Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El World Press Photo s'avança a la primavera

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

La imatge congelada de l'assassí de l'ambaixador rus a Turquia, capturada pel fotògraf Burhan Ozbilici; la foto de Jonathan Bachman de l'activista Ieshia Evans a la manifestació de Baton Rouge, a Louisiana; i la tortuga Caretta embolicada en una xarxa, nedant al mar de Tenerife, obra de Francis Pérez. Aquestes són algunes de les fotografies que es podran veure a la mostra del World Press Photo 2017, que s'avança del novembre a l'abril. "És un avantatge i una oportunitat parlar de l'actualitat en l'actualitat, i l'exposició ha anat creixent i era necessari ampliar dates", explica Sílvia Omedes, directora de Photographic Social Vision, la fundació que des de fa 13 anys porta al CCCB la reconeguda mostra de fotoperiodisme.

World Press Photo, de Burhan Ozbilici

El ball de dates també condiciona l'altre certamen de la casa: el festival de fotografia documental Docfield es mou a la tardor. "És un moment més obert a la reflexió –diu Omedes–, i això ens permet derivar moltes escoles al festival on s'exhibeixen projectes sencers, més enllà de les fotografies guanyadores".

'Taking a Stand in Baton Rouge', de Jonathan Bachman

Entre els premiats del World Press Photo 2017, destaquen tres fotoperiodistes espanyols: Santi Palacios va retratar dos germans nigerians en un bot de rescat, i la seva fotografia s'ha endut el segon premi de la categoria de Notícies Generals; en l'apartat de Natura, destaca el tercer premi de Jaime Rojo, per una imatge poètica de les papallones monarca volant sobre el gel; i el primer premi de Francis Pérez, amb una impactant imatge de la tortuga presonera d'una xarxa verda.

'Caretta Caretta trapped', de Francis Pérez

Amsterdam, que és on va néixer el certamen l'any 1955, serà la primera ciutat a exhibir les fotografies guanyadores a partir del 20 d'abril. Un dels catorze lots de fotos que itineren per més de 150 capitals del món, s'ensenyarà a Barcelona a partir del 28 d'abril. Però al CCCB també s'exposaran els projectes guanyadors del concurs de Narratives digitals, un certàmen que reconeix els millor treballs virtuals i multimèdia; el treball guanyador és 'The Dig', dels col·lectius The Skin Deep + Murmur, al qual pertany Carla Tramullas, fotògrafa de Time Out Barcelona fins que va marxar a Nova York.

Últimes notícies

    Publicitat