Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Quan el Perú va conquerir Barcelona

María José Gómez
Escrit per
María José Gómez
Publicitat

No passa cada dia –per ser més exactes, no havia passat mai– que cinc restaurants peruans de primer ordre internacional es reuneixin en un mateix espai, no per competir entre ells, sinó perquè els seus sabors es complementin. Això és el que vam poder viure uns 250 afortunats la nit de dilluns 30 de novembre al restaurant Tanta –dirigit ni més ni menys que per Gastón Acurio–, que va fer d'amfitrió d'altres quatre tòtems de la cuina peruana reunits en un Time Out en viu per Time Out Barcelona.

Atenció a l'alineació de la nit, un 'dream team' en versió gastronòmica i peruana: junt al Tanta, l'altre representant barceloní va ser el Ceviche 103 –premi Time Out Barcelona al millor plat del 2014 pel seu ànec amb arròs i salsa criolla–; de Londres, el Lima London va portar la seva estrella Michelin, mentre que Víctor Gutiérrez, que també disposa d'estrella, va traslladar l'essència del seu local de Salamanca. El cinquè no ens discòrdia sinó en harmonia va ser el Kena, un projecte amb dos fogons, un a Madrid i l'altre a Istanbul.

El concepte de la Nit Peruana no va seguir les cotilles habituals dels menús degustació, sinó que les cinc zones on cada restaurant oferia els seus plats estaven repartides pels diferents espais del Tanta, simultàniament, de forma que cada comensal escollia quin plat volia tastar en cada moment. Eren els mateixos xefs dels restaurants els que emplataven les creacions en el moment, de manera que podien explicar a cada comensal els ingredients i les secrets de cada plat.

I quins plats, amics! L'arròs melós del Ceviche 103 oferia un contrast deliciós amb el cruixent de l'ànec a l'aroma de la cervesa. 

 

Els mestres del Lima London van oferir dues opcions del mateix plat que tenia com a base un puré de bolets silvestres i quinoa de tres colors –aconseguida en bullir el gra amb espinacs, remolatxa i oli d'oliva–. La versió vegetariana estava coronada pels bolets silvestres –a la foto–, mentre que la carnívora estava acompanyada per un tendríssim tall de vedella, fet al punt.

Víctor Gutiérrez va servir un 'anticucho' de pit de guatlla. Gràcies a un adobat en pisco i un precís marcat a la planxa, la guatlla que va servir el cuiner de Salamanca era gustosa i tendra, res a veure amb la carn més aviat seca i insípida que moltes vegades ens posen al plat.

Els cuiners del Tanta van anar un pas més enllà i a més d'ensenyar-nos com muntaven el cebiche de corb reig, també ens van mostrar com es talla el peix per fer aquesta especialitat peruana. Acompanyat amb amb 'choclo' –blat de moro– bullit i fregit i banyat en una llet de tigre a l''ají' groc, el cebiche ens va inundar el paladar de subtils notes àcides i fresques, lleugerament picant.

Per la seva banda, Kena ens va sorprendre amb una espectacular i cruixent versió de la 'causa limeña' que servia de base a un sashimi de sorell, acompanyat de wasabi d'allioli, avocat i gelatina de soja que explotaven en la boca en una combinació de sabors i textures que encara avui, quan ho recordem, ens fan saltar la llagrimeta.

 


 

En definitiva, vam gaudir d'una nit gastronòmica rodona, que va tenir un dels seus moments àlgids quan el grup Afroperuvian va interpretar música tradicional criolla i alguns dels assistents ens van deixar amb la boca oberta amb els seus balls. Quin ritme!

Ja deleixo per a una nova edició...

Últimes notícies

    Publicitat