Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Contra els enemics de la platja per a gossos
Notícies / Ciutat

Contra els enemics de la platja per a gossos

Gos a la platja

L’ésser humà és un animal injust, egoista, torracollons. Potser per culpa de tanta mala folla impregnada a la genètica, sempre s’ha sentit tan atret per la lleialtat canina: el gos representa un model de fidelitat, devoció i puresa que l’home, vil com ell sol, mai assolirà.

L’enèsima decepció que m’he endut amb la meva espècie té a veure amb la platja per a gossos que fa poc va anunciar l’Ajuntament de Barcelona, una minúscula parcel·la a la platja de Llevant de 1.200 metres quadrats, convenientment separada dels banyistes, on la gent podrà banyar-se i jugar a la sorra amb la seva mascota. Doncs una mesura amb tant de sentit comú, tan racional, tan benvinguda i aplaudida, ja ha excitat les glàndules d’indignació del veïns de la franja litoral de Diagonal Mar: no els fa cap gràcia que els hagi tocat acollir l’Apocalipsi del Gos, el tsunami de merda de quisso que ens matarà a tots, LA GRAN INFECCIÓ CÀNIDA!

Els arguments dels veïns són tan ridículs que malgastar un sol minut per escriure’ls fa mal. 'Cunyadisme' al quadrat. La platja i l’aigua s’embrutaran, hi haurà crispació entre banyistes amargats i banyistes amb gos, la platja vallada es convertirà en un pipi-can, vindran els 'crusties', bla, bla, bla. La mena d’opinions intuïtives, populistes i mancades de profunditat que fan que Barcelona encara estigui a anys llum de capitals com París i Berlín pel que fa a la integració dels gossos a la societat.

Sorprèn que els veïns de Diagonal Mar estiguin, de sobte, tan compromesos amb la higiene de la platja. Per què es tornen bojos ara i no abans? Que jo sàpiga, fa anys que els guiris deixen condons usats, burilles de porros, ampolles trencades, vomitades i altres secrecions a la sorra. Es caguen on volen. Pixen a les hamaques. També fa anys que a l’aigua és habitual trobar tifes flotants d’origen humà. Dimoni, si recaptéssim un euro per cada salvaeslip, tampó i compresa usada que el mar torna a la sorra, tindríem més pasta que Neymar.

Curiós, no? De sobte, els mísers 1.200 metres quadrats de platja per a gossos s’han convertit en una terra sagrada, impossible de profanar. Objectivament no hi ha debat possible, però la polèmica encesa pels veïns, que no han concedit ni un vot de confiança a la iniciativa, per a mi té un clar origen: estem acostumats a ser els putos amos de tot. La platja ens pertany, i quatre hippies i els seus gossos plens de puces no ens trauran el que és nostre. Afortunadament el món no funciona així, senyors. Afortunadament, hi haurà platja per molt que plorin vostès. De fet, seria molt millor que dediquessin tantes energies a reivindicacions més serioses, gaudeixin del 4 kilòmetres de platja restants que té la ciutat i acceptin aquest humil consell: adoptin un gos. Tindran menys eructes de bilis.

Advertising
Advertising

Comentaris

6 comments
Natloz Z

Que una gent que ha extirpat els òrgans sexuals d'uns animals, els han condemnat a viure en un espai tancat i els han ensinistrat per que es caguin a la via pública en comptes de a casa seva i pretenen tenir una platja exclusiva per a exhibir les seves bèsties seleccionades genèticament titlli a altra gent d'egoista és mesquí.

Fidel B

@Natloz Z Ets la perfecta demostració de la primera frase de l'article. Gràcies per donar un exemple pràctic  :)

Diana L

Com a veïna de Diagonal Mar estic encantada que el meu barri aculli aquest tipus d’iniciatives. A aquells veïns que es queixen de la “possible brutícia” de la platja pels gossos els hi demano que derivin les seves forces cap a altres problemes del barri com son el cobriment de la ronda, la urbanització de gran part del litoral (Zona Fòrum) o el problema d’olors que de vegades tenim a la zona.

Carme G

No podria estar més d´acord amb tot el que dius. Afortunadament Barcelona és una ciutat integradora, moderna, innovadora, europea i amiga dels gossos i espero i desitjo que continui així. Creiem firmement  que “un país, una civilització es pot jutjar per la forma que tracta als seus animals” i així hem de continuar. Totes aquestes crítiques demostren que no tenen arguments de pes i que l´unic motiu que tenen és la gran inadversió pels gossos. 


Barcelona dona resposta i cabuda a tots els col·lectius (surfistes, petanqueros, nudistes, etc.) i hem de saber respectar i compartir. Si el que volen és prohibir que parlin amb Rajoy, potser ell els ajudarà a trobar raons més conviscents o una estrategia diferent. De moment, aquí i ara, això que diuen no és el model de la nostra societat catalana. 

Sheila R

Completamente de acuerdo Òscar!! Estoy harta de ver mierda humana en todas las playas de Bcn. Hay animales más limpios y educados que algunas personas. Creo que es falta de información. Nuestros miembros peludos también tienen derechos. Están vacunados, desparasitados, prevenidos ante cualquier ataque externo que puedan causarles una enfermedad, etc.

Lo raro es que no se escandalicen en otoño-invierno, playas completamente "limpias"... No caerán que es porque esta libre de humanos y no de perros?? Que es en la única época del año donde ellos, hasta ahora, podían estar.

Las personas somos reponsables de nuestras mascotas. No hay perro sucio, sino compañero humano guarro. Haremos lo posible para que esta prueba salga bien y podamos tener una playa permanente :)