia

 • Art
 • Digital i interactiu

Foto Colectania presenta una exposició col·lectiva amb més de 20 artistes per parlar del control bidireccional que recau sobre el rostre de les persones: aquell que cada un exerceix sobre la forma com desitja que es percebi la seva cara, i, per altra banda, el que exerceixen les forces de poder sobre la nostra identitat, cànons i normes. 

Un plantejament crític i provocatiu sobre les conseqüències socials, polítiques i culturals derivades d'aquest control en una exposició comissariada per Urs Stahel i amb diferents aproximacions al tema: des de l'obra de Diane Arbus, Thomas Ruf i Richard Hamilton, a les noves pràctiques creatives de Trevor Paglen, Broomberg & Chanarin i Shu Lea Cheang, i, fins i tot, propostes extretes directament de les xarxes socials d'usuaris anònims. 

'Face Control' s'inaugura el 3 de desembre, i es podrà visitar fins al 22 de març de 2022 amb un preu d'entrada de 3 €, disponible a la taquilla de la fundació o amb reserva prèvia a la pàgina web

 • Museus i institucions
 • Història
 • Sants - Montjuïc

Quan va esclatar la Guerra Civil Espanyola, les esglésies cremaven i no només estaven en joc les vides de persones: l’art també corria el risc de ser destruït. Aquesta exposició del MNAC narra el viatge d’obres d’art de tota mena (des del romànic fins a Picasso) que es va dur a terme per salvar l’art català de la destrucció de la guerra. Les obres van ser amagades, classificades, ordenades, restaurades i desplaçades a llocs segurs per assegurar que sobreviurien. 

A l’exposició ‘Museu en perill! Salvaguarda i endreça de l’art català durant la guerra civil’ s’hi poden veure algunes de les peces que van viatjar per tot Catalunya fins a arribar a França, i que van sobreviure gràcies a la implicació de personatges com Joaquim Folch i Torres, una figura imprescindible per a comprendre tot el sistema museístic i patrimonial català, que després va ser depurat pel Feixisme. 

Botigues de fotografia

Casanova Foto
©Casanova

Casanova Foto

Especialitzats en fotografia des de 1972, Casanova Foto és una de les botigues de referència per a tots els amants de la disciplina, tant aficionats com professionals. Val la pena donar-li una ullada a la interessant oferta de productes de segona mà així com visitar la botiga de 600 metres quadrats, amb espais per a tallers i cursets.

Còpia
©Còpia

Còpia

Més de 25 anys d'experiència els avalen, i estan especialitzats en fotografia química en blanc i negre i impressió digital. Aquí copien i imprimeixen treballs professionals per a exposicions. A través de la seva web podeu enviar les fotografies per imprimir-les, escollint tant el tipus de paper com l'acabat.

Publicitat
 • Botigues

Us agrada la fotografia i teniu ganes d’experimentar? Podeu llogar una càmera Lomo a la Lomography Store, situada al Born. Aquestes càmeres, populars a la dècada dels noranta, estan visquent una segona joventut. Són la última moda i en aquesta galeria en podeu llogar una durant tot un dia. Només heu de reservar cita per Internet i fer-vos amb un carret de pel·lícula. Qui primer la reserva, primer se l’emporta. El preu? Gratis!

Impossible Barcelona
 • Botigues
 • Art, artesanies i aficions
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Impossible Project ha recollit els testimonis dels antics treballadors de Polaroid i, des de la mateixa fàbrica austríaca, segueix produint cartutxos de pel·lícula compatibles. A més, a partir de 60 euros, hi podeu comprar la vostra Polaroid.

Publicitat
 • Botigues
 • Gràcia

Si us agrada immortalitzar instants i la fotografia té un lloc a les parets de casa vostra, prescindiu dels marcs convencionals i opteu per aquest acabat original.

 • Art
 • Eixample

És, gairebé per unanimitat, una de les millors botigues dedicada a la fotografia de la ciutat. Disposen d'una àmplia selecció d'obres d'artistes nacionals i internacionals, d'un catàlg de prop de 10.000 títols, així com d'un bon fons fotogràfic. Des de 1997, l'espai també compta amb una galeria per donar a conèixer fotògrafs del país i altres grans noms de la disciplina.

Publicitat
La Parada
 • Botigues
 • Gràcia

En aquesta parada no trobareu espàrrecs ni bacallà sinó paisatges portàtils i arquitectures de paper. Xènia Bagué i Raquel Villa fan promoció, difusió i pedagogia de la fotografia en aquesta botiga del Mercat de l’Abaceria, la mostra que no calen quatre parets perquè un espai sigui encantador. Els dijous convoquen fotògrafs professionals que parlen de la seva obra i dissabte programen l’Speaking Corner, on la gent pot donar a conèixer els seus projectes. És genial assortir-se d’aliments i cultura en una sola visita al mercat, oi?

4photos
©Maria Dias

4photos

A l'altell de la botiga 4photos, al Born, s'exhibeixen càmeres de col·leccionista: una Lubital, ideal per als estudiants dels 80; un parell de Rolleis, autèntics tresors; inclús una Nikon compacta. En un pla mig, estan les imatges d'una Barcelona en blanc i negre.

També t'agradarà

Galeries: art gratis
 • Museus i institucions

ADN Joan Gaspar Trama Marlborough Joan Prats Galeria 3 Punts Toni Tàpies H2o Niu Espai Artístic Local polivalent on hi ha de tot: exposicions, activitats musicals, audiovisuals i tallers. És també una ràdio online i una agència d'artistes. Concerts i sessions de DJ de dijous a diumenge. –M.F Nogueras Blanchard

Art a l'aire lliure a Barcelona
 • Art

Algunes de les millors obres d'art de la ciutat es troben en plena ciutat El més vist 10 edificis d'arquitectura singular Els edificis que han marcat tendència entre els arquitectes de tot el món Barcelona és un aparador arquitectònic inacabable. Tota la ciutat, des de la cantonada més insignificant, dibuixa un mapa de 2.000 anys de problemes i solucions. La història de Barcelona es llegeix a cada rajola: des del modernisme de la burgesia opulent fins al barraquisme del Carmel, dels nínxols on s'adotzenava la classe treballadora fins a les grans infraestructures faraòniques. Perquè, contra la voracitat del totxo pel totxo i la tendència, tan catalana, de tapar els problemes amb formigó, a Barcelona sempre hi ha hagut moviments a contracorrent, com el GATCPAC, arquitectes preocupats per obrir horitzons, per repensar la ciutat i reformar-la des d'un urbanisme integrador. Hem volgut fixar-nos en petits edificis on s'hi han fet grans revolucions. I per fer-ho, hem parlat amb arquitectes joves (Carles Enrich, David Bravo i el col·lectiu MAIO) que han seleccionat deu intervencions intel·ligents que han fet de la ciutat un lloc millor. No són els edificis més famosos, ni els més sorprenents, ni estan signats per cap estrella de rock. Hi ha exemples de reutilització d'espais, d'adequació i nous usos a fàbriques centenàries. El reciclatge i la conservació de la memòria arquitectònica és tendència arreu del món, però això de preservar aquí ha provocat al·lèrgia molts anys. També desta

Publicitat
 • Art
 • Galeries

Amants de la pintura, la fotografia, l'escultura i de l'art en general: aquí teniu una tria de les millors exposicions que podeu trobar actualment als museus i galeries de Barcelona. Les exposicions més populars Dones il·lustradores De Lola Anglada fins a Mercè Llimona, passant per Lluïsa Jover, Violeta Denou i Marta Balaguer, entre d'altres. Dotze són les dones protagonistes d'aquesta exposició que dóna visibilitat a la tasca de les il·lustradores que al llarg del segle XX han tingut un paper proptagonista en el desenvolupament cultural, creadores que han participat de manera activa en la propagació del patrimoni artístic català. Hi descobrireu les seves trajectòries vitals i algunes de les criatures a les quals han donat vida en els darrers 100 anys. Colita. Perquè sí! Colita és un dels noms més destacats de la fotografia catalana contemporània. Va aprendre l'ofici al costat de Xavier Miserachs, va retratar els professionals, artistes i intel·letuals de la 'Gauche Divine' i també ha col·laborat amb les principals capçaleres del país, revistes com Interviu, Fotogramas i Destino, entre d'altres. L’exposició «Colita. Perquè sí!», comissariada per Laura Terré, presenta un ampli recorregut per la seva trajectòria gràfica i també apropa al seu univers personal, invocant la seva mirada carregada d’intenció i humor. Jo faig el carrer. Joan Colom, fotografies 1957-2010 “Jo faig el carrer. Amb les meves fotografies jo busco ser una espècie de notari d’una època”. Amb aquesta decla

Temporada de fotografia
 • Art
 • Fotografia

La ciutat viu un boom d'exposicions fotogràfiques. Us recomanem les millors Exposicions recomanades Colita. Perquè sí! Colita és un dels noms més destacats de la fotografia catalana contemporània. Va aprendre l'ofici al costat de Xavier Miserachs, va retratar els professionals, artistes i intel·letuals de la 'Gauche Divine' i també ha col·laborat amb les principals capçaleres del país, revistes com Interviu, Fotogramas i Destino, entre d'altres. L’exposició «Colita. Perquè sí!», comissariada per Laura Terré, presenta un ampli recorregut per la seva trajectòria gràfica i també apropa al seu univers personal, invocant la seva mirada carregada d’intenció i humor. Jo faig el carrer. Joan Colom, fotografies 1957-2010 “Jo faig el carrer. Amb les meves fotografies jo busco ser una espècie de notari d’una època”. Amb aquesta declaració, el nonagenari Joan Colom (Barcelona, 1921) defineix una afició intermitent per la qual passarà a la història de la creativitat catalana: el reportatge fotogràfic.El 2012 va donar el seu arxiu al MNAC, i ara aquest museu que conserva mil anys del nostre patrimoni artístic, després de processar i estudiar més de mil ítems, ens lliura una gran exposició retrospectiva que dóna a conèixer per primer cop la totalitat de la seva obra, amb nombroses imatges inèdites i interpretacions històriques i contextuals de la seva feina. The Bikeriders i Uptown: Danny Lyon Després d'exhibir l'emblemàtica sèrie 'Conversations with the Dead', la Fundació F

Recomanat
  També t'agradarà
   Publicitat